Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Oblékněte se podle Aničky Slováčkové

23. října 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Je krásná, talentovaná, laskavá, silná a má to v hlavě srovnané. I když teď řeší hlavně zdraví, dokáže si užívat i běžné radosti.

Se zpěvačkou Aničkou Slováčkovou  jsme se potkaly při focení módy F&F a při té příležitosti jsem měla možnost zjistit, co jí v poslední době dělá radost, jak si hlídá postavu a v čem se cítí nejlépe. Také prozradila, že plánuje novou desku a práce na ní ji drží v dobré náladě. 

Co je pro vás teď důležité, a co naopak nepodstatné?

Utvrdila jsem se v tom, že u mě na prvním místě budou vždy přátelé a rodina, ale teď už i zdraví. Když je člověk zdravý, má to nejdůležitější, co by v životě mohl chtít. Nemoc mi dala i uvědomění, že by se nemělo mrhat časem, který tady na Zemi máme, a ačkoli to zní jako velké klišé, je to prostě tak. Žít tak, jak chceme my, ne někdo jiný. Nepodstatné jsou pro mě stresy, agresivita, hnaní se za věcmi, které pro mě nemají význam… Ale myslím, že celé tohle uvědomění jsem měla již před nemocí. Akorát jsem chtěla pořád někomu vyjít vstříc a sebe jsem měla až na posledním místě.

Jak se udržujete v psychické formě?

Chodím pravidelně na terapie. Je to pro mě takový malý zázrak a upřímně to doporučuji každému, koho něco dlouhodobě trápí a dusí to v sobě. Minimálně tomu dát nějakou šanci a člověk pak sám uvidí. Pak mě drží již zmiňovaní přátelé a práce. A hodně chodím na procházky – u toho si krásně čistím hlavu.

Autor: David Bruner

Držela jste někdy diety?

Já jsem celý život dietářka. Dlouhá léta jsem nesnášela svoje tělo. Vidíte, to je další odpověď na otázku, co důležitého mi tento rok dal – učí mě sebelásce. Ale je to běh na dlouhou trať, takže i teď se přistihnu u toho, kdy nadávám na svoje stehna, celulitidu, špeky na břiše a ruce před zrcadlem, ale pak bych si za to vyloženě nafackovala. Tohle tělo mě nenechalo umřít, drželo mě v nejhorších momentech a já mu místo poděkování a opěvování, jak krásný stehna mám, ještě vynadám…

Co jste tedy změnila?

Teď k tomu přistupuji úplně jinak, snažím se jíst co nejzdravěji, ale i tak si nic neupírám, a když mám chuť na zmrzlinu, tak si ji prostě dám, ovšem s mírou. Stravu mi už delší dobu naštěstí hlídají krabičky a já se nemusím nervovat tím, jakou porci čeho si mám dát, abych se udržela ve formě. Ne kvůli tomu, jestli budu vyžle jako kdysi, ale v prvé řadě kvůli zdraví.

Co potřebujete pro to, abyste se cítila sebevědomě?

Dobře padnoucí, pohodlný oděv a je jedno, jestli to budou šaty, tepláky nebo pyžamo. Hodně se to odvíjí od mé nálady. Ale samozřejmě jsem pořád ženská, tudíž být ideálně na té své zdravé váze. Spíš v první řadě potřebuji dobrou náladu a psychiku v pořádku. Když se cítíte špatně, ani ideální váha, krásné šaty nebo super make-up tomu moc nepomůžou.

Autor: David Bruner

Co vám aktuálně dělá radost?

Tvorba mé první desky. Nabíjí mě to a moc se těším, až ji pustíme do světa a předvedeme naživo fanouškům.

Máte nějaký sen, který byste si v blízké budoucnosti ráda splnila?

K tomu asi též patří ta deska. To je sen každého zpěváka. Ráda bych se taky usadila někde za Prahou v nějakém maličkém domečku u lesa, pěstovala tam svoje rajčata a okurky, měla psa, kočky a slepice… to by byl ráj.

Čím vás zaujala nabídka v obchodě F&F?

Hlavně tím, jak skvěle mi oblečení padne. Střihy i materiálem.

Jaký typ oblečení máte na sobě nejraději?

Volné, pohodlné tepláky a mikinu. Zároveň i letní šaty a klobouky.

Preferujete nějaký módní styl?

Preferuji ten, na který mám zrovna náladu, v čemž mi i F&F vyhovuje.

Nosíte ráda nějaké doplňky?

Čepice, klobouky a náušnice.

Jak to vidí odborník

Jaké střihy a barvy se hodí na tento typ postavy? 

Anička má drobnější horní část těla, užší ramena oproti plné spodní části těla a štíhlý pas. Takovéto postavě velmi sluší například sukně s užším topem, nebo naopak ke kalhotám styl oversize saka, které postavu zcelí.

Čím podtrhnout přednosti? 

Předností této postavy může být jakákoli část těla, na kterou se daná žena cítí. Některá ráda zvýrazní zadek, pak jsou vhodné klidně džíny s krátkou bundou. Jiná žena raději zvýrazní drobné tělo ve volném oversize vršku.