24. října 2020 • 18:56

Historický výprask v Nizozemsku. Ajax sypal góly až do výsledku 13:0

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou výhru Eredivisie ještě nikdy v historii nezažila. V šestém kole nizozemské nejvyšší soutěže rozprášil Ajax Venlo na jeho vlastním hřišti 13:0. Obhájci titulu vedli už o poločase o čtyři góly, po přestávce a brzkém vyloučení domácího beka Christiaana Kuma rozjeli kanonádu, která se zastavila až na nejvyšším rozdílu ve více než šedesátileté historii soutěže.



Při ofenzivní smršti nejvíc zářil teprve devatenáctiletý útočník Lassina Traoré, který pět gólů a navíc na tři přihrál. Po dvou gólech dali Jurgen Ekkelenkamp a střídající veterán Klaas-Jan Huntelaar.

Venlo přitom ještě před týdnem uhrálo cennou remízu na stadionu vicemistrů z Alkmaaru a proti Ajaxu nastoupilo ve velmi podobné sestavě, trenér Hans de Koning udělal do zápasu jen tři změny.

Ajax překonal svou nejvyšší výhru ze sezony 1971/72, kdy porazil 12:1 Arnhem. Také střelecký rekord v utkání na soupeřově hřišti byl dosud v držení úřadujícího nizozemského šampiona, který před třemi lety vyhrál na půdě Bredy 8:0.

Ajax se tak posunul do čela soutěže, na první místo se ale v případě nedělní výhry v Arnhemu může vrátit PSV Eindhoven. Venlo je s pěti body z šesti zápasů ve středu tabulky.

Nizozemská fotbalová liga - 6. kolo:

Venlo - Ajax Amsterodam 0:13.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud