Byť web servíruje cizí autorsky chráněný obsah, sám se nechce vyrovnat s představou, že by zase někdo další vykrádal i jeho databázi. A přesně to se podle TorentFreaku stalo ze strany o řád menšího katalogu Animixplay.to.

TIP: Filmové pirátství asi jen tak nezmizí. Když už musíte, stahujte bezpečně v Seedru

Animixplay strojově sbíral data o anime v katalogu 9anime tak dlouho, až se operátor 9anime naštval a na web umístil vcelku jednoduchý javascriptový kód, který na pozadí každé tři sekundy provedl tři HTTP dotazy na Animixplay.

9anime patří největším anime streamovacím doupatům. Autorské svazy jsou krátké, web totiž jen streamuje obsah z jiných serverů skrze vestavěný přehrávač.
Autor: Živě.cz

Když se takový skript načte jednomu návštěvníkovi, nic moc se nestane. Při velikosti 9anime však lze předpokládat mnohem drsnější efekt a těch pár řádků kódu mohlo způsobit poměrně solidní DDoS. A to i z toho důvodu, že HTTP dotazy nevedly na titulní stránku, ale na vyhledávač webu, takže co nejvíce zatížily databázi.

Podivné chování webu si brzy všimli zvídaví návštěvníci a aférka se provalila na Redditu. Ve vlákně se nakonec přiznal i 9anime s tím, že už nevěděl, jak má jinak bojovat proti vykrádání svého vlastního obsahu.

Podoba kódu s klíčovou funkcí fuckWithMe, která se spouštěla během návštěvy webu každé tři sekundy. Funkce fuckWithMe vytvořila celkem 3 HTTP dotazy do vyhledávače konkurence, což mělo zatížit jeho server.
Autor: Živě.cz

Zlí jazykové by nicméně mohli namítnout, že jen na vlastní triko pocítil to, s čím se musejí potýkat opravdoví majitelé autorských práv každý den. Jedná se tedy o čítankově pokryteckou reakci, která ke všemu udělala z nic netušících návštěvníků ilegální zbraň.