Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policejní provokatéři a covidová hausnumera. Poslanec Pávek se dostal i na dezinformační weby

Poslanec za Liberecký kraj Petr Pávek (STAN) způsobil v posledních dnech menší rozruch. Na svém facebookovém profilu sdílel video policejního zásahu z nedělní demonstrace na Staroměstském náměstí, které doplnil slovy o plánovaném policejním zásahu a provokatérech. V rozhovoru pro iRozhlas se poté pustil i do celkové covidové situace. Předseda strany Vít Rakušan se poté od jeho výroků distancoval.

„Tohle mi připomíná 17. listopad 1989. A vlastně všechny historické momenty, kdy pořádkové síly vyšlou v převleku provokatéry jenom proto, aby měly záminku provést dopředu naplánovaný zásah,“ napsal k videu, na kterém policista v civilu nastupuje do policejního auta a opouští Staroměstské náměstí. Situaci poté přirovnal k zahájení druhé světové války. „Ve škole mě učili, že stejně zahájil Hitler válku poté, co němečtí vojáci oblečení v polských uniformách údajně napadli Německo,“ doplnil a spustil tím lavinu komentářů. Část jeho postoj chválí, mnozí diskutující ale nechápou, že něco takového může napsat poslanec. Pávkův výrok přitom sdílel třeba server Sputnik, který je označován jako dezinformační.

Video, které Pávek sdílel na svém profilu

Petr Pávek je svými názory i činy dobře známý už od dob, kdy byl starostou Jindřichovic pod Smrkem a třeba zakazoval vstup do obce úředníkům. Po následné pauze se před posledními parlamentními volbami vrátil do politiky. A nakonec se do sněmovny dostal, i když jako náhradník za hejtmana Půtu.

V rozhovoru pro iRozhlas poté Pávek svůj výrok vysvětloval. „Může být, že i ta videa mohla být zmanipulována. Některá byla ale vysílaná v době, kdy ta demonstrace probíhala. Taková manipulace mi přišla hodně sofistikovaná. Hodně mě překvapilo, že tam už dopředu bylo takové množství policejních sil,“ řekl serveru.

Pávkovi také vadí celá situace kolem covidu v Česku. Sám je přitom členem zdravotního výboru sněmovny. Číslům nakažených nevěří. „Jsem členem výboru pro zdravotnictví a mám možnost to konzultovat s celou řadou lékařů a lidí, kteří jsou do toho nějakým způsobem zaangažováni. Na straně jedné se tady prezentují nějaká hausnumera, která vycházejí z testování,“ vadí mu.

Není podle něj jasné kdy a kde byli lidé testováni. „Je to podle mě kampaň, která má za úkol strašit a z hlediska médií možná přinášet senzaci. Ta čísla nemohou sedět,“ říká.

Vít Rakušan se od Pávkových výroků distancoval

Pávek také kritizuje vládní opatření, která jsou podle něj přehnaná. „Vláda zaspala tam, kde měla konat. Měla konat ve zdravotnických a sociálních zařízeních. Prostě v místech, kde je velká koncentrace lidí, kteří jsou skutečně nemocní, ne jen pozitivní. Protože být pozitivní neznamená být skutečně nemocný. Měla tato zařízení podržet a dát jim dostatečné vybavení, aby to bylo profinancované. S tím vším teď vláda pokulhává a místo toho se soustředí jen na opatření,“ pokračuje poslanec.

Výroky Pávka neunikly předsedovi hnutí STAN Vítu Rakušanovi. „Ostře se distancuji. Je to osobní názor poslance Petra Pávka, který nemá nic společného s mým názorem ani postojem hnutí STAN. Odsuzuji veřejné šíření dezinformací i zlehčování situace, ve které se naše země nyní nachází. Za poslance Pávka se omlouvám,“ uvedl na twitteru.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DD Jindřichovice

Štítky Pávek, poslanec, demonstrace, Petr Pávek, Vít Rakušan, Starostové a nezávislí, Staroměstské náměstí, iRozhlas, Liberecký kraj, druhá světová válka, Adolf Hitler, Poslanecká sněmovna ČR, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní provokatéři a covidová hausnumera. Poslanec Pávek se dostal i na dezinformační weby  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.