Hlavní obsah

Atalanta - Sampdoria 1:3Jankto pomohl gólem k výhře Sampdorie na hřišti Atalanty

Aktualizováno

Záložník Jakub Jankto přispěl v 5. kole italské ligy gólem a asistencí k vítězství Sampdorie Janov 3:1 na hřišti Bergama. Český reprezentant odehrál celý zápas a za Sampdorii si připsal třetí ligový zásah, první od lednového duelu s Brescií.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Český fotbalový záložník Jakub Jankto přispěl gólem a asistencí k vítězství Sampdorie Janov nad Bergamem.

Článek
Fotogalerie

Hosté se ujali vedení ve 13. minutě po nekompromisní ráně Fabia Quagliarelly pod břevno. Sedmatřicetiletý kapitán janovského celku se trefil počtvrté v řadě a se 168 góly se dotáhl na 15. místo historické tabulky střelců Serie A.

Quagliarella mohl přidat druhou branku krátce před pauzou, z pokutového kopu ale na gólmana Marca Sportiella nevyzrál. Navýšit skóre se povedlo až po hodině hry Mortenu Thorsbymu, který hlavou zužitkoval přesný Janktův centr na zadní tyč.

V 80. minutě snížil z penalty Duván Zapata, druhou porážku za sebou už ale čtvrtfinalista uplynulého ročníku Ligy mistrů neodvrátil. V závěru přidal Jankto pojistku po rychlém brejku a technickém zakončení k tyči. Oba týmy tak mají po pěti duelech devět bodů.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník Interu Milán Romelu Lukaku slaví svůj gól proti FC Janov.

Po dvou zápasech znovu naplno bodoval Inter Milán, který zdolal FC Janov 2:0. Gólově se o to postarali Danilo D'Ambrosio a Romelu Lukaku, jenž se s pěti zásahy dotáhl na čelo tabulky střelců Serie A.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Bergamo - Sampdoria Janov 1:3 (80. Zapata z pen. - 13. Quagliarella, 59. Thorsby, 90.+1 Jankto)
FC Janov - Inter Milán 0:2 (64. Lukaku, 79. D'Ambrosio)
Lazio Řím - Boloňa 2:1 (54. Alberto, 76. Immobile - 90.+1 De Silvestri).

Reklama

Související témata: