Evans v Antverpách po obratu a odvrácení mečbolu vyřadil Chačanova

23. 10. 2020, 20:19
Aktuality 6
ATP ANTVERPY - Dan Evans vyhrál i druhý letošní souboj s Karenem Chačanovem a opět po obratu. Dnes v hale v Antverpách zdolal třetího nasazeného Rusa, přestože ve druhém setu prohrával 3-6 a 2-4 a v tie-breaku druhé sady čelil mečbolu. O své třetí finále, v němž by usiloval o premiérový titul, si 30letý Brit zahraje s Francouzem Ugem Humbertem. O druhé místo ve finále se utkají Alex de Minaur a Grigor Dimitrov.
Dan Evans (© AFP)

Dan Evans po restartu sezony vyhrál jen dva zápasy, od postupu do 2. kola US Open utrpěl pět porážek po sobě. Sérii přerušil až v Antverpách, kde se nejprve rozehrál v exhibiční soutěži Ultimate Tennis Showdown a dnes přidal už třetí výhru na halovém podniku ATP 250.

Třicetiletý Brit po výhrách nad Italem Carusem a Američanem Tiafoem vyřadil i třetího nasazeného Karena Chačanova. S o šest let mladším Rusem si v dramatickém duelu několika nepřesných rozhodnutích umpirového rozhodčího poradil po více než dvou a půl hodinách boje 3-6 7-6 6-4. 

Evans porazil Chačanova podobně jako v únoru v hale v Rotterdamu po obratu. Dnes prohrával 3-6 a 2-4, do té doby nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů. Uspěl až na sedmý pokus v osmé hře druhé sady a vynutil si tie-break. V něm přímým bodem z podání odvrátil mečbol a díky dalšímu spornému momentu dostal zápas do třetího dějství. 

Frustrovaný Chačanov po prohraném druhém setu nakopl reklamní banner na síti, raketou praštil do umpiru a odešel do šaten. Po návratu na kurt ihned přišel o podání, sám si nevypracoval žádný brejkbol a stejně jako před týdnem v Petrohradu skončil ve čtvrtfinále.



Evans, který měl v roce 2017 pozitivní test na kokain a vyfasoval roční trest, v sobotu bude hrát proti Francouzi Ugu Humbertovi o své celkově třetí finále na okruhu ATP. V Sydney 2017 i Delray Beach 2019 na titul nedosáhl.

V Antverpách se Evans může stát třetím britským šampionem v řadě, neboť poslední dva ročníky European Open vyhráli jeho krajani Kyle Edmund a Andy Murray.

Dobrou formu má v Antverpách Alex de Minaur. Australský mladík v Belgii už o víkendu vyhrál Ultimate Tennis Showdown, v úterý v prvním kole otočil duel s Richardem Gasquetem, ve středu přehrál Feliciana Lópeze a dnes za necelou hodinu hry smetl 6-3 6-0 Američana Marcose Girona.

V semifinále na jednadvacetiletého de Minaura čeká Grigor Dimitrov (h2h 0-1). Bulharovi k postupu do prvního semifinále po koronavirové pauze stačilo vyhrát jediný zápas (nad Andújarem), neboť v prvním kole měl jako nasazená čtyřka volný los a dnes proti němu nenastoupil Milos Raonic. Kanadského tenistu do hry nepustilo zranění břišního svalu.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 472.590 eur
páteční výsledky (23. 10. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Evans (Brit.) - Chačanov (3-Rus.) 3-6 7-6(7) 6-4
Dimitrov (4-Bulh.) - Raonic (5-Kan.) bez boje
De Minaur (8-Austr.) - Giron (USA) 6-3 6-0
Humbert (Fr.) - Harris (JAR) 6-3 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Krisboy
Naprostej výsměch. Dělají to ti rozhodčí schválně? Technika nespolehlivá, počet omylů dost vysoký. Jak VAR ve fotbale. Karenovi se vůbec nedivím, já bych raketou švihnul empajra přes hubu.smile
Reagovat
woody
Rozklad rozhodčím smile
Reagovat
Krisboy
Rozhodil ho ten aut/neaut? Do tý chvíle to měl celkem pod kontrolou, pak se rozsypal smile

Ze 40-0 ztratit game...skoro jak Federer smile
Reagovat
smazaný uživatel
Roger měl 40:15.:D

Ale my fanoušci si to říkáme ve srande, ale když hraješ zapas, být amatérsky, tak v realu je 40:0 nic.

Jedna chyba 40:15 už si říkáš, dobře ještě dva pokusy; pak bum winner soupeře 40:30 a reknes si do prdele ještě jednou a je to shoda a bum out shoda

To je hned
Reagovat
ipko
čo mi hneď napadne, tak je stratené podanie proti Nadalovi v druhom sete, ktorý mal dobre rozbehnutý.. ale inak zo 40:0 Roger nestráca často
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist