Chrudimské noviny Cizí zavinění se nepotvrdilo. Tělo ženy se opravdu našlo v Chrudimce

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Cizí zavinění se nepotvrdilo. Tělo ženy se opravdu našlo v Chrudimce

Slatiňany – V pátek 23. října bylo oficiálně vyhlášeno pátrání po pohřešované šedesátileté ženě, učitelce slatiňanské mateřské školky, která byla naposledy spatřena 21. října na cyklostezce mezi Chrudimí a Slatiňany. Výsledky pitvy a analýza DNA nalezeného těla z řeky Chrudimky bohužel potvrdily, že se jednalo o pohřešovanou ženu. Pitva neprokázala cizí zavinění.

Žena, která v říjnu oslavila 60. narozeniny, byla nezvěstná od úterního odpoledne 21. října, kdy ji náhodní svědci spatřili na slatiňanské cyklostezce u řeky. Poznávacím znamením měla být podle jejího syna levá ruka obvázaná v šátku.

Pátrání bylo vyhlášeno oficiálně od pátku 23. října, mezitím bylo během čtrnácti dnů nalezeno v řece Chrudimce tělo a musela být provedena pitva, aby se určila příčina úmrtí. Čekalo se na výsledky analýzy DNA, která by potvrdila totožnost. Dokud trvalo vyšetřování, odkaz do databáze pohřešovaných osob s oficiálními informacemi od policie byl aktivní.

Policejní mluvčí, Dita Holečková, dnes odpoledne uvedla, že: „Testy DNA potvrdily, že tělo nalezené v Chrudimce patří pohřešované šedesátileté ženě, jejíž zmizení 23. října nahlásil její syn. V tuto chvíli mohu jen sdělit, že se neprokázalo cizí zavinění nebo násilný trestný čin.“

Petra Vintrlíková

Reklama