Obrnice odkoupí strategický pozemek, využije se k rozšíření sběrného dvora
Snímek zachycuje pozemek po demolici zchátralých garáží. Zdroj: OÚ Obrnice
Most

Obrnice - Obrničtí zastupitelé rozhodli na svém říjnovém jednání o odkoupení pozemku ve vlastnictví Státního pozemkového úřadu, který sousedí se sběrným dvorem v části Chanov.

„Jde o strategickou plochu. Sběrný dvůr, jehož provoz zajišťují technické služby obce, chceme do budoucna rozšířit. K uskutečnění záměru se ale bez tohoto pozemku neobejdeme,“ vysvětlil starosta Obrnic Stanislav Zaspal.

Pozemek o rozloze 486 metrů čtverečních si obec dosud pronajímá, v minulosti pozemkový úřad o jeho odkoupení už požádala. „Cena vyčíslená znalcem se nám ale zdála vysoká, takže jsme žádost stáhli. Podmínky se však nyní změnily. Nechali jsme tedy vypracovat nový znalecký posudek, který majitel akceptuje. Za pozemek zaplatíme necelých 50 tisíc korun, a to včetně posudku,“ vyčíslil starosta.

Pozemek původně sloužil jako přístupová cesta ke zdevastovaným garážím. Obec je před časem postupně odkoupila a zbourala, demolice postihla 29 z celkem 31 garáží. Z jedné ze zachovaných staveb vzniklo zázemí pro pracovníky sběrného dvora, druhou její majitel odmítl prodat a nadále ji využívá. „Zavázali jsme se, že vlastníkovi umožníme k jeho garáži neomezený přístup,“ doplnil Zaspal.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru