Černého triumf bez peněz. Ředitel Gira se rozhodl prémii 300 tisíc poslat na boj s koronavirem

Josef Černý díky triumfu v páteční etapě Gira d'Italia vydělal svému týmu CCC zhruba 300 tisíc korun, ale prémii neobdrží. Ředitel závodu se ji totiž rozhodl poslat na boj s nemocí covid-19 v reakci na protest cyklistů, kteří si vymohli zkrácení etapy na polovinu.

Sestriere Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Černý při vítězství v 19. etapě cyklistického Gira

Josef Černý při vítězství v 19. etapě cyklistického Gira | Zdroj: Reuters

Ředitel Gira Mauro Vegni neměl pro jejich rozhodnutí pochopení a řekl, že za to „někdo zaplatí“. A doplatili na to sami jezdci, protože všechny prémie za páteční etapu poputují lékařskému centru na boj s koronavirovou nákazou. Vedení závodu to oznámilo na twitteru.

Pěkný den a hodně emocí, stále tomu nemohu uvěřit, raduje se po etapovém vítězství Černý

Číst článek

Stáje usilující o zkrácení původně nejdelší etapy letošního ročníku s 258 kilometry poukazovaly na to, že po náročných dnech v chladu je imunita jezdců oslabená. A protože v pátek navíc pršelo, vymohl si peloton výrazné zkrácení trati. Ředitel Vegni však byl rozčílený.

„Myslím, že se poradíme s našimi právníky. Domnívám se, že to bude mít důsledky,“ řekl televizi Rai Vegni, podle něhož cyklisté ukázali nedostatek respektu k závodu a fanouškům.

Tým to respektuje

Celkem si dvacet nejlepších jezdců mělo rozdělit 27 540 eur, z nichž by Černému připadlo 11 010 eur. Jeho tým CCC, který na konci roku přijde o stejnojmenného hlavního sponzora, neprotestoval.

„Podporujeme rozhodnutí (pořádající organizace) RCS věnovat prémie na boj proti covidu. Jsme rádi, že v těchto komplikovaných časech můžeme vůbec závodit. Nejdůležitější v této etapě pro nás bylo vítězství Josefa Černého, které jsme oslavili s celým týmem,“ uvedl generální manažer stáje Jim Ochowicz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme