Start na Nový rok, 82 zápasů v sezoně. NHL dál počítá s kompletním programem, rozhodnutí přijde později

Zástupce komisionáře NHL Bill Daly v pátek potvrdil, že cílem vedení ligy je odstartovat novou sezonu 1. ledna. Počítá se zatím s kompletním programem základní části, každý tým by tak měl odehrát 82 zápasů. Daly ale zároveň s ohledem na přetrvávající nejistotu spojenou s koronavirovou krizí připustil i variantu, že to nakonec možná nebude realizovatelné.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát slaví jeden z gólů proti Bostonu.

Cílem NHL je začít novou sezonu 1. ledna. Archivní foto | Zdroj: Reuters

Daly absolvoval v pátek spolu se šéfem soutěže Garym Bettmanem videokonferenci s generálními manažery klubů NHL, při níž probrali různá témata, ale tím hlavním byla nadcházející sezona a její podoba. „Naším cílem je začít hned 1. ledna a odehrát sezonu v plném rozsahu,“ uvedl pro zámořská média Daly.

Pastrňák je po operaci kyčle, informoval Boston. Český útočník začátek nové sezony NHL nestihne

Číst článek

„Přestože tohle avizujeme, jsme si zároveň velmi dobře vědomi, že to celé závisí na mnoha různých věcech. Takže sezona může mít nakonec reálně i odlišnou podobu a program v základní části se celý neodehraje. Možná nebudeme hrát do léta, možná nezačneme toho 1. ledna. Stále tu přetrvává spousta nejistoty,“ přiznal Daly.

Severní Amerika bojuje s nárůstem počtu nakažených nemocí covid-19. I proto Bettman s Dalym zdůraznili při jednání s generálními manažery, že na konečná rozhodnutí ohledně toho, kdy a jak se sezona odehraje, je zapotřebí ještě nějaký čas.

„Řekli jsme jim, že vyhodnocujeme všechny možnosti a že shromažďujeme spoustu informací a dat, ale nemusíme dělat žádná rozhodnutí ihned, neboť je zapotřebí ještě počkat, abychom pracovali s nejlepšími informacemi a pak udělali také ta nejlepší možná rozhodnutí,“ prohlásil Daly.

Zrušené Utkání hvězd

„O konkrétních úpravách a možných změnách, které také zvažujeme, jsme nehovořili, ale je zřejmé, že jich je v závislosti na různých věcech mnoho,“ dodal Daly.

Již ve čtvrtek zrušila NHL kvůli koronavirové krizi zápas pod širým nebem, který byl plánovaný na první den roku 2021, i Utkání hvězd. V obou případech je předběžným náhradním termínem až další rok 2022.

Akce Winter Classic se měla odehrát v Minneapolis, na baseballovém stadionu Target Field měli nastoupit hráči domácí Minnesoty a celku St. Louis. Utkání hvězd NHL se chystal ve své hale BB&T Center v Sunrise hostit celek Florida Panthers, 66. ročník tradiční exhibice byl plánován na poslední lednový víkend.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme