Krajskému rozpočtu Vysočiny chybí půl miliardy korun

Prvních deset měsíců letošního roku je rozpočet Kraje Vysočina zhruba na osmdesáti procentech daňových příjmů. Ve sledovaném období ledna až října letošního roku by alikvotní plnění daň. příjmů mělo činit 83,3 %, tj. 4 158 317 tis. Kč., ve skutečnosti je plnění daňových příjmů o 111 400 tis. Kč nižší (oproti upravenému rozpočtu).

Ve sledovaném období by alikvotní plnění daň. příjmů mělo činit 83,3 %, tj. 4 358 333 tis. Kč., ve skutečnosti je plnění daňových příjmů o 311 416 tis. Kč nižší (oproti původně schválenému rozpočtu).
Skutečné plnění daňových příjmů za sledované období činí 4 046 917 tis. Kč, což je o 522 437 tis. Kč méně než za období leden až říjen minulého roku (obě tranše), tj. 88,6 %.

Krajský rozpočet je podle náměstka po oblast financí Martina Kukly ve zdravé kondici. „Je připraven zvládnout tento daňový výpadek, v době hospodářského růstu jsem tvořil rezervy, které teď můžeme rozpustit,“ uvedl náměstek Kukla (ANO). Kraj Vysočina podle Kukly potřebuje odborníky, kteří budou zastávat transparentní přístup, hledat provozní úspory, neúnavně čerpat dotace a zavádět nové metody pro administraci veřejných zakázek. „Osobně věřím, že se mi základ pro tyto aktivity, jako člena v Rady Kraje Vysočina, podařilo položit,“ prohlásil Kukla.

„Aktuálně téměř připravený krajský rozpočet na rok 2021, na jehož přípravě jsem se velmi významně podílel, s úsporami a udržením kraje v dobré finanční kondici počítá. Od voličů jsme dostali důvěru v započaté práci pokračovat, protestní uskupení nám však tento prostor nedalo. Opozice ale není konec světa, nic nevzdáváme, naopak budeme pracovat o to tvrději, abychom dostáli závazku vítěze krajských voleb pro Kraj Vysočina 2020,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Kukla (ANO).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů