Schwartzman v Kolíně nad Rýnem začal suverénně, vypadl naopak Shapovalov

23. 10. 2020, 10:05
Aktuality 42
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Diego Schwartzman svůj první letošní halový zápas zvládl s přehledem, když si v Kolíně nad Rýnem snadno poradil s domácím lucky loserem Oscarem Ottem. Do čtvrtfinále naopak neprošel Denis Shapovalov, třetí nasazený ve třech setech prohrál s veteránem Gillesem Simonem.
Diego Schwartzman (© AFP)

Diegovi Schwartzmanovi se po pauze dlouho nedařilo, ale teď má životní formu. Osmadvacetiletý Argentinec se na antuce v Římě poprvé dostal do finále turnajů Masters a na nedávném French Open si premiérově zahrál semifinále grandslamů.

Skvělou fazónu potvrdil i v úvodním zápase v Kolíně nad Rýnem. Druhý nasazený svůj první letošní halový zápas zvládl s přehledem a Oscara Otteho z kurtu vyprovodil za necelou hodinu a půl.

Schwartzman měl utkání od začátku pod kontrolou, měl poloviční úspěšnost proměňování brejkbolů (tři ze šesti), sám obě brejkbolové hrozby odvrátil a domácího lucky losera přehrál hladce 6-3 6-2.

Schwartzmana ve čtvrtfinále čeká Alejandro Davidovich Fokina, semifinalista kolínského podniku z minulého týdne. S talentovaným mladíkem se utkal ve druhém kole letošního Australian Open a povolil mu jen sedm her.

Do čtvrtfinále naopak neprošel Denis Shapovalov. Kanadský mladík, jenž hrál před týdnem semifinále v petrohradské hale, prohrál 1-6 6-4 2-6 s veteránem Gillesem Simonem, kterého v obou předchozích soubojích včetně toho nedávného na French Open porazil. Také Simon bude ve čtvrtfinále čelit mladé palebné síle, teprve 19letému Jannikovi Sinnerovi.

Sinner v kolínské hale dál kosí své soupeře. Po Jamesovi Duckworthovi smetl i Pierra-Huguese Herberta, jehož přehrál 6-3 6-1 a jen jednou v každém setu mu dovolil udržet servis. V premiérovém vzájemném měření sil se Simonem zabojuje o první letošní semifinále.

Čtvrtfinálové obsazení zkompletoval Jošihito Nišioka. Japonský tenista po obratu zdolal 2-6 6-3 7-6(3) nasazeného domácího hráče Jana-Lennarda Struffa a ve svém prvním čtvrtfinále od února vyzve finalistu úvodní akce Felixe Augera-Aliassimeho.

Již ve středu do čtvrtfinále prošli nasazená jednička a vítěz prvního podniku v kolínské hale Alexander Zverev a turnajová osmička Adrian Mannarino.

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM •
Německo, tv. povrch / hala, 271.345 eur
čtvrteční výsledky (22. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Schwartzman (2-Arg.) - Otte (Něm.) 6-3 6-2
Simon (Fr.) - Shapovalov (3-Kan.) 6-1 4-6 6-2
Nišioka (Jap.) - Struff (7-Něm.) 2-6 6-3 7-6(3)
Sinner (It.) - Herbert (Fr.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jannik Sinner v hale v Kolíně nad Rýnem porazil 6-3 0-6 6-4 Francouze Gillesa Simona a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje WTA.

Sinner je taký talent, ze dokáze dokonca postupit do sf turnaja WTA.

A to dvakrat.
Reagovat
ipko
tak neviem nepozeral som, ale to Fokina naozaj posral, by som nadával, ak by som ho mal víťazasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neviděl jsem, ale jsem rád, že Janek stále dokazuje dobrou hlavu. Jen houšť a ve Vídni vyřadit Jokera nebo někoho jiného ze špičkysmile
Reagovat
ipko
sa asi rozhodol ničiť nastupujúcu generáciu, dať Sinnerovi kanára je v jeho rokoch obdivuhodnésmile
Reagovat
smazaný uživatel
Simon je podle mě na ATP nejhorší matchup snad úplně pro každého kromě BIG3, vlastně i Djokovič s ním hrál na AO 5 setů.

To je prostě nekonečné pinkání.
Reagovat
SwissMaestro
5 setů se Simonem musel podstoupit i Federer na AO v roce 2011
Reagovat
smazaný uživatel
+ Sinner samozřejmě nestíhá fyzicky, je hotový.

Musí ještě do posilovny.
Reagovat
Marduch
Vajdu na nějsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile

Sinner potřebuje 10 přesných úderů, aby uhrál fifteen
Reagovat
ipko
porazí dnes Diega podla teba tvoj obľúbený Fokina?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem vsadil.

Set Simon
Humberta
Set Fokina

Takže snad jo smile
Reagovat
ipko
už ti zostáva len Fokinasmile ja asi vyskúšam víťazstvo Fokinu+Khachanova za drobnésmile
Reagovat
smazaný uživatel
Fokinovi na win moc nevěřím, ale zase tím, že vypadl Denis má Diego na 99% jistý TM, protože Shapo došel do Paříže loni do SF a žebříček je frozen, takže banán.

Khachanova dám asi taky, uvidím co Fakina.
Reagovat
ipko
https://sport.synottip.sk/tiket/982beb741406709f3d9bf46c49cdd983 tak som nakoniec dal tiež len aspoň set Kchachu a Fokinu, pridal som ešte Azarenkovú.. len tak na sledovačkusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, tak GL smilesmile
Reagovat
ipko
aj tebesmilesmile
Reagovat
ipko
dnes mi už vyšla štvorhra
https://sport.synottip.sk/tiket/e355289e11dff2bb0d3b582265623d98

aj Humbert live druhý set
https://sport.synottip.sk/tiket/e10daaeb3a3be6ad0cc51520c9ab0ce8

uvidíme, či vyjde aj do treticesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo a o víkendu to zase sjedem smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě jsem měl Dimitrova za 2,7 ten by podle mě vyhrál

Miloš to preventivě skrečoval
Reagovat
ipko
viem, že mal medical v závere druhého setu s Norriem, takže asi mu naozaj niečo je, ale nesledoval som
Reagovat
smazaný uživatel
To vůbec nevím vidíš to... Škoda, ten Dimitrov za 2,7 by se hodil smile
Reagovat
ipko
to hejsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Fokina jede :D
Reagovat
ipko
paráda, už vyšlo všetko, som nečakal že až tak hladkosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ale už nehraju, chtěl jsem ještě Karena dat ale srat na to
Reagovat
ipko
ja tiež nie, už tam nevidím na večer nič zmysluplné, možno Nishioka set, ale to už nebudem dávať a na dnes už stačilosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nishioku jsem chtěl taky, ale to je těžký zapas.

Nicméně Fokina vyhraje 2:0 smile
Reagovat
ipko
a Diego ešte k tomu odíde s debaklomsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo spíše Fokina :D
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Diego s debaklem neodejde smile
Reagovat
Davor1
Shapovalov v zápase 7x stratil servis. Na harde v hale. To je bilancia, za ktorú by sa museli hanbiť aj na WTA.

Celkovo ten jeho tenis sa mi vôbec nepozdáva, s týmto nemôže nikdy stabilne vyhrávať veľké zápasy. Každý jeho úder smrdí UE, príde mi, že absolútne nedokáže uhrať bod nejakým iným spôsobom, ako tlakom z každého úderu, čo síce na efekt vyzerá dobre, ale v skutočnosti je to práve totálne neefektívny spôsob, keďže tlačiť celý zápas bez chýb je oveľa ťažšie, ako naopak. Aj preto mu súperi typu Simon, Carreno, Carballes, Schwartzman (všetko podobní hráči, s ktorými prehral posledné zápasy) a podobní nikdy sedieť nebudú a aj preto doteraz vyhral jediný ATP turnaj, aj keď v špičke sa pohybuje už dosť dlho. Okrem toho je jeho ďalším obrovským problémom servis, ktorý mi príde, že sa mu stále zhoršuje, aj keď by sa mal zlepšovať a vôbec ho nedokáže podržať.

Pod Južnym má síce Shapovalov konzistentnejšie výsledky, ale to môže súvisieť aj s vekom a od trénera by som čakal aj nejaký herný a taktický posun, čo práve Shapovalov nerobí a preto mu dlhodobo v konkurencii ostatných talentov neverím.
Reagovat
EllNino
A který z mladých je konzistentní? ... Mně přijde, že se tu vynáší každou chvíli do nebes někdo jiný, ale konzistenci nemá nikdo ... Denis má letos dobré výsledky, nakoukl do top 10, tenis hraje sice na risk, ale rozhodně ne na takový risk jako dřív ... na US Open hrál velice dobrý tenis, je mu 21, vše to ještě může přijít ... a pokud ne, pak jsi měl pravdu :))
Reagovat
Davor1
Veď nehovorím o výsledkoch, tie má práve Shapovalov v poslednej dobe konzistentné a aj som to v tom komente spomenul, málokedy vybuchne s horším hráčom a pomerne pravidelne sa dostáva do záverečných kôl.

Píšem o tom, že ten jeho tenis nie je účinný proti istým typom súperov na top úrovni a ak niečo nezmení, tak ani nikdy nebude. Veď je to jasne vidieť v porovnaní s jeho priamymi konkurentmi. Zverev s Tsitsipasom majú výsledky úplne niekde inde, už ho výrazne predstihol aj Rublev a Sinner bude s veľkou pravdepodobnosťou tiež čoskoro pred ním. Podľa mňa by mal trochu zapracovať na technike úderov, hrať viac kontrolovane a viac tie fifteeny budovať konštruktívne, ako všetko tlačiť na silu ako doteraz.
Reagovat
EllNino
tak Denis je pořád o rok, dva mladší než Rubl, Zverev, Tsitsi ... to se všechno ještě může vybrousit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prdlačky, nikdo se nevynáší do nebes.

Stačí si logicky rozklíčovat kdo na to má a kdo ne.

Shapovalov je tragéd, jak píše Davor. On neumí hlavou budovat winner, jebe to na brutální riziko, když mu to někdo vrátí 3-5x, tak se vyhodí.

Totéž hraje třeba Harris, to je one shot tennis, buď to půjde, nebo ne, Musetti to samé

Přesný opak je Fokina, ten u toho přemýšlí, přesně ví co chce a nechce hrát, vidí to úder dopředu, doklepne si to na saku, dobře se pohybuje.

Sinner taky staví hru na servisu, ale umí u toho přemýšlet.

Rublev končí někde okolo chvostu TOP10, výše nepůjde nikdy, nemá čím. Jakmile narazí na hráče v žebříčku výše, tak je v hajzlu a vyhraje jen náhodou, viz. Tsitsipas v Hamburku, který ho na GS vykostil jako juniora.

Zverev je furt o level výše, Tsitsipas to je GS šampion budocnosti, Sinner bude vysoko, ale Shapovalov určitě ne, nemá na to tenis, ani hlavu.
Reagovat
EllNino
Tvůj názor, já mám jiný, ale beru ... nemyslím si, že Denis hraje jenom na risk, umí to i připravit ... a hodně se zlepšil ...

Harris není vůbec konkurenceschopný ani do top 20 ...

Rublev je takový druhý Tomáš, ale asi drzejší a takový trochu flexibilnější, Musseti a Sinner se mi líbí moc, ale jsou hodně mladí, Felix Auger taky ...

Stef se Saschou rozhodně největší talenti, ale zase Zverevova hra je hodně čitelná ... jsem zvědav, kam to třeba vystřelí třeba Drapera, Mayota a podobné juniory, kteří vypadají velice slibně ... a je jich tam ještě mraky jiných
Reagovat
EllNino
jo a Fokina je zvláštní týpek, podobně jako Demon, ale na úplnou topku to nikdy nevidím ... ale u obou bych se celkem rád mýlil, jsou to dobrý týpci a srdcaři
Reagovat
Krisboy
Gilles Simon shocks Denis Shapovalov???

Co je to za hloupý titulek? To vypadá, jako by Denis prohrál se mnou, a ne s bývaklou světovou šestkou, vítězem 14 titulů, jedním z nejzkušenějších hráčů na okruhu a celkově rozhodně lepším hráčem, než je Denis...

Ach ten bulvársmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Simona do prvního zápasu v hale fakt nechceš.
Reagovat
SwissMaestro
bulvá....však dneska všichni v Čr vidíme čeho jsou ty svině schopné..popravit je v redakci do jednoho
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Shapo s ním měl problémy i na FO a Simon pak hrál hodně vyrovnaný zápas s RBA.
Reagovat
smazaný uživatel
Harris - Humbert - Harris
Evans - Khachanov - Khachanov
Dimitrov - Raonič - Dimitrov
Nishioka - FAA - Nishioka

Co sázíte? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist