Kotal po vysokém domácím neúspěchu žádnou hořkost necítil: Klukům jsem poděkoval a pochválil je

Kotal po vysokém domácím neúspěchu žádnou hořkost necítil: Klukům jsem poděkoval a pochválil je
OBSAHUJE OHLASY

Premiéra v Evropské lize Václavu Kotalovi nevyšla. Jeho sedmdesát minut oslabený tým prohrál na domácím území s lídrem nejvyšší francouzské soutěže 1:4 a na první body ve své skupině si bude muset počkat minimálně do příštího hracího dne.

Čtvrteční utkání přitom nabídlo několik sporných momentů, které nakonec hrály proti letenskému "S". "Hráčům jsem poděkoval. I přes nepříznivý vývoj se snažili a z tohoto pohledu se jim nedá nic vytknout. Já už jsem ve fotbale tak dlouho, že žádnou hořkost necítím. Beru to tak, že to přišlo a nic s tím nenadělám. Kluky jsem pochválil. Měl jsem jenom strach, aby někdo nereagoval špatně a nedostali jsme nějakou další kartu. Z totoho pohledu si myslím, že to kluci odehráli disciplinovaně. Za týden hrajeme další zápas. Nevíme, jak to bude s českou ligou. Pokud by se naskočilo zpátky do české ligy, máme venku AC Milan, měli bychom venku Plzeň a jedeme do Glasgow. Potřebujeme, aby hráči mohli hrát a neměli tresty. Láďa Krejčí podle mě nějaký trest dostane. Tím pádem nám vypadl další defenzivní hráč. Uvidíme, jestli se nám uzdraví hráči, kteří nám chyběli. Musíme jít od zápasu k zápasu s tím, co máme. Nedá se nic dělat," uvedl na pozápasové tiskové konferenci s Lille nástupce Václava Jílka.

Sparta měla před úvodním hvizdem problémy se složením defenzivní řady, protože jí chyběli hned čtyři borci. I proto musel David Pavelka zaskakovat na stoperské pozici. "My jsme se na soupeře důkladně připravovali. Samozřejmě v rámci možností. Nejdřív nám chyběli hráči, pak nám chyběl zápas. Někteří hráči skoro tři týdny nehráli. Z tohoto pohledu to nebylo jednoduché, ale myslím si, že jsme celkem až do vyloučení přípravnou kombinaci zvládli. A Pavelka? Byla to nouzová role. Tam byla jediná varianta dát tam mladého Vitíka v 17 letech, ale to nechcete. Když jdete do deseti, tak využijete zkušenost Davida Pavelky. Trávník i Dočkal odehráli dobrý zápas. Museli pracovat v prostředku, hodně a správně se přesouvat. My jsme pak museli změnit taktiku. Chtěli jsme hrát ve dvou lajnách a přesouvat se podle těžiště hry. Chvílemi se nám to dařilo, že jsme po zisku míče byli schopni jít do protiútoku. Kvalita soupeře ale byla taková, že to vyznělo jednoznačně pro ně," pokračoval na webu sparta.cz Kotal.

Talentovaný teenager Adam Hložek zasáhl až do druhého dějství. Proč? "Deset dní netrénoval. Naskočil dva dny před zápasem. Juliš toho měl plný kecky. Lítal mezi stopery. Chtěli jsme ho šetřit, aby zase přišla čerstvá krev. Myslím si, že oba svou roli splnili a odevzdali to, co jsme potřebovali," doplnil kouč, jenž věří, že příští týden na San Siru už by mohli být k dispozici Plechatý i Čelůstka.

A jak vidí situaci ve skupině? "Neřeším to. Je to první utkání. Uvidíme, jaké hráče budeme mít na další utkání k dispozici. Musíme se snažit na každého soupeře maximálně připravit. Pro nás je hrozná škoda, že jsme šli do deseti. Kromě špatného začátku se to vyvíjelo celkem pozitivně. Vyloučení to celé zhatilo," uzavřel své povídání stránkami sparta.cz citovaný odborník.

Šéf Klokanů: Liga se brzy stěží rozběhne. Politiky sport zajímá jen ve chvíli, kdy se rozdělují dotace