Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byli jsme u toho, když zpěvák Jen v létě natáčel klip ke své nové písni s názvem Silnější. Ústřední roli šikanované dívky si v něm zahrála mladá herečka Anna Čtvrtníčková, která je dcerou známého českého herce Petra Čtvrtníčka.

„Musím říct, že role byla spíše mým protikladem než zrcadlem. Za život jsem se totiž naštěstí setkala jen s menšími útoky, ale šikanou bych to nenazvala. Nikdy totiž díky mému okolí a kamarádům nezašly daleko. Jednalo se vždy o maličkosti, při kterých si stačilo uvědomit, že tito útočníci jsou jen závistiví tvrdohlavci a nestojí za pozornost. Jsem ráda, že toto poselství teď mohu šířit dále,“ říká Anička Čtvrtníčková. I tak to nejsou právě záviděníhodné situace.

Hlavním poselstvím autora písně Jena je nenechat se zastrašit a ukázat, kdo je ve skutečnosti ten „silnější“. „Rád bych přispěl k tomu, aby se o tématu šikany lidé víc dozvěděli a nebáli se o něm mluvit. A především, aby toto téma nebylo podceňováno. Samotná písnička a klip určitě nestačí… Mojí dlouhodobou snahou je ale podporovat ostatní i sebe v tom, abychom v sobě hledali motivaci, inspiraci a sílu. Hudba je tak pro mě jakýmsi uměleckým nástrojem, jak na to upozornit,“ popisuje.

Scénář a režii měl na starosti stále vyhledávanější režisér Ruy Okamura, který už má na kontě mj. videoklipy pro zpěvačky Lenny či Lucii Bílou. Vedle ústředního hereckého dua ve složení Anna Čtvrtníčková a Michal Pazderka se v klipu objevují také Olga Wdowiakova, Vendelín Urban, Ondřej Běhan a Timotej Červenka.

Reklama

Další články

Načítám