Deadpool: Splněný sen umírajícího chlapce, zákaz promítání v Číně i snížený rozpočet na poslední chvíli

Deadpool: Splněný sen umírajícího chlapce, zákaz promítání v Číně i snížený rozpočet na poslední chvíli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Wade Wilson žil docela normálním životem jakožto bývalý člen speciálních jednotek. Kvůli pokročilému stádiu rakoviny se podrobil experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty.

Wade se sice zbavil rakoviny, ale jeho život se okamžitě mění. Ačkoliv získal schopnost rychlého samouzdravování, jeho tvář je znetvořená. A tak vzniká nový superhrdina v červeném kostýmu, který si občas nevidí do pusy, se jménem Deadpool.

Ryan Reynolds splnil umírajícímu dítěti jeho poslední přání

Herec Ryan Reynolds, jenž ztvárnil hlavní roli, je velmi empatický člověk se srdcem na svém místě. Když zjistil, že malý chlapec Connor umírá a touží po tom, aby stihl ještě snímek vidět, Ryan mu toto přání plní. A nejenom to, hold mu vzdává také ve filmu, kdy své filmové partnerce Vanesse v podání Moreny Baccarin navrhuje, aby se syn jmenoval Connor.

Čtěte také: Clint Eastwood se ve svých devadesáti letech už zase nudí, a tak začal pracovat na dalším projektu

Nečekané změny na poslední chvíli

Tvůrce filmu čekalo v poslední chvíli před schválením projektu nemilé překvapení. Studio 20th Century Fox snížilo rozpočet filmu až o 8 milionů dolarů. To se samozřejmě projevilo na ději filmu, konkrétně na akčních scénách, kterých se ve filmu mělo vyskytovat více.

Čtěte také: Série Rychle a zběsile se chýlí ke svému konci

Kvůli pár scénám nemohl být film odvysílán v některých asijských zemích

Ve filmu je spousta násilí, nahoty, intimních scén a sprostých slov. Právě kvůli tomu se v Číně snímek nemohl vysílat. Dokonce z filmu nemohly být ani pro tamější trh odstraněny scény, které vadily. Zmizely by tak veškeré důležité události, bez nichž by film nedával smysl.

Čtěte také: Gentlemani dorazili na Netflix aneb co o jednom z nejlepších filmů současnosti nevíte

Maskéři měli plné ruce práce, úkol zněl jasně: „Hlavně neděsit“!

Nebylo vůbec jednoduché přijít na to, jak moc znetvořený Deadpool bude. Podmínkou byl fakt, že musí být rozpoznatelný a nesmí děsit diváky. I tak si Ryan Reynolds užil hodně, nanášení make-upu trvalo přes čtyři hodiny.

Tuto zábavnou akční komedii můžete zhlédnout 24.10. ve 22.05 hodin na televizi Prima Cool.