Jamie Lee Curtis: herečka, producentka a autorka, která se rozhodla ignorovat požadavky na popírání věku

Jamie Lee Curtis: herečka, producentka a autorka, která se rozhodla ignorovat požadavky na popírání věku
Je krásná ve své přirozené podobě, z šedivých vlasů udělala svou charakteristiku, chodí téměř bez líčidel, veškeré zákroky plastické chirurgie, které si v mládí pod tlakem hollywoodského prostředí nechala udělat, odsoudila a implantátů se zbavila.

Dávka štěstí a dobré geny

Curtis se narodila v Santa Monice v Kalifornii v roce 1958 do herecké rodiny. Její matkou je Janet Leigh a otec Tony Curtis. I přesto, že se jí matka snažila od herectví odradit, tak nakonec stejně cestu k herectví našla. Její úspěch přišel s nízkorozpočtovým původně béčkovým hororem „Halloween“. Po uvedení filmu do kin začal doslova hororový nával do kinosálů. Lidé odcházeli z kin a hned sdělovali svým známým, jak moc se v kině báli. A tak se chtěli bát všichni. Béčkový film byl nakonec kasovním trhákem a ona byla korunovaná na královnu hororů. Původní film se dočkal mnoha pokračování a Curtis byla žádanou herečkou.

Čtěte také: Emily Ratajkowski: modelka, feministka, propagátorka nahoty a fanynka Juventusu

Tlak vyvíjený na herečky kvůli vzhledu je velice silný

Právě úspěch ji donutil k tomu, aby se začala podřizovat novým hollywoodským trendům a začala se „vylepšovat“. Sama herečka o této době mluví jako o špatném životním období, kdy se ani po jedné z operací necítila být dokonalejší a bylo to spíš naopak, což ji nutilo k dalším zákrokům. K tomu se přidala závislost na lécích od bolesti a alkoholu. Závislosti se jí podařilo zbavit až v roce 1999. Čistá mysl jí také pomohla vyrovnat se se svým přirozeným vzhledem, zbavit se implantátů a přijmout proces stárnutí.

Čtěte také: Kampaň FreeBritney: Známá zpěvačka týraná vlastním managementem

A kupodivu to pro herečku neznamenalo konec kariéry a o práci nemá nouzi. I kdyby ji příjmy z herectví vypadly, nemusí se bát chudoby. Její jmění se odhaduje na 60 milionů dolarů. Málo se ví, že nemá jen příjmy z hraní a produkce, ale že napsala třináct úspěšných knih pro děti. Psaní ji natolik pohltilo, že se stala redaktorkou online novin a má také velice úspěšný blog. Je také úspěšnou vynálezkyní, vlastní hned dva patenty: jedná se o dětskou plenu s vodotěsnou kapsou a o jednorázovou plenu.

Čtěte také: Kim Kardashian je součástí největší reality show na světě a řadu let je považovaná za nejsledovanější osobu světa

Aktivistka v boji za lepší pracovní podmínky hereček

Curtis se stále zúčastňuje akcí, které pomáhají lidem bojovat se závislostí a veřejně vystupuje proti tlaku filmových studií na vzhled hereček, které jsou kvůli práci nucené podstupovat šílené diety a chirurgické zákroky. Na herectví ale nezanevřela a mluví se o plánech na další hororové filmy ze série „Halloween“.