Blonďatá Jenny zamotala hlavu Forrestu Gumpovi. Po 26 letech je jasným příkladem toho, že stárnout lze i s grácií

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Jenny Forrest Gump
Jenny Forrest Gump

Herečka Robin Wright se do světa filmu vepsala hlavně jako Jenny, blonďatá múza Forresta Gumpa. Tato role však pouze odstartovala úspěšnou kariéru krásné herečky, která si pořídila rodinu s vyhlášeným hollywoodským krasavcem. Jak dnes vypadá?

Rodačka z amerického Texasu letos oslavila čtyřiapadesáté narozeniny. Rodiče nebyli vůbec herecky zaměření, maminka pracovala jako obchodní ředitelka v kosmetické firmě a tatínek byl manažer ve farmaceutické společnosti. Dětství strávila v San Diegu.

Díky svému vzhledu se nejdříve uchytila jako modelka. Poté přišly na řadu reklamy a telenovely. Na výsluní ji vynesla až role ve fantasy filmu Princezna Nevěsta. Karta se obrátila a začala být obsazována do lepších a lepších rolí.

Z modelky úspěšnou herečkou

Ta nejzásadnější přišla v roce 1994, kdy si ji režisér Robert Zemeckis vybral do oscarového snímku Forrest Gump. Roli Jenny, životní lásky hlavního hrdiny v podání Toma Hankse, údajně odmítly Jodie Foster, Nicole Kidman a Demi Moore. Robin však zazářila a získala nominaci na Zlatý glóbus.

Zdroj: Georges Biard / CC BY-SA 3.0

Dále se objevila s Kevinem Costnerem ve filmu Vzkaz v láhvi, s Brucem Willisem ve Vyvoleném nebo s Danielem Craigem v thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy. I v seriálových rolích se posunula kupředu a nedávno zářila jako manipulativní manželka a první dáma USA v seriálu Domek z karet. Za ni dokonce získala v roce 2014 Zlatý glóbus.

V soukromí ulovila hereckého idola všech žen

První manželství uzavřela jako dvacetiletá s Danem Witherspoonem, ale vydrželo jen dva roky. Rok po rozvodu se při natáčení filmu Stav milosti dala dohromady s hereckým kolegou Seanem Pennem.

Narodily se jim dvě děti a v roce 1996 se vzali. Po necelých dvaceti letech společného soužití se rozdělili poprvé, nakrátko se pak dali dohromady, ale v roce 2010 byli definitivně rozvedeni.

Podobný vztah jako na houpačce, akorát s kratším trváním, pak herečka měla s dalším hercem Benem Fosterem.

Krásná herečka je zářným příkladem, že stárnout lze s grácií. I po padesátce vypadá skvěle, a to i v krátkém účesu, který jednu dobu nosila. Přesvědčte se sami.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články