Potřebujete zaslat balík do věznice? Služba Balíčenka vám pomůže

Vězení

Máte někoho blízkého ve vězení? Pak určitě víte, jak je mnohdy náročné zaslat mu balík, na který má bezesporu nárok. Potíže mohou tkvět nejenom v obsahu, ale také hmotnosti konkrétního balíčku. Tu musíte striktně dodržet. V současné koronavirové době nelze hovořit ani o prezenčním doruční balíku přímo do věznice. Optimální volbou se stává eshop Balíčenka. Jedná se o unikátní službu, jež vám pomůže s výběrem různých balíčků. Jak tedy vlastně funguje a v čem spočívají její hlavní přednosti?

3 typy balíčků

Volit je možné v eshopu ze třech balíčků. Každý z nich se liší.

Nárokový balík

Tento balík se vyznačuje maximální hmotností 5 kg. Jedná se o specifický balík, na který vězni mají nárok. Každá věznice má ale svá vlastní pravidla, na jejichž základě jsou tyto balíky nárokovány. Většinou je vše stanoveno v takzvané balíčence, tedy oficiální žádance o balík vystavené věznicí. Se službou Balíčenka si můžete být jistí, že se balík dostane na místo a vězeň na něj bude mít nárok. Tradičně balík obsahuje papírenské zboží, časopisy, cukrovinky, tabákové výrobky a další sortiment.

Hygienický balík

Zasílání tohoto balíku funguje pouze v některých věznicích. Na tuto podobu balíku někde nemusí být žádný nárok. Hygiena je důležitá a nezabírá se místo pro nárokový balík. Z těchto důvodů jsou některé věznice pro.

Kilovka

Drtivá většina věznic umožňuje zasílat tiskoviny v neomezeném množství. Učinit tak lze prostřednictvím kilovky. Tento speciální balík, jenž může váhově přesáhnout limit 1 kg, můžete jednoduše do věznice prostřednictvím Balíčenky zaslat.

Jednoduchý princip fungování

Vy si v eshopu jednoduše vyberete ze zmiňovaných balíků a pak už můžete nakupovat. Plnit některý z nich budete nabízeným sortimentem. V momentu překročení váhového limitu budete upozorněni. Po ukončení samotného nákupu pak ještě vyplníte jméno adresáta, tedy vězně. Uvést budete muset i jeho datum narození, aby náhodou nedošlo k omylu při doručení.

Ušetříte čas i peníze

Poslat balík do vězení nebylo nikdy jednodušší. Prostě až na drobné výjimky nakupujete stejně jako v jiném eshopu. Můžete si být jistí, že balík do basy dorazí, a to velmi rychle. Ušetříte jak čas, tak i peníze.

Vězení: Zdroj náhledového obrázku Pixabay.com

Radek Štěpán

Peníze mě fascinují a zajímají. Něco o nich vím a rád se s vámi o vše podělím.