Hlavní obsah

Je to výsměch, facka všem podnikatelům, reagují majitelé provozoven na Prymulu

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Středeční schůzka ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) s prvním místopředsedou ANO Jaroslavem Faltýnkem v pozdních hodinách v jedné z pražských restaurací rozčílila ty, kteří své provozovny kvůli nařízení vlády museli zavřít. Podívejte na reakce oslovených podnikatelů ve videu Novinek.

Reakce provozovatelů restaurací na kauzu PrymulaVideo: Novinky

 
Článek

„Není to poprvé, kdy některý vládní představitel porušil pravidla. Je to facka všem podnikatelů a živnostníkům,” řekl Novinkám manažer restaurace Sokolovna Radek Sahula.

Restaurace, hospody, bary a další stravovací zařízení tvrdě zasáhla proticovidová opatření. Po postupných restrikcích otevírací doby jsou všechny provozovny s platností od 14. října uzavřeny, prodávat smějí pouze přes výdejová okénka.

V pátek se v médiích objevily fotografie ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), jak odchází v pozdních hodinách z pražské restaurace a navíc ještě bez roušky. Měl tam schůzku s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem.

„Naprostý výsměch všem provozovatelům,” reagoval na schůzku majitel restaurace Butch's Burger s tím, že nařízení je však třeba nadále dodržovat.

Roman Prymula. Jedinec, který jako první chtěl Čechy promořit

Domácí

„Zakazuje všem mít otevřeno, sám jde do hospody. Nutí nás nosit roušky, a sám ji nenosí,” komentovala Prymulovu schůzku Jana Zogatová, manažerka restaurace Hajnovka.

„Káže vodu a pije víno,” shrnul situaci Petr Novák, manažer kavárny La Bohéme Café.

„Já si myslím, že je to osobní zkrat pana ministra. Neměl to dělat, nám všem nařizuje nějaké opatření, které se musí dodržet. Pan ministr bohužel nedal dobrý příklad,” uvedl Siniša Kovačevič, manažer restaurace Per Te.

Prymula se postavil Babišovi, nerezignuje

Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek svolal tiskovou konferenci, na které Prymulovo jednání odsoudil. Sdělil, že by měl rezignovat, nebo ho odvolá.

„Absolutní šok. Nechápu, když požadujeme od lidí, aby dodržovali pravidla, a komplikujeme jim život, tak musíme jít příkladem. Taková chyba se nedá omluvit,“ uvedl Babiš.

Prymula sám na své tiskové konferenci tvrdil, že žádná pravidla neporušil, že schůzka byla v prostorách Vyšehradské kapituly a že sám rezignovat nebude. Kapitula v prohlášení uvedla, že objekt má v nájmu provozovatel restaurace a že s ní v těchto dnech „nikdo nejednal o poskytnutí jakýchkoli prostor pro jednání představitelů státu či politiků”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám