24. října 2020 • 18:00

Běloruské finále v Ostravě. Azarenková vyzve o titul Sabalenkovou

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běloruské tenistky Viktoria Azarenková a Aryna Sabalenková se utkají v nedělním finále halového turnaje v Ostravě. Bývalá světová jednička Azarenková porazila Marii Sakkariovou 6:1, 6:3 a počtyřicáté si na okruhu WTA zahraje o titul. Třetí nasazená Sabalenková zdolala Američanku Jennifer Bradyovou dvakrát 6:4.



Před semifinále čtyřhry dnes z turnaje odstoupily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Poslední české zástupkyně na kurt nepustila nemoc Krejčíkové. Druhý nasazený pár měl zahájit dnešní semifinálový program J&T Banka Ostrava Open 2020 zápasem s Gabrielou Dabrowskou a Luisou Stefaniovou. Do finále tak postoupila bez boje kanadsko-brazilská dvojice.

„Už večer se Bára necítila nejlíp, byla unavená. Vypadá to, že na ni něco dolehlo, a po konzultaci jsme se rozhodly, že je lepší nenastoupit, než se tam protrápit,“ uvedla Siniaková ve videokonferenci s médii. „Je to smůla, že se to takhle sešlo, obzvlášť doma, ale zdraví je nejdůležitější,“ doplnila.

Azarenková o běloruském finále: Nemáme před sebou tajemství
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Siniaková s Krejčíkovou letos získaly titul v lednu v Šen-čenu a pak čtyřikrát skončily v semifinále, včetně grandslamových turnajů Australian Open a Roland Garros. „Doufám, že pro nás finále zakletý není,“ poznamenala Siniaková. Teoreticky by ještě měly s Krejčíkovou v listopadu obhajovat triumf v Linci.

Čtvrtá nasazená Azarenková měla v prvním vzájemném duelu se Sakkariovou po úvodním vyrovnaném gamu jasně navrch. Rychle se ujala vedení 5:0 a první set získala za 33 minut. Ve stejném rytmu pokračovala i druhá sada, v níž Běloruska opět rychle vedla 4:0. Pak ale řecká tenistka uhrála tři gamy v řadě a dlouho bojovala při podání soupeřky o vyrovnání, nakonec ale Azarenková odolala a vzápětí po dalším brejku zápas ukončila.

Viktoria Azarenková se stala první finalistkou turnaje Ostrava Open 2020
Viktoria Azarenková se stala první finalistkou turnaje Ostrava Open 2020

Světová dvanáctka Sabalenková byla proti Bradyové favoritkou a začátek jí na rozdíl od obou předchozích zápasů vyšel: po dvou brejcích vedla 5:1. Až pak pustila Američanku do hry a dovolila jí snížit, přesto první set s jistotou získala a druhý začala dalším brejkem. Ten jí nakonec vynesl postup.

Dvaadvacetiletá Běloruska bude hrát o sedmý titul, letos už triumfovala v Dauhá po finálové výhře nad Petrou Kvitovou. Se svou o devět let starší krajankou má bilanci 1:1, letos Azarenkové na US Open hladce podlehla.

Do finále postoupila Sabalenková i ve čtyřhře, v níž je její partnerkou Belgičanka Elise Mertensová. Nejvýše nasazený pár vyřadil turnajové čtyřky Kirsten Flipkensovou a Demi Schuursovou po setech 6:3 a 7:5.

Sabalenka is excited for an historic all-Belarussian final and grandmom’s pancakes
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Tenisový turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch, dotace 528.500 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Azarenková (4-Běl.) - Sakkariová (Řec.) 6:1, 6:3,
Sabalenková (3-Běl.) - Bradyová (USA) 6:4, 6:4,

Čtyřhra - semifinále:

Dabrowská, Stefaniová (Kan./Braz.) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) bez boje,
Mertensová, Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Flipkensová, Schuursová (4-Belg./Niz.) 6:3, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud