Barbara Maria Willi bude jmenována novou děkankou Hudební fakulty JAMU

Novou děkankou Hudební fakulty JAMU bude v následujících čtyřech letech profesorka Barbara Maria Willi. V pátek 23. října 2020 o tom rozhodl akademický senát této fakulty.
Barbara Maria Willi (foto Luboš Mareček)

Na funkci děkana nakonec kandidovali dva akademici, kromě profesorky Willi se o post ucházel také docent Vít Spilka. Willi v tajné volbě na včerejší zasedání senátu hudební fakulty, které se kvůli pandemickým opatřením výjimečně odehrálo bez přímé účasti publika, získala pět z devíti hlasů a do úřadu nastoupí v polovině listopadu. V čele fakulty tak po osmi letech vystřídá profesora Jindřicha Petráše. „Být děkankou pro mne znamená velký závazek postavit se za rovnocennost umění a vědy,” uvedla vítězka ke svému zvolení.

Barbara Maria Willi je česko-německá cembalistka, varhanice a pedagožka specializující se na starou hudbu. V roce 2006 získala doktorský titul na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně za svou práci „O stylu generálního basu v 17. století“.
V roce 2014 se stala vedoucí katedry varhanní a historické interpretace na brněnské JAMU. Je též pedagogickou ředitelkou evropského programu EEEMERGING+, který podporuje mladé soubory, a hostující profesorkou na prestižní Královské konzervatoři v nizozemském Den Haagu.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


5 2 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments