VIDEO: Smrt otce ho nezlomila, neporažený Chabib obhájil pás pro šampiona UFC. Pak ukončil kariéru

Dagestánský zápasník Chabib Nurmagomedov zůstává v UFC i nadále neporažený. V zápase s Američanem Justinem Gaethjem, kterého ukončil submisí ve 2. kole, obhájil svůj pás pro šampiona lehké váhy a o chvíli později oznámil, že končí kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Dabí (Aktualizováno: 6:52 25. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Tohle byl můj poslední zápas,“ oznámil Chabib, který se po uškrcení svého soupeře v slzách sesul k zemi a modlil se za svého zesnulého otce. „Za žádných okolností se nevrátím,“ dodal a své rukavice nechal ležet uprostřed oktagonu.

Strůjce Chabibova úspěchu zemřel. Otec neporaženého UFC šampiona podlehl následkům koronaviru

Číst článek

Chabibův otec a zároveň trenér Abdulmanap zemřel letos v létě na následky nákazy koronavirem. Bez něj ztratilo pro Chabiba zápasení smysl. Podle svých slov navíc slíbil matce, že tohle bude opravdu jeho poslední zápas. „Dal jsem své slovo a já slovo držím,“ dodal.

29 - 0

Orel z Dagestánu, jak se nejúspěšnějšímu zápasníkovi v historii UFC přezdívá, tedy ukončil kariéru na absolutním vrcholu. Během svého působení v nejprestižnější MMA organizaci světa proslul hlavně vzájemnými zápasy s Irem Conorem McGregorem, které v mnohých směrech překročily hranice sportu.

McGregorův návrat opět rozdmýchal nenávist vůči Dagestánu. Kdy a kde vznikla ‚válka gangů‘?

Číst článek

Chabibova bilance 29 vítězství bez prohry bude velmi pravděpodobně ještě dlouho nedostižnout metou pro všechny ostatní MMA zápasníky.

Fanoušci sice nikdy neuvidí „zakletý“ souboj s Tony Fergusonem a odvetu s Conorem McGregorem, ale ani jeden z bojovníků by na Nurmagomedově neporazitelnosti pradvěpodobně stejně nic nezměnil.

Chabib po vítězném zápase umístil na svůj instagram vzpomínkovou fotku s otcem:

tat, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme