Hlavní obsah

Nové knihy: Bolavá, Burian, Klíma či Kepler

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální várka knih tohoto týdne přináší román investigativního novináře Josefa Klímy, ve kterém vzpomíná na divoká devadesátá léta. Dále se mohou čtenáři těšit na zpověď hraběte Constantina Kinského, tajemný příběh z pera Anny Bolavé, nové vydání publikace o historii první světové války a obrazovou knihu známého malíře Zdeňka Buriana. Audiokniha Zrcadlový muž přináší mysteriózní severský thriller v podání herce Pavla Rimského.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Josef Klíma: Loď s otroky

Investigativní novinář, který pracuje pro komerční televizi, pociťuje únavu z nedořešených zločinů a zákulisních her, kde vyhrává ten, kdo má peníze. V novém případu, v němž se kříží vysoká politika a organizovaný zločin, se dostává do smrtelného nebezpečí. Věta o televizi coby o lodi s otroky, kterou v knize pronáší ředitel soukromé televize, je – jak přiznal autor v jednom rozhovoru – parafrází toho, co slyšel v počátcích Novy z úst jejího tehdejšího ředitele. Josef Klíma psal tento román pět let a vložil do něj hodně ze sebe.

Kalibr, 592 stran, 499 Kč

Obal knihy

Constantin Kinský, Natalie A. Rollko: Všechno je dar

Rod Kinských patří mezi nejstarší šlechtické rody u nás. Příslušník tohoto rodu, Constantin Kinský, vzpomíná na své dětství, nabízí pohled do zákulisí slavné rodiny, včetně řady exkluzivních fotografií z rodinného archivu.

Universum, 184 stran, 299 Kč

Obal knihy

  Sofi Oksanen: Psí park

Byznys s dárcovstvím vajíček připomíná vykořisťování žen jako v nedávném románu Norma. Mladá ukrajinská žena Olenka vypráví, jak se z pouhé dárkyně vajíček vypracovala na koordinátorku firmy, která za tímto účelem vyhledává co nejkvalitnější adeptky a verbuje je podobně jako do modelingové agentury. A pak se něco pokazí – a Olenka musí uprchnout do Finska. Jenže minulost ji dostihne i tam.

Odeon, 416 stran, doporučená cena 399 Kč

Obal knihy

Anna Bolavá: Před povodní

Vilu na břehu řečovické řeky navštěvuje neznámý host. Přichází starou studnou a nepatří do suchozemského světa. Také Hanu Strnadovou přitahuje spíše svět pod hladinou než mezilidské vztahy ve městě. Nešťastně zamilovaný Jarda Vávra pozve na návštěvu Haninu bývalou psycholožku Radku Borskou, aby mu poradila s řešením komplikovaného vztahu. Doktorčino počáteční nadšení je však vystřídáno rozčarováním a nutnou sebeobranou.

Odeon, 248 stran, 299 Kč

Obal knihy

Liddell Hart: Dějiny první světové války

Nové vydání jedinečné a vyčerpávající publikace o historii první světové války od nejvlivnějšího britského armádního spisovatele. Toto klasické dílo v oboru historie první světové války napsal významný vojenský analytik, nadaný soucítěním a jedinečnou originalitou. Sir Basil Liddell Hart je autorem více než třiceti knih a řady přednášek na téma vojenské strategie a taktiky, čemuž se jako světově uznávaná autorita celý život věnoval. Na téměř sedmi stech stranách se dozvíte podrobnosti a analytické komentáře všech událostí, které měly v období první světové války význam, a to se zvláštním důrazem na vojenskou strategii. Kniha je doplněna bohatou obrazovou přílohou a pětapadesáti podrobnými mapami vojenských operací.

Jota, 528 stran, 498 Kč

Obal knihy

Adam Kay: Už zase sloužím o Vánocích

Blíží se Vánoce, všude voní cukroví, avšak 1,4 milionu zaměstnanců britského státního zdravotnictví má namířeno do práce. Adam Kay znovu zalovil ve svých denících a výsledkem je humorný a někdy také srdcervoucí pohled za blyštivou oponu svátků vánočních. Kniha se nabízí také jako ideální dárek pro každého, kdo kdy vkročil do nemocnice.

Jota, 144 stran, 278 Kč

Obal knihy

Patrik Svensson: Tajný život úhořů

Od útlého dětství chodil Patrik s tatínkem chytat úhoře. Celé hodiny mlčky číhali na tuto nejpozoruhodnější rybu světa. Proč se úhoři rozmnožují zásadně jen kdesi v Sargasovém moři? Jak je možné, že na dlouhé cestě z Evropy nezabloudí? A co by nám rozluštění úhoří záhady mohlo prozradit o domovu, světě a lidském životě? Vydejte se s Patrikem Svenssonem na dobrodružnou plavbu vodami plnými vzpomínek, existenciálních záhad a… úhořů.

Kniha Zlín,296 stran,314 Kč

Obal knihy

Zdeněk Burian: Zapomenutý svět Zdeňka Buriana

Co všechno zůstalo z bohaté tvorby Zdeňka Buriana neprávem zapomenuto? Vydejte se prozkoumat méně známou část mistrova díla, které nepřestává fascinovat celé generace čtenářů. Čekají na vás dosud nepublikované soubory ilustrací, westernové obálky nebo návrhy kostýmů, které vznikly pro první československý barevný film. Strhující epilog za tvorbou umělce, který dokázal příběhům vtisknout jedinečnou podobu, vychází ve výjimečné reprodukční kvalitě. Třetí svazek velkolepé série.

Plus, 508 stran, 1 799 Kč

Obal knihy

Lars Kepler: Zrcadlový muž

Osmý díl celosvětově úspěšné detektivní řady s komisařem Joonou Linnou od švédské autorské dvojice píšící pod pseudonymem Lars Kepler na scénu přivádí postavu hypnotizéra Erika Marii Barka. Jediným svědkem brutálního činu je psychicky nemocný muž, jehož chatrná paměť si odmítá vzpomenout, co viděl. Komisař Joona Linna se proto znovu spojí s hypnotizérem Erikem Mariou Barkem, aby mu pomohl odhalit pravdu. Podaří se jim z choré mysli vydolovat, kdo šestnáctiletou Jenny vytáhl na dětskou prolézačku v centru Stockholmu a oběsil ji tam na ocelovém laně? A kde vlastně dívka, která před pěti lety zmizela cestou ze školy, celou dobu byla? Joona se obává, že by nemusela být jedinou obětí, která takto skončí. Text čte herec a dabér Pavel Rimský.

OneHotBook, 20:02 hodin, 449 Kč

Obal audioknihy

Lars Kepler: V nočních můrách vidíme dobré znamení

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám