Huawei spouští služby Petal Search, Petal Maps, HUAWEI Docs a další

Společnost Huawei dnes, na zahajovací akci řady HUAWEI Mate 40, představila nové posuny ve vývoji ekosystému Huawei Mobil Services spuštěním služeb Petal Search, Petal Maps a HUAWEI Docs, které mají spolu s dalšími novými aktualizacemi vylepšit digitální zážitek uživatelů Huawei.


Integrace hardwaru a softwaru vylepšuje zážitek z digitálního životního stylu


Oficiální vyhledávací aplikace Huawei s názvem Petal Search je nyní k dispozici ve více než 170 zemích a regionech, podporuje více než 50 jazyků a umožňuje tak uživatelům pohodlně a okamžitě vyhledávat informace a služby, které potřebují.

Petal Search nabízí možnosti vyhledávání ve více než 20 kategoriích včetně aplikací, zpráv, videí, obrázků, nakupování, letů a místních podniků. Také vyvíjí a integruje různé nástroje, např. počasí, kalkulačku, směnný kurz, dokonce vyhledávání v novinách a článcích, díky kterým mohou uživatelé snadno získat potřebné každodenní informace. S novou aktualizací je také vylepšena vizuální stránka vyhledávače. Namísto toho, aby byly výsledky hledání zobrazovány ve formě jednoduchých webových odkazů, jsou nyní prezentovány na informačních kartách, které uživatelům pomáhají získat požadované užitečné informace okamžitě a pomocí několika kliknutí.

Využitím AI kapacit zařízení Huawei umožňuje Petal Search uživatelům vyhledat informace vyfocením fotografie, nebo nahráním obrázku pomocí funkce vizuálního vyhledávání. Vyhledávač rozpozná širokou škálu objektů, jako jsou lidé, zvířata, památky a orientační body; rozpoznávací funkce mají být v budoucnu rovněž obohaceny o schopnost identifikace rostlin. Uživatel tedy může například vyfotit jídlo a Petal Search vyhledá recept. Aplikaci nechybí ani funkce hlasového vyhledávání, které podporuje angličtinu, španělštinu, francouzštinu, arabštinu a další jazyky. Tyto funkce Petal Search se mají postarat o uspokojení nejnáročnějších potřeb uživatelů, kteří jsou zvyklí na efektivní životní styl, jehož nedílnou součástí jsou mobilní zařízení.

Kromě toho Petal Search ve spolupráci s globálními a lokálními partnery energicky rozvíjí „local-life" vyhledávání („vyhledávání místního života") s cílem poskytovat bohatý uživatelský zážitek, který bere v potaz geografickou polohu i scénář. Při „local-life" vyhledávání poskytne Petal Search uživatelům vysoce kvalitní a nejoblíbenější lokalizované informace, jako např. personalizovaná doporučení, jídla v okolí, zajímavá místa v okolí a slevy na nákupy.

Stejně atraktivní je i služba Petal Maps. Tento kvalitní a užitečný mapovací a navigační nástroj z dílny Huawei poskytuje uživatelům z více než 140 zemí a regionů polohovací služby, pohlcující zobrazování map, vyhledávání míst, navigaci a seznamy oblíbených míst. Petal Maps podporuje zobrazování map ve více jazycích s hlasovými oznámeními v angličtině, francouzštině, španělštině, němčině, italštině a mandarínštině.

Petal Maps je také vybaven nejmodernějšími funkcemi, které umožňují v reálném čase publikovat aktualizace dopravní situace v některých velkých městech a pomáhají dojíždějícím lépe plánovat své trasy a snížit jejich starosti s cestováním. Petal Maps pomocí průkopnických technologií, jako jsou Super GNSS a algoritmy na rozpoznávání obrázků, dále zvyšují přesnost a předkládají uživatelům nejúčinnější a nejméně přetížené trasy.

Díky funkci ovládání gesty zařízení HUAWEI Mate 40, mohou řidiči přepínat mezi zobrazením navigace a přehledem mapy pouhým „stiskem vzduchu" dlaněmi směrem k obrazovce. Tyto chytré interakce významně usnadňují cestování a zvyšují bezpečnost jízdy.

HUAWEI Docs, které jsou k dispozici ve více než 100 zemích a regionech, podporují prohlížení a úpravy dokumentů ve více než 50 formátech, včetně formátů PDF, PPT a DOC. Díky synchronizaci v reálném čase, kterou umožňují cloudové funkce, umožňuje HUAWEI Docs uživatelům bezproblémovou práci na stejném dokumentu na různých zařízeních přihlášených ke stejnému HUAWEI ID, což vylepšuje inteligentní kancelářskou zkušenost.


Kompletní sada aplikací Huawei Mobile Services k vylepšení digitálního života


Aktualizace funkce „Find Device" („Najít zařízení") umožňuje uživatelům najít svá zařízení Huawei, jako jsou hodinky, sluchátka a brýle. Uživatelé mohou na dálku přehrát vyzváněcí tón, který usnadní nalezení zařízení. Také mohou uzamknout a vymazat informace o zařízení a chránit tak soukromí svých dat.

V HUAWEI Themes se rovněž objevily exkluzivní balíčky témat, které umožňují individualizované přizpůsobení zařízení. První várka balíčků obsahuje témata inspirovaná slavnými umělci, klasickou literaturou a sérii „Ingenuity" vybranou společností Huawei.

Ekosystém Huawei Mobile Services, podporovaný 2 miliony globálních vývojářů, se stabilně a rychle rozrůstá. AppGallery je jedním ze 3 nejvýznamnějších obchodů s aplikacemi na světě a nadále poskytuje populární globální a lokální aplikace více než 500 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Platforma HUAWEI Quick App také dosáhla 260% meziročního nárůstu počtu aktivních uživatelů za měsíc díky implementaci funkce „tap-to-use" a absenci nutnosti instalace.


Pro více informací ohledně Petal Search navštivte: https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/search/


Pro více informací ohledně Petal Maps navštivte: https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/petalmaps/


Funkci „Find Device" v současné době podporují následující zařízení: HUAWEI Freebuds Pro, Freebuds Studio, Watch GT2 Pro a Gentle Monster Eyewear II.


Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1318210/Search_Petal_Search.jpg


Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1318209/Explore_Petal_Maps.jpg


Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1318211/HUAWEI_Docs.jpg


Kontakt: Yiwen Zhu, zhuyiwen4@huawei.com

Klíčová slova Čína-elektronika-Huawei Consumer Business Group

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.