Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Ukončí Messi gólový půst v El Clásicu? Je pořád hladový, zdůraznil Koeman

S 26 brankami je Lionel Messi suverénně nejlepším střelcem historie El Clásica. V nejsledovanějším utkání ve Španělsku však aktuálně čeká na trefu už 900 dní. Představuje to 425 minut odehraného času. Dnes odpoledne bude mít možnost čekání ukončit, v pořadí 245. duel gigantů je na programu od 16 hodin na barcelonském Camp Nou.

Lionel Messi
zdroj: ZUMA autor: David Ramirez

Argentinský útočník se v El Clásicu prosadil naposled v květnu 2018, od té doby třikrát vyšel naprázdno v La Lize, dvakrát ve Španělském poháru a z jednoho zápasu jej vyřadila zlomená ruka. Trenér FCB Ronald Koeman přesto věří, že se Messi rozpomene na svou unikátní ligovou bilanci s Realem. Ve 27 střetnutích totiž vstřelil 18 gólů a na 9 přihrál.

"Leo (Messi) ukázal, že je pořád hladový po gólech. Pracuje na sobě a na tom, aby byl v dobré formě. Myslím si, že může být ještě lepší. Jsem velice rád, že je součástí týmu, jeho přístup je příkladný. Budu rád, když se prosadí i v duelu s Realem, kde už delší dobu na gól čeká," řekl nizozemský kouč po úterním vítězství v Lize mistrů nad Ferencvárosem.

V něm Messi rozvlnil síť a stal se prvním hráčem, který v milionářské soutěži skóroval v šestnácti ročnících v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Ferencváros Budapešť

V úvodních čtyřech utkáních v La Lize se ovšem Messi trefil pouze jednou. Horší bilanci měl jen v úvodních čtyřech zápasech v sezoně 2005/06, kdy neskóroval vůbec. Možná i kvůli tomu Barcelona v posledních dvou ligových duelech neuspěla - se Sevillou doma remizovala 1:1 a v Getafe prohrála 0:1.

Příznivce FCB navíc trápí další nelichotivá série. Od března 2015 dokázala na Camp Nou vyhrát jediné ze sedmi klání s Realem. V říjnu 2018 zvítězila 5:1, u čehož ale kvůli zlomenině ruky Messi chyběl. Argentinec proto čeká na domácí triumf v El Clásicu už pět a půl roku.

"Messi je pořád Messi, nemyslím si, že by měl problém se střílením gólů. Možná je to tím, že po krátké přestávce mezi sezonami potřebuje čas," myslí si jeho sedmnáctiletý kolega z útoku Anssoumane Fati.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Šachtar Doněck

Příznivce Barcelony ale může hřát fakt, že Real v posledním týdnu dvakrát ostudně selhal na domácí půdě. Minulou sobotu prohrál 0:1 s ligovým nováčkem z Cádizu, ve středu pak v Lize mistrů podlehl 2:3 Šachtaru Doněck. V milionářské soutěži prohrál navíc už potřetí v řadě, což se mu stalo naposledy v roce 1986.

"Nemůžeme ztrácet čas tím, že se budeme litovat. Je dobře, že se El Clásico blíží. Nezapomněli jsme hrát fotbal. Zápas s Barcelonou je pokaždé speciální a my budeme připraveni," konstatoval záložník Realu Luka Modrič.

"Hrajeme každé tři dny, ale to není výmluva. Musím najít to, co nás zase učiní silnými, a budeme vyhrávat. A mám na to jen pár dní," doplnil jej kouč Zinédine Zidane.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články