Damková složila další funkci, končí také v komisi rozhodčích Evropské fotbalové unie

Dagmar Damková po rezignaci na pozice ve vedení českého fotbalu skončila na vlastní žádost i v komisi rozhodčích Evropské fotbalové unie (UEFA). Už ve středu Damková rezignovala na pozici členky výkonného výboru FAČR a na post předsedkyně Řídicí komise pro Čechy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členka komisí rozhodčích FIFA a UEFA Dagmar Damková

Členka komisí rozhodčích FIFA a UEFA Dagmar Damková | Foto: Dominik Bakeš / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Dostal jsem zprávu od předsedy (FAČR Martina) Malíka, že Dagmar Damková odchází na svou žádost z komise rozhodčích UEFA,“ řekl serveru Aktuálně.cz místopředseda fotbalové asociace Zdeněk Zlámal. FAČR tuto informaci nepotvrdila. „Jde v tuto chvíli o osobní věc paní Dagmar Damkové,“ sdělil mluvčí Michal Jurman.

Myslím, že to situaci pomůže, reaguje šéf Ligové asociace Svoboda na rezignaci Berbra a Damkové

Číst článek

Damková je rovněž členkou komise rozhodčích FIFA. Zda rezignovala také na post v mezinárodní federaci, Zlámal neuvedl.

Bývalá prvoligová rozhodčí odstoupila poté, co v pondělí ve všech fotbalových funkcích skončil její partner Roman Berbr, který figuruje v kauze údajné korupce a ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy. Policie viní Berbra a úzkou skupinu lidí kolem něj také ze zpronevěry 850 tisíc korun plzeňského krajského fotbalového svazu.

Kauzu před týdnem rozpoutal policejní zásah na několika místech v zemi včetně sídla FAČR na pražském Strahově. V neděli byl Berbr stejně jako sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz, rozhodčí Tomáš Grimm a bývalý ligový hráč Michal Káník poslán do vazby. O den později rezignoval na post místopředsedy FAČR a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského svazu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme