Výskyt nákazy uzavírá další mateřské školy

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 25.10.2020 11:08 - Aktualizováno: 25.10.2020 11:11


Některé městem České Budějovice zřizované mateřské školy se musejí z důvodu výskytu nákazy covid-19 uzavřít. Konkrétně jde o MŠ Nerudova, E. Destinnové a Zeyerova. Ty zůstanou od pondělí 26. října 2020 uzavřeny a vedení školek už o tom informuje rodiče. Ostatní školky zatím zůstávají v provozu.

"Situace je nepříznivá, náročná a přináší mnoha rodinám starosti, přesto si dovolím požádat, aby rodiče zvážili potřebu umisťování svých dětí do školek, pokud to nutně nepotřebují pro výkon své profese či z jiných naléhavých důvodů. O děti zdravotníků, zaměstnanců bezpečnostních sborů, obecní policie, sociálních služeb, ozbrojených sil a dalších, se prozatím postarají v Základní škole Máj I. Je nutné snížit riziko nákazy mezi dětmi i zaměstnanci na minimum, protože nárůst pozitivních osob je značný," uvedl náměstek primátora Viktor Vojtko.

K uzavření jedné mateřské školy dojde také v Českém Krumlově. Pozitivní nález koronaviru u jedné z učitelek byl v sobotu potvrzen v Mateřské škole Tavírna. Mateřská škola v současné chvíli komunikuje s Krajskou hygienickou stanicí v Českém Krumlově a předává jí seznamy dětí a zaměstnanců, kteří byli ve čtvrtek a v pátek ve školce.

arm