OBRAZEM: Barevný Hněvín! Který se vám líbí nejvíc? Proběhl test nového osvětlení
Test nového nasvícení Hněvína. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Mostecký hrad Hněvín bude mít moderní barevná světla. Ve čtvrtek večer tam proběhl test nových svítidel.

„Bude realizováno nové veřejné osvětlení jak před hradbami, tak vně hradeb, a kompletně nové architektonické nasvícení hradu,“ uvedl k současným pracím pro televizi Most Expres František Jirásek, vedoucí odboru investic Magistrátu města Mostu.

Půjde o inteligentní řízení svítidel, která budou mít i výrazně nižší spotřebu elektrické energie. Ve čtvrtek po setmění proběhl test barevného nasvícení.

FOTO

„Bude to moderní ledkové osvětlení, kdy budeme moci regulovat barvy a zatmavení. Myslím, že to přispěje k atraktivitě Hněvínu. A bude to jenom dobře, protože hrad je symbolem a dominantou našeho města,“ dodal primátor Jan Paparega.

Hrad Hněvín je napodobeninou někdejšího původního středověkého hradu. Písemné prameny jej dokládají od poloviny 13. století, v 17. století byl zbourán. Novodobý areál vznikal na přelomu 19. a 20. století.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru