Tenhle že nemá Zlatý míč? Lewandowski přepsal další pozoruhodný rekord

Tenhle že nemá Zlatý míč? Lewandowski přepsal další pozoruhodný rekord

Bayern Mnichov po zisku treblu v minulé sezóně ve svých výkonech nepolevuje. V bundeslize si kromě zápasu s Hoffenheimem připsal zatím samé výhry a ve formě pokračuje i nejlepší hráč týmu útočník Robert Lewandowski.

Ten má zatím opravdu pozoruhodnou formu. V úvodních pěti bundesligových duelech totiž vstřelil deset branek! To se nikdy nikomu nepodařilo. V pátém kole proti Eintrachtu Frankfurt se blýskl hattrickem a momentálně se vyhřívá v čele tabulky střelců německé nejvyšší soutěže. Bayern je v bundeslize momentálně druhý, první Lipsko má o bod více, i přesto je ale mnichovský gigant favoritem na zisk titulu.

Člověk by řekl, že o Zlatém míči je letos rozhodnuto. Robert Lewandowski vyhrál německou ligu, německý pohár i Ligu mistrů a ve všech soutěžích byl nejlepším střelcem, chuť na góly jej ale nepřešla ani po startu nové sezóny. France Football ovšem rozhodl, že se kvůli koronaviru letos Zlatý míč nebude udělovat vůbec, prý by to nebylo objektivní.

Lewandowski zažívá životní formu, v posledních pěti letech ale podobné porce branek střílí téměř každou sezónu. Zlatý míč by si letos zcela jistě zasloužil, šanci ovšem bude mít příští rok. Jednoduché to však mít nebude, Bayern bude totiž obhajovat všechny trofeje a staré fotbalové přísloví říká, že obhájit trofej je mnohem těžší než ji vyhrát poprvé.