Listopadový playlist: Comeback a mladá hudební generace na vzestupu

1. Struny podzimu

Letošní rok festivalům moc nepřeje. Přesto se však najdou výjimky, které se navzdory době covidové snaží přilákat k poslechu. Jedním takovým je i mezinárodní hudební festival Struny podzimu, který propojuje vážnou hudbu s jazzem, hip hopem i elektronikou. Mezi výrazné tahouny 24. ročníku mělo patřit vystoupení kontratenoristy Andrease Scholla a cembalistky Tamar Helperin v pražském Rudolfinu. Struny podzimu však i přes omezení kulturních akcí pokračují! Plánovaná vystoupení Brandt Brauer Frick Ensemble a Andrease Scholla proběhnou v původních termínech a časech jako online koncerty exkluzivně natočené pro festival Struny podzimu. Umělci zahrají ve svých domovských městech ve výjimečných prostorách. Pro více sledujte strunypodzimu.cz.

 

Podzimní filmové tipy: Virtuální festivaly i zaručený blockbuster

elle.cz

 

2. Zea

Talentovaných nadějí mezi mladou generací česko-slovenských muzikantů není nikdy dost. Alžběta Ferencová alias Zea se svým debutem Burning Light výrazně překonala hranice českého hudebního rybníčku a ukázala, jak se dá skloubit kvalitní pop se silnými texty, které se dotýkají současného dění, sociální problematiky i témat, jako jsou sebeláska nebo hledání vnitřního klidu. Více si o talentované hudebnici můžete přečíst v našem článku zde.

 

Alžběta Ferencová alias Zea: Nenápadná módní ikona

elle.cz

 

3. Kylie Minogue

Patnácté studiové album australské popové divy už podle názvu Disco napovídá, že půjde primárně o zábavu, nikoli o výrazný hudební přelom. Kylie si tentokrát vzala jako hlavní inspiraci klubovou scénu 70. až 90. let. Na celodenní pozitivní tancovačky v kuchyni během lockdownu je to tedy ideální.

 

Knihy do karantény: Silné ženské hrdinky, které vás nadchnou

elle.cz

 

4. Kateřina Marie Tichá

Nadaná zpěvačka a skladatelka na první desce Sami dokazuje, jak vymanění se z tradiční „písničkářské“ škatulky dokáže českou scénu obohatit. Zhudebněné básně doplňuje o atmosféru cikánského prostředí i pařížských ulic a nebojí se střídat a kombinovat hudební styly.