Rektor jmenoval nové děkany. Povedou fakulty ekonomickou a textilní

P0003251-2.jpg
Rektor Miroslav Brzezina (vlevo) jmenoval Vladimíra Bajzíka (druhý zprava) děkanem FT. Na snímku je také končící děkanka Jana Drašarová a předseda akademického senátu FT Jiří Chaloupek. Foto: Adam Pluhař, TUL

Vladimír Bajzík stane v čele Fakulty textilní TUL (FT) a dosavadní prorektor Aleš Kocourek povede Ekonomickou fakultu TUL (EF). Oba nové děkany dnes jmenoval rektor TUL Miroslav Brzezina. Na své posty oba akademici nastoupí od 1. listopadu a fakulty by měli vést po dobu čtyř let.

Rektor při jmenování připomněl skutečnost, že ani jeden kandidát neměl soupeře. „Čekal jsem, že bude víc kandidátů. Ale navržený kandidát je pro mě akceptovatelný a jsem přesvědčen o tom, že budeme nadále dobře spolupracovat. Tím spíš, že jsme v situaci, která bude mimořádně komplikovaná,“ poukázal rektor Miroslav Brzezina při jmenování Vladimíra Bajzíka (1961) děkanem FT na obtížné období pandemie a následné možné finanční dopady krize.

„Chci poděkovat paní děkance. Fakultu vedla osm let velmi dobře a posunula ji o kus dál. Udržovala tam příjemné pracovní prostředí a naslouchala hlasům z kateder. Bez toho není kvalitní vedení fakulty možné,“ uvedl nastupující děkan FT Vladimír Bajzík.

O jeho vizích jsme psali zde. Chce je začít naplňovat co nejdříve. Důraz chce klást na excelentní publikační výstupy. „V nejbližší době se budu muset podívat na zlepšení publikačních aktivit z hlediska hodnocení podle Metodiky 17+. Plyne z toho, že budeme muset začít preferovat publikační aktivity v časopisech, které jsou lépe hodnoceny podle této metodiky. Považuji to za jednu nejdůležitějších věcí.“

Děkan EF Aleš Kocourek chce zlepšit výsledky ve výzkumu

Jmenovací dekret dnes rektor předal také Aleši Kocourkovi (1979). Také stávající prorektor byl jediným kandidátem na post děkana EF.

Rektor během jmenování vyzdvihl úspěšné působení dosavadního děkana Miroslava Žižky, jehož osmileté funkční období v čele EF končí. Novému děkanovi popřál hodně sil v nelehkém období. „S volbou senátu jsem spokojen. Doufám, že se bude novému děkanovi ve funkci dařit stejně dobře nebo i lépe, a že mu senát bude oporou při některých nelehkých rozhodnutích. Mění se například financování vědy a výzkumu a nebude to jednoduchá záležitost,“ popřál rektor Miroslav Brzezina novému děkanovi na začátku jeho čtyřletého mandátu.

„Budu se snažit navázat co nejlépe na to, co stávající děkan započal. Věřím, že fakultu ještě víc rozvinu nejen v oblasti vzdělávací, ale i tvůrčí činnosti,“ uvedl nově jmenovaný děkan EF Aleš Kocourek. Kandidáta a jeho vize jsme představili zde.

Končící děkan Miroslav Žižka vystřídá Aleše Kocourka na postu prorektora pro vzdělávání a vnitřní legislativu.

Adam Pluhař

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce