Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Koronavirus položil i místopředsedu ČSSD. „Válčím, zatím těsně vyhrávám,“ říká Šmarda

Autor: sova, vei - 
24. října 2020
14:04

Koronavirem se nakazil další český politik. Pozitivní výsledek oznámil místopředseda ČSSD a starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda. „Já to teď nějak vyležím, ale naše babičky a dědečkové by to mohli mít mnohem těžší,“ řekl na instagramovém videu. Nakažen je také předseda strany a ministr vnitra Jan Hamáček nebo šéf zemědělství Miroslav Toman. U něj se v neděli prokázala nákaza jako u prvního. V karanténě jsou další členové vedení sociálních demokratů.

Jde například o předsedu sněmovního klubu ČSSD Jana Chvojku, ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou nebo ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka.  U obou ministrů byl test negativní. V karanténě je i exprimátor Brna a první místopředseda strany Roman Onderka nebo poslanec Ondřej Veselý.

„Nákaza se nevyhnula ani městskému úřadu, příspěvkovým organizacím, integrovanému záchrannému systému a nakonec skolila i mne,“ oznámil v sobotu starosta Nového Města na Moravě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

💥 Tento týden došlo k dalším aktualizacím vládních opatření. #covid19 Už je zřejmě znáte. ❗️❓❗️ Jsou velmi přísná a je nezbytné, abychom je respektovali. Vedle uzavření provozoven je to především striktní povinnost nosit roušky prakticky všude, kde se můžete potkat s jinými lidmi. ℹ️ Přesný popis opatření najdete jak na fb Nové Město na Moravě, tak na webu www.nmnm.cz 🙏 Chci vás poprosit, omezte kontakty na nutné. Pokud se necítíte dobře, zůstaňte raději doma. Roušky a dezinfekce už se staly součástí našich životů a proto doufám, nebude tak náročné, je skutečně poctivě používat.😷 Moc dobře vím, jak nepříjemná je tato situace pro všechny podnikatele a obchodníky, pro lidi zaměstnané v uzavřených nebo omezených provozech, pro lidi, kteří si nemohou koupit potřebné zboží. Musíme to zvládnout. 💪 ❗️Budeme se vám snažit pomoci. Neděláme to pro vládu. Také mě štve, když vidím, že si někteří mocní dělají z vlastních nařízení legraci. 🤯 Ale to je jejich ostuda. Je to jejich hanba, ne naše. My musíme naše společenství ochránit od nejhoršího. 😕 Pokud potřebujete využijte Dobrovolnické centrum. 6️⃣0️⃣2️⃣5️⃣5️⃣5️⃣1️⃣5️⃣6️⃣ Jednou jsme tím už prošli a musíme to zvládnout znovu.❤️ Možná víte, že nemocných v našem městě prudce přibývá. 🤧 V našem okrese dosáhl počet nakažených už téměř 2 tisíc.😨 🏨 V naší nemocnici je dnes několik desítek hospitalizovaných nakažených pacientů a vypomáhají zde studenti a studentky lékařských fakult a především střední zdravotnické školy. 👏 Odběrové místo zintenzivnilo provoz a funguje šest dní v týdnu. Naši zdravotníci zatím zvládají a nemají to vůbec snadné. Moc jim děkuji za jejich nasazení. Vím, že to zní jako fraze. Vím, že slova nepomohou. Ale moc si toho vážím.💪❤️ Prosím Vás, nechoďte do nemocnice, pokud to není opravdu nezbytné. Snažte se to, co jde řešit na dálku. Ani k praktickému lékaři dnes nemusíte vždy chodit. Běžné věci, včetně předpisu léků jde vyřídit po telefonu.☎️

Příspěvek sdílený Michal Šmarda (@michalsmarda),

„Celý tento týden jsem v domácím ošetřování a v důsledné izolaci od všech lidí, včetně členů své rodiny. Což vůbec není jednoduché a moc všem děkuji za pochopení, trpělivost a toleranci. Věřte, že průběh nemoci není příjemný a nikomu bych to nepřál,“ napsal k příspěvku Šmarda, který neúspěšně kandidoval do horní komory v posledních senátních volbách.

Na dotaz Blesk Zpráv ohledně svého stavu pak odepsal: „Válčím, zatím těsně vyhrávám. Díky.“

krapotkin ( 25. října 2020 12:04 )

Socani padají jeden za druhým. Aspoň ta jejich proradná pidipartaj skončí hodně brzo na smetišti dějin.

bb88 ( 24. října 2020 18:31 )

On se uzdraví a bude zase u Soukupa na Barandově zvracet ty svoje moudra.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa