Premier League - preview 6. kola

23.10.2020, 08:37, aktualizováno 26.10.2020, 08:24
Previews
Amex Stadium (© AFP)
West Bromwich Albion ještě nevyhrál a to se pokusí změnit v Brightonu, který na tom není o mnoho lépe. V pondělí jsou na programu hned dvě dohrávky, tečku za šestým kolem napíší fotbalisté Burnley a Tottenhamu...
Brighton & Hove Albion - West Bromwich Albion  (pondělí 18:30)
Fotbalisté Brightonu se v rámci šestého kola Premier League utkají s West Bromwich Albion. Domácímu celku z města z jižního pobřeží Anglie patří v tabulce šestnácté místo se čtyřmi body, hosté jsou sedmnáctí se dvěma body.

Brighton v pátém kole remizoval na půdě Crystal Palace 1:1. Cenný bod z venkovního utkání zachránil v 90. minutě Alexis MacAllister. Zbývající tři body Brighton získal ve druhém kole na stadionu Newcastlu, kde vyhrál 3:0. Na domácím pažitu tedy zůstávají Rackové bez zisku bodu. Proti West Bromwichi si nezahrají Florin Andone, Lewis Dunk a Alireza Jahanbakhsh. "Naše výkony byly dobré a s trochou většího štěstí bychom mohli mít více bodů. Ale nemáme je a nemá smysl se litovat nebo přemýšlet o něčem jiném, než o tom, jak se můžeme zlepšit. Úkolem je přeměnit tyto výkony na lepší výsledky," uvedl manažer Brightonu Graham Potter.

West Bromwich Albion v minulém utkání uhrál bezbrankovou remízu s Burnley. Po třech bodech sahali svěřenci kouče Biliče ve třetím kole doma s Chelsea, proti které vedli po prvním poločasu 3:0 díky dvěma brankám Robinsona a jedné Bartleyho. Blues však po přestávce zabrali a Abraham v 93. minutě srovnal na konečných 3:3. Proti Brightonu nebudou k dispozici Sam Field a Hal Robson-Kanu.

Poslední vzájemný ligový duel nynějších soupeřů se odehrál v lednu 2018 a tehdy domácí West Brom vyhrál 2:0.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - White, Webster, Burn - Lamptey, Lallana, Bissouma, Alzate, March - Maupay, Trossard.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, Hegazi, Ivanovic, Townsend - Gallagher, Livermore, Krovinovic - Pereira, Grant, Diangana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.96 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Tottenham Hotspur  (pondělí 21:00)
Tottenham v uplynulém kole hloupě ztratil téměř jisté vítězství a lacinou ztrátu hodlá odčinit na dalším venkovním výjezdu. Spurs zavítají do Burnley, které se v úvodu ročníku trápí a zadělává si na nemilé trable.

Kohouti venkovní zápas jistě uvítají. Venku se jim totiž zatím daří kvalitně loupit, což dokázali v Southamptonu i rudé části Manchesteru. Zato v domácím kurníku jsou dveře pro vetřelce otevřeny dokořán. Tottenham odehrál na vlastním hřišti v probíhajícím ročníku Premier League již tři utkání, avšak ani jednou nezvítězil. Minulý víkend přitom byli Spurs blízko tříbodovému zisku, jenže závěr duelu s West Hamem zpackali a dovolili soupeři dotáhnout tříbrankové manko.

Družina manažera Josého Mourinha kvůli zbytečným ztrátám nedrží krok s ligovou špičkou a již v úvodu sezony musí dotahovat ztrátu. Na lepší myšlenky si Kohouti přišli v Evropské lize, v níž v úvodním kole skupinové fáze bez potíží přehráli rakouský LASK. K vítězství nad protivníkem z Lince přispěl též Gareth Bale, jenž po návratu z Realu Madrid poprvé nastoupil v základní sestavě.

Reprezentant Walesu hýřil po čtvrtečním úspěchu pozitivní energií. "Byl to profesionální výkon, z nějž máme radost. Víme, že takové zápasy mohou být náročné. Utkání jsme vzali vážně a chtěli jsme si rychle zajistit tři body. Chceme se kvalifikovat do jarní fáze co nejdříve," uvedl Bale.

Burnley se cestováním po starém kontinentu zabývat nemusí a vystačí si s ostrovními soutěžemi. Avšak méně nabitý kalendář neznamená, že by Clarets předváděli v Premier League lepší výkony. Svěřenci lodivoda Seana Dyche naopak patří mezi kvarteto mužstev, která se doposud neradovala z výhry. To není moc dobrá vizitka pro klub, jenž se mezi anglickou smetánkou drží již pátým rokem.

Clarets jsou známí svým urputným stylem hry, který soupeřům zpravidla moc nevoní. Letos ovšem bojovníci z Lancashiru, mezi něž patří také český reprezentační útočník Matěj Vydra, žádnou hrůzu nevyvolávají. Postupně padli Leicesteru, Southamptonu i Newcastlu, naposledy uhráli alespoň plichtu s nováčkem z West Bromwiche.

Domácím v pondělí nepomůžou brankář Bailey Peacock-Farrell, stoper Ben Mee a záložník Jack Cork. Na marodce se vyskytl také zadák Phil Bardsley, jenž se kvůli koronaviru nachází v izolaci. Dalšího obránce Erika Pieterse trápí bolavé lýtko a o jeho nasazení se teprve rozhodne.

Podobně nejistý je také start univerzála Erica Diera na druhé straně barikády. Přesto lze předpokládat, že Mourinho po zápase v Evropské lize opět provede rotaci sestavy a přednost dostanou hráči, kteří proti LASKu odpočívali.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Long, Tarkowski, Taylor - Berg, Westwood, Brownhill, McNeill - Wood, Rodriguez
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sánchez, Alderweireld, Reguilón - Højbjerg, Winks, Ndombélé - Bergwijn, Kane, Son
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.00 - 4.30 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Everton FC  (neděle 15:00)
Lídrem tabulky anglické Premier League je po pěti kolech celek z Liverpoolu, překvapivě je to však Everton. Ten teď čeká zkouška na hřišti zlepšujícího se Southamptonu, který už třikrát v řadě nenašel přemožitele.

Saints vstoupili do sezóny třemi porážkami za sebou, když v lize nestačili na Crystal Palace a schytal debakl od Tottenhamu, mezitím dokonce vypadli s Brentfordem z Ligového poháru. Poté se však jejich forma začala zlepšovat, s čistým kontem porazili Burnley i West Bromwich, na Stamford Bridge pak dokázali remizovat poměrem 3:3. Na dvě Wernerovy branky odpověděly Ings a Adams, domácí se sice znovu dostali do vedení zásluhou Havertze, v nastavení však srovnal Vestergaard.

Toffees měli vstup do sezóny naprosto skvostný. Po čtyřech ligových a dvou pohárových vítězstvích přišla první ztráta, a sice v derby proti Liverpoolu, v němž dokázali hned dvakrát vyrovnat. V úvodu se prosadil Mané, ještě během první půle vyrovnal Keane. Na Salahův zásah zase do deseti minut odpověděl Calvert-Lewin.

Právě poslední jmenovaný anglický útočník je hlavním tahounem Evertonu, když se se sedmi góly dělí o první místo v tabulce střelců. Na soupeřově straně je stejně jako loni nejlepším šutérem Ings se čtyřmi zářezy.

Vzájemné zápasy jsou vzácně vyrovnanou záležitostí. Z posledních devíti ligových utkání získal každý z týmů dvanáct bodů, přičemž ani jednou nedokázal žádný celek zvítězit dvakrát v řadě.

Na straně Toffees je v ohrožení start Jamese Rodrígueze, chybět určitě budou ze zdravotních důvodů Kenny a Coleman. Disciplinární trest si odpykává Richarlison. Svatí se musí obejít bez Walcotta, který nebude hrát na základě dohody klubů. Djenepa limituje zranění.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Vestergaard, Bednarek, Bertrand - Ward-Prose, Romeu - Armstrong, Redmond - Ings, Adams
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Godfrey, Keane, Mina, Digne - Doucouré, Allan, Gomes - James, Calvert-Lewin, Iwobi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.62 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Newcastle United  (neděle 17:30)
Fotbalisté Wolverhamptonu Wanderers se v rámci šestého kola Premier League utkají na domácím Molineux Stadium s Newcastlem United. Wolves v tabulce patří osmá příčka s devíti body, Newcastle je čtrnáctý a má bodů sedm.

Wolverhampton v minulém utkání dokázal zvítězit na půdě nováčka z Leedsu 1:0. Vlci se z první branky nejprve radovali předčasně, protože Romain Saiss střílel z ofsajdového postavení. Utkání však poté rozhodl Raul Jiménez. I v předcházejícím kole Wolves vyhráli poměrem 1:0, tentokrát v domácím klání proti Fulhamu, kdy rozhodl Pedro Neto. Proti Newcastlu si kvůli poraněnému koleni nezahraje Jonny Castro.

"Očekávám velmi tvrdý a náročný zápas. Newcastle má dobrého manažera Steva Bruce, znám ho dobře a má kvalitní, talentované hráče. Bude to velmi těžké. Myslím, že každý tým se zlepšuje, každý tým potřebuje čas. Je hodně těžké odhadovat, jak bude sezona probíhat, protože výkony porostou," uvedl manažer Wolves Nuno Espirito Santo.

Newcastle v posledním zápase schytal výprask 1:4 od Manchesteru United. Skóre sice vlastní brankou otevřel Luke Shaw, poté už však Rudí ďáblové pálili jen do správné brány. Brunovi Fernandesovi ještě VAR radost zkazil, poté však srovnal Harry Maguire. Portugalský záložník navíc ve druhém poločase nedal penaltu, poté se však konečně mezi střelce zapsal. Další dva góly přidali Aaron Wan-Bissaka a Marcus Rashford. Proti Wolves nebudou hrát Dúbravka, Gayle a Ritchie.

Minulý duel Wolves s Newcastlem se odehrál v lednu letošního roku a skončil remízou 1:1. Za Magpies otevřel skóre Miguel Almirón, za Vlky poté srovnal Leander Dendoncker.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Boly, Coady, Kilman - Semedo, Dendoncker, Moutinho, Saids - Neto - Jiménez, Podence.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Manquillo, Lescelles, Fernández, Lewis - Shelvey, Hayden - Fraser, Almirón, Saint-Maximin - Wilson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.54 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Leicester City  (neděle 20:15)
Nedělní večer bude patřit zajímavému duelu dvou celků pomýšlejících na kvalifikaci do Ligy mistrů, tedy Arsenalu s Leicesterem. Oba týmy mají za sebou slibný vstup do nové sezony, který se však přesto neobešel bez několika zaškobrtnutí a zvýšeného počtu zdravotních potíží, jež v době nahuštěného programu ligových i pohárových zápasů dohromady není vůbec lehká záležitost.

K tomuto střetnutí už dokonce ve stávající sezoně jednou došlo, a to když se "Kanonýři" s týmem Brendana Rodgerse utkali v ligovém poháru na King Power Stadium, kde díky vlastenci Christiana Fuchse a pojišťovací trefě Eddieho Nketiaha v samém závěru zvítězili 2:0. Tehdy se ale proti sobě postavily výrazně obměněné jedenáctky, které budou pro tento ligový zápas podstatně odlišné, a tak výhra Arsenalu nemá příliš velkou směrodatnou hodnotu. V Premier League doposud jak Arsenal, tak Leicester mají po pěti odehraných kolech shodně devět bodů.

Jak již bylo zmíněno, v obou táborech lze najít početnou marodku. O trochu lepší rozpoložení vládne v severním Londýně, kde se podle všeho stihli dát dohromady Willian i Dani Ceballos, kteří shodně vynechali čtvrteční zápas Evropské ligy na půdě Rapidu Vídeň. Manažer Mikel Arteta pro tento duel podle očekávání výrazně zamíchal sestavou, aby základní stavební kameny jeho sestavy byly plně fit právě na Leicester. "Kanonýry" to sice málem ve Vídni stálo všechny body, když po nevýrazném výkonu dokonce dvacet minut před koncem prohrávali, avšak právě po nasazení kapitána Aubameyanga s bekem Bellerínem dokázal Arsenal zápas ještě otočit a zvítězit 2:1.

Zatímco na straně domácích budou v neděli najisto chybět obránci Holding, Marí či Chambers a také útočník Martinelli, Leicester má zdravotních starostí ještě více. Nejnadějněji pro Foxes vypadá stav Jamieho Vardyho, který kvůli potížím s lýtkem vynechal poslední dvě utkání a vrátil se do tréninku teprve v pátek. Mimo hru zůstávají napevno obvyklí členové základní sestavy Caglar Soyüncü, Ricardo Pereira a Wilfried Ndidi.

Na straně domácích by mohlo jít o první velký test schopností letní posily Thomase Parteye, jenž ve čtvrtek proti Rapidu obstál při svém plnohodnotném debutu s velkým přehledem a vysloužil si od Artety na pozápasové tiskové konferenci velkou chválu. "V druhém poločase držel zálohu na svých bedrech, když jsme byli otevřenější a začali si vytvářet více šancí díky většímu počtu hráčů vepředu. Byl dnes dle mého fantastický a ještě nám toho hodně ukáže," prohlásil Arteta, který ještě doplnil, že právě Partey by mohl být důležitým dílkem do jeho skládačky, jak poskládat soudržný tým s ideální strukturou a vyvážením.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Luiz, Gabriel, Tierney - Bellerín, Partey, Xhaka, Maitland-Niles - Willian, Lacazette, Aubameyang
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Fofana, Evans, Fuchs - Castagne, Praet, Mendy, Tielemans, Justin - Vardy, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.61 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Manchester City  (sobota 13:30)
Před týdnem fotbalisté West Hamu, v základním složení s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem, předvedli parádní obrat v londýnském derby na půdě Tottenhamu. Teď je čeká další složitý mač, poněvadž vyzvou Manchester City, se kterým napříč všemi soutěžemi prohráli už devětkrát v řadě. Hosté i proto budou plnit roli favorita.

The Citizens v průběhu tohoto týdne vstoupili do Ligy mistrů, a přestože se pro ně utkání nevyvíjelo dobře, dokázali urvat nad Portem povinné vítězství. Nicméně duel s portugalským mistrem si vybral svou daň a Fernandinho kvůli svému zranění nebude k dispozici čtyři až šest týdnů. Trenér Pep Guardiola přitom neřeší potíže jen ohledně brazilského záložníka.

Ačkoli se již po svých zdravotních problémech vrátili do tréninku Kevin De Bruyne i Aymeric Laporte, není úplně jasné, jestli se na hřišti "Kladivářů" představí. Vrátit do sestavy by se mohl také Nathan Aké, každopádně Benjamin Mendy i Gabriel Jesus pořád zůstávají na marodce. "Někteří z nich se v úvodní jedenáctce objeví," stroze odpověděl španělský stratég.

Zatím si Manchester City nevede v Premier League asi tak, jak by si úplně představoval. V uplynulých čtyřech zápasech prohrál například vysoko s Leicesterem, remizoval mimochodem s nováčkem ligy z Leedsu. I proto Guardiola vyhlíží netrpělivě třeba návrat Gabriela Jesuse. "Jeho stav se zlepšuje. Ale bohužel se v jeho případě jedná o vážně zranění," hlesl.

Opravdu neradi by The Sky Blues svého protivníka jakkoli podcenili, ačkoli s ním mají dlouhodobě velmi dobrou bilanci. "Minulost je jenom minulost," varoval hostující lodivod. "Zaznamenávali jsme proti West Hamu dobré výsledky. Ale z čeho bychom se měli poučit, to byl jeho zápas s Tottenhamem. Soupeř má jednoduše neuvěřitelně kvalitní hráče," dodával.

Prohrávat o tři branky ještě osm minut před koncem a stejně získat aspoň bod, to byl ze strany domácích před týdnem bezpochyby hodně úctyhodný počin. "West Ham nehrál špatně v tom derby jenom v závěru, ale po celou dobu," hodnotil klání svého soka Guardiola. "Za nepříznivého stavu ukázal velkou mentální sílu. Celkově je v opravdu vážně dobré formě."

Londýnský klub přivedl nedávno do svých řad útočníka Saïda Benrahmu, avšak údajně není v úplně stoprocentní kondici, a pakliže proti MCFC prožije svůj debut, bude tomu pravděpodobně v roli náhradníka. Zdravý je prý Michail Antonio, jenž by tak neměl chybět ve výběru manažera Davida Moyese, ostatně jako jeho spoluhráč z ofenzivy Sébastien Haller.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiaňski - Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku - Bowen, Souček, Rice, Pablo Fornals - Antonio
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson Moraes - Walker, Rúben Dias, Eric García, Aké - Bernardo Silva, Rodri, Foden - Ferran Torres, Agüero, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.56 - 5.14 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Sobotní odpoledne bude od čtvrté hodiny patřit ryze londýnskému duelu, v němž se utkají Fulham s Crystal Palace. Zatímco domácí prožívají po postupu do nejvyšší anglické soutěže krušné chvilky a stále čekají na první tříbodový zisk, svěřenci Roye Hodgsona v prvních dvou kolech zazářili, avšak od té chvíle získali pouze jediný bod.

Po katastrofálním vstupu do soutěže se ligový nováček z Fulhamu zdánlivě začíná stavět na nohy s přispěním výrazné aktivity v závěru nedávno ukončeného přestupového období. Po těsné porážce na půdě favorizovaného Wolverhamptonu získal tým Scotta Parkera v nové sezoně první bod, když remizoval s obdobě se trápícím Sheffieldem United 1:1.

Tým barážového postupujícího z minulého ročníku druholigového Championshipu se za uplynulý měsíc změnil k nepoznání a lze očekávat, že v sobotu nastoupí v základní sestavě alespoň šest nových tváří: Aréola, Aina, Robinson, Adarabioyo, Loftus-Cheek a Lookman, přičemž další nové tváře jako Kongolo, Lemina či Tete budou pravděpodobně čekat na šanci na lavičce a za zmínku stojí i zraněné duo čerstvých posil Andersen-Reed.

To Crystal Palace působí oproti Cottagers o poznání konzervativnějším dojmem. Oproti předešlé sezoně se toho v kádru Eagles změnilo jen pramálo a Roy Hodgson opět spoléhá především na pevnou defenzivu s kreativními schopnostmi Wilfrieda Zahy. Pozornost si však zaslouží i mladý bek Tyrick Mitchell, jenž dokázal zdatně zastoupit Patricka Van Aanholta a nizozemský ofenzivní bek tak nemusí s blížícím se návratem na hřiště nijak spěchat.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Aréola - Aina, Adarabioyo, Ream, Robinson - Cairney, Anguissa - Cavaleiro, Loftus-Cheek, Lookman - Mitrović
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Sakho, Mitchell - Townsend, Riedewald, McArthur, Schlupp - Batshuayi, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.17 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Sobotní program anglické Premier League nabídne také pikantní souboj mezi domácím Manchesterem United a přes léto pořádně posílenou Chelsea. Oba týmy ovšem do sezóny nevstoupily zrovna nejlépe a zisk tří bodů z těžkého utkání by tak jistě znamenal vítanou vzpruhu. Hosté vedené Frankem Lampardem pak budou jistě doufat, že si na Old Trafford povedou lépe než na startu loňského ročníku, kdy vyfasovali čtyřgólový debakl.

"Rudí ďáblové" neprožili zrovna harmonické léto. Na přestupovém poli vedení v čele s Edem Woodwardem dlouho otálelo a neúspěšně nahánělo talentovaného Jadona Sancha, za kterého však nenabídlo odpovídající sumu peněz a anglický reprezentant tak zůstal v Borussii Dortmund. Manchester United nakonec svůj kádr přece jenom posílil, když do svých řad přivedlo záložníka Van de Beeka, levého obránce Tellese a útočníka Edinsona Cavaniho, na pořádné sehrání však nebyl příliš čas, což se negativně projevilo na výsledcích.

Do sezóny United vstoupili domácí porážkou s Crystal Palace, následovala šťastná výhra na půdě Brightonu a totální kolaps v domácím klání s Tottenhamem, kterému parta okolo Harryho Maguira podlehla ostudně 1:6. Po reprezentační pauze se ale nejspíše přece jenom blýská na lepší časy - alespoň to tedy naznačuje výhra na půdě Newcastlu, kde se Red Devils oklepali z rychlého vlastního gólu, a také vydřená úterní výhra na hřiště posledního finalisty Champions League, Paris Saint-Germain.

Ani v táboře Chelsea ovšem není vše růžové. Po aktivním létě, během kterého přivedli Blues do svých řad postupně Wernera, Chilwella, Silvu, Havertze a Mendyho, panovala na Stamford Bridge vysoká očekávání, která ale zatím nebyla naplněna. Chelsea sice do sezóny vstoupila úspěšně, když se štěstím zvítězila na hřišti Brightonu, následovala domácí porážka od Liverpoolu a naprostý kolaps v duelu s West Bromwichem Albion, ve kterém Blues za první půlhodinku inkasovali hned třikrát. Zlepšeným výkonem v druhém dějství sice zachránili alespoň bod, i tak to ale bylo pro Franka Lamparda rozhodně málo.

Reputaci si anglický lodivod londýnského klubu vylepšil pohodovým domácím vítězstvím nad Crystal Palace, na které už ale tým ze Stamford Bridge nedokázal navázat. Po reprezentační pauze sice odehrál skvělých 40 minut proti Southamptonu a vypracoval si dvougólové vedení, o které ale lacinými chybami velmi rychle přišel. A když už se zdálo, že gól Havertze domácí přece jenom nasměřuje za třemi body, přišel v nastaveném čase šok v podobě vyrovnávací branky Vestergaarda. Úterní klání v Lize mistrů se Sevillou sice přineslo zlepšení v defenzivních řadách, ovšem pouze na úkor sebemenší ofenzivní kvality - a k vidění tak bylo extrémně nudné utkání, které jinak než bez branek snad skončit ani nemohlo.

Manchester United bude stoprocentně postrádat suspendovaného Anthony Martiala, stejně tak do hry nezasáhne ani zraněný stoper Eric Bailly. K dispozici by však měla být dvojice Harry Maguire - Mason Greenwood a minimálně na lavičku náhradníků by se již mohl podívat i Edinson Cavani. V táboře hostí nebude k zápasu připraven brankář Kepa a záložník Billy Gilmour, který se stále zotavuje ze zranění kolene.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Lindelof, Maguire, Shaw - Wan-Bissaka, McTominay, Fred, Alex Telles - Fernandes - Greenwood, Rashford
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell - Kanté, Jorginho - Mount, Havertz, Pulišič - Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.57 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Sheffield United  (sobota 21:00)
Liverpool v rámci šestého kola Premier League na Anfield Road přivítá Sheffield United. Kloppovým svěřencům patří v aktuální tabulce anglické nejvyšší soutěže třetí příčka s deseti body, Blades jsou na předposledním devatenáctém místě s jediným bodem.

Liverpool čeká na vítězství už dvě utkání, v minulém kole remizoval i díky sporným rozhodnutím v derby na Evertonu 2:2. Skóre otevřel Sadio Mané, za domácí poté srovnal Michael Keane. Reds šli znovu do vedení po trefě Mohameda Salaha, následně však odpověděl Dominic Calvert-Lewin. V 92. minutě přišel zásadní moment. Jordan Henderson přidal třetí branku Liverpoolu, videorozhodčí však poté chybně rozhodl o ofsajdovém postavení hostujícího hrdiny. Poslední zápas odehráli loňští mistři v rámci Ligy mistrů na půdě Ajaxu, kde vyhráli už bez zraněného Virgila van Dijka 1:0 po vlastním gólu Nicolase Tagliafica. "Zatím nejsme schopni odhadnout, za jak dlouho bude Virgil schopný naskočit do ostré přípravy, natož do zápasu. Každé tělo reaguje na operaci a rehabilitaci jinak. My si samozřejmě přejeme, aby byl zpět co nejdříve a náš tým pro to udělá maximum," líčil manažer Liverpoolu Jürgen Klopp pro klubový web.

Sheffield United se zatím v letošní sezoně trápí. Svůj první ligový bod získal až v minulém kole v domácím utkání s Fulhamem díky remíze 1:1. Tu zařídil brankou z pokutového kopu Billy Sharp. Za Fulham nejprve neproměnil penaltu Aleksandar Mitrović, Londýňany poté do krátkého vedení poslal Ademola Lookman. I Blades trápí zranění, zejména pak absence obránce Jacka O’Connella. "Těším se na další setkání s Jürgenem Kloppem a věřím, že jsme si v minulé sezoně vysloužili jeho respekt. Pro nás to určitě bude velmi náročný duel, ale pokud se budeme držet pokynů, můžeme proti nim odehrát kvalitní zápas," řekl hostující manažer Chris Wilder.

Poslední vzájemný duel spolu Liverpool se Sheffieldem sehráli na začátku letošního roku a favorit zvítězil po brankách Salaha a Maného 2:0.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Egan, Robinson - Baldock, Berge, Norwood, Lundstram, Stevens - Brewster, McGoldrick.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.22 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Leeds United  (pátek 21:00)
Aston Villa jednoznačně patří mezi možná nejpříjemnější překvapení prozatímního průběhu Premier League. Že bude tým, co se před pár měsíci zachránil vlastně jen shodou okolností v úplně poslední možné chvíli (místo nich sestoupivší Bournemouth by si mohl stěžovat) , po čtyřech zápasech mít plný počet dvanácti bodů a úctyhodné skóre 12:2? To nečekali ani ti nejodvážnější prognostici.

Tým trenéra Craiga Shakespearea ale zatím boduje zcela poprávu. Hvězdu minulé sezony Jacka Grealisha skvěle doplňuje Ross Barkley, který přišel hostovat z Chelsea a okamžitě je z něj jeden z tahounů birminghamského týmu. Když k tomu připočteme ostré kraje obrany a hroťáka z Championship Ollieho Watkinse, je z Aston Villy tým, který baví.

Další tři body může nažhavená ekipa získat v domácím prostředí proti Leedsu. Ten vstoupil do svého toužebně očekávaného prvoligového angažmá stejně, jako se očekávalo - bez větších skrupulí a bez defenzivy. Z toho pramenila odvážná prohra 3:4 proti Liverpoolu a naopak výhra stejným poměrem proti Fulhamu. Od té doby je to ale od Leedsu překvapivě nuda - výsledky 0:1, 1:1 a 1:0. Teď bude cílem United zabránit Aston Ville v zisku dalších tří cenných bodů.

Dočkáme se branek v úvodním utkání tohoto víkendu, nebo to bude známá bundesligová páteční nuda?
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Luiz, McGinn - Trezeguet, Barkley, Grealish - Watkins
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Struijk, Dallas - Philips - Costa, Klich, Rodrigo, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.96 - 3.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Everton FC541014:713
2.Aston Villa440012:212
3.Liverpool FC531113:1310
4.Leicester City530212:89
5.Arsenal FC53028:69
6.Wolverhampton Wanderers53025:79
7.Tottenham Hotspur522115:88
8.Chelsea FC522113:98
9.West Ham United521211:77
10.Leeds United52129:97
11.Manchester City42117:77
12.Southampton FC52128:97
13.Newcastle United52127:97
14.Crystal Palace52126:87
15.Manchester United42029:126
16.Brighton & Hove Albion51139:114
17.West Bromwich Albion50235:132
18.Burnley FC40133:81
19.Sheffield United50142:71
20.Fulham FC50144:121

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1406)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele