Star Trek: Discovery
70/100 - 142×

Star Trek: Discovery

Nová loď, nová mise. Příběh první důstojnice Michael Burnhamové, sloužící na hvězdné lodi U.S.S. Discovery, odehrávající se deset let před érou slavného kapitána Kirka a jeho pětileté mise.

USA | 2017 | Vysílá se
vysílání
3 sezóny | CBS All Access | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), James Frain (Sarek), Michelle Yeoh (Philippa Georgiou), Doug Jones (Saru), Jason Isaacs (Gabriel Lorca), Anthony Rapp (Paul Stamets), Shazad Latif (Ash Tyler), Wilson Cruz (Hugh Culber), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), Jayne Brook (Katrina Cornwell), Mary Chieffo (L'Rell), Shazad Latif (Voq), Mia Kirshner (Amanda Grayson), Emily Coutts (Keyla Detmer), Anson Mount (Christopher Pike)

Přehled Star Trek seriálů, kterých se v průběhu času určitě dočkáme

Přehled Star Trek seriálů, kterých se v průběhu času určitě dočkáme

Star Trek seriálů v čase přibývá a bude jich ještě mnohem více. Mnohdy se v tom dá lehce ztratit, proto vám přinášíme souhrnný článek, kde si přehledně shrneme, jaké seriály aktuálně běží, jaké se natáčejí a jaké se chystají. Jaký Star Trek seriál sledujete a hodláte sledovat?

7 2
25.10.2020

Star Trek: Discovery – 4. řada

Počet potvrzených řad: 4
Stanice: CBS All Access
Hlavní tvůrci: Alex Kurtzman, Michelle Paradise
V hlavních rolích: Sonequa Martin-Green, Doug Jones

Aktuálně se vysílá třetí řada, ale již byla oficiálně potvrzena čtvrtá série, která se začne natáčet začátkem listopadu 2020. Premiéra ještě nebyla stanovena, ale nejspíše počítejme s koncem roku 2021 či až s rokem 2022. Discovery je stále jednou z vlajkových lodí stanice CBS All Access a když se budeme bavit o Star Trek seriálech, tak je bezesporu nejdůležitějším seriálem stanice. O jeho další pokračování nemáme strach.

(Třetí řada aktuálně běží. Foto: CBS All Access)

Star Trek: Picard – 2. řada

Počet potvrzených řad: 2
Stanice: CBS All Access
Hlavní tvůrci: Alex Kurtzman, Micheal Cabon, Terry Matalas
V hlavních rolích: Patrick Stewart, Santiago Cabrera

Druhá sezóna Picarda byla již potvrzena. Produkce měla začít již v létě 2020, ale bohužel koronavirová pandemie to nedovolila. Zatím se neví, kdy by se mohly práce opět rozběhnout, ale doufejme, že to bude do konce roku a že osmdesátiletý Patrick Stewart bude mít nadále plno sil. O druhé sezóně toho moc nevíme, snad jen to, že se má objevit celá řada známých postav z původního seriálu Star Trek: The Next Generation. Pro více informací zavítejte na náš separátní web, kde se Picardovi věnujeme.

(Picard rozhodně první řadou neskončí. Foto: CBS All Access)

Star Tek: Section 31

Počet potvrzených řad: 1
Stanice: CBS All Access
Hlavní tvůrci: Alex Kurtzman, Bo Yeon Kim, Erika Lippoldt
V hlavních rolích: Michelle Yeoh

O tomto seriálu se již dlouho mluví, ale moc se toho zatím neděje. Již v průběhu druhé řady Discovery bylo rozhodnuto, že postava Philippy Georgiou z alternativního vesmíru dostane svůj vlastní seriál, který se bude soustředit na Sekci 31. Ostatně tento oddíl nám byla (kromě jiných seriálů) blíže představena právě ve druhé řadě Discovery, kde jsme se dočkali takového vzdáleného pilotu seriálu. Temnější příběhy Oddílu 31 fanoušky rozhodně zajímají. Před pandemií bylo rozhodnuto o tom, že první díl uvidíme již po finále třetí řady Discovery. Novinky ale nyní žádné nemáme, koronavirová pandemie mohla změnit leccos, a tak se seriálem počítejme spíše na druhou půlku roku 2021. Seriál mají na starosti Bo Yeon Kim a Erika Lippoldt.

(Spin-off Discovery se pomalu chystá již dva roky. Foto: CBS All Access)

Star Trek: Lower Decks

Počet potvrzených řad: 2
Stanice: CBS All Access
Hlavní tvůrci: Mike McMahan
V hlavních rolích: Tawny Newsome, Jack Quaid

Jedná se o animovaný seriál ze světa Star Treku, který se taktéž vysílá na stanici CBS All Access. Odehrává se v roce 2380 po filmu Star Trek: Nemesis mapujícím příběhy lodi USS Cerritos. Na druhé řadě se aktuálně již pracuje. Seriál má na starosti komediální tvůrce Mike McMahan. Seriál je poměrně odlehčený a je určen spíše pro mladší diváky. Ostatně cílem stanice je to, aby i mladší generace přičichla ke kouzlu Star Treku.

(Animovaný projekt má především pobavit. Foto: CBS All Access)

Star Trek: Strange New Worlds

Počet potvrzených řad: 1
Stanice: CBS All Access
Hlavní tvůrci: Alex Kurtzman, Akiva Goldsman
V hlavních rolích: Anson Mount, Rebecca Romijn

Další spin-off, který vznikl z druhé řady Discovery. Tam jsme se ostatně (znovu)seznámili s Christopherem Pikem, Number One a Spockem. Všechny tři postavy sklidily u fanoušků výborné ohlasy, i když se objevily v jiných reinkarnacích už v předchozích filmech a seriálech, kde je pochopitelně ztvárnili jiní herci. Alex Kurtzman ovšem vsadil na Ansona Mounta, Rebeccu Romijn a Ethana Pecka. A byla to výborná volba. Akiva Goldsman je hlavní tvůrkyní seriálu, ten by se ostatně měl začít natáčet z kraje roku 2021. Poběží opět na CBS All Access.

(Od tohoto projektu se očekává mnohé. Foto: CBS All Access)

Star Trek: Prodigy

Počet potvrzených řad: 1
Stanice: Nickeledon
Hlavní tvůrci: Dan Hageman, Kevin Hageman
V hlavních rolích: ---

První seriál, který nebude debutovat na CBS All Access, ale poběží na Nickeledonu. Obě stanice ovšem patří do skupiny Viacom, takže dá se říci, že hlavní tvůrce Star Treku Alex Kurtzman má opět hlavní slovo a bude určovat směr celého projektu. Půjde o další animovaný seriál, který má opět zacílit na to nejmladší publikum. Série nutně potřebuje mladou krev, která se bude zabývat příběhy ze světa Star Treku. Kurtzman si uvědomuje, že v posledních letech filmy a seriály mladší publikum opomíjelo. Seriál mají aktuálně na starosti Dan a Kevin Hagemanovi, kteří jsou známí třeba díky projektům Lego Ninjago a Trollhunters.

(Další animovaný projekt, které má k televizním obrazovkám přilákat ty nejmladší. Foto: Nickeledon)

Další seriály ze světa Star Treku

S jistotou můžeme říci, že tvůrce Alex Kurtzman připravuje i další hrané seriály ze světa Star Treku, i když oficiálně nebylo nic potvrzeno. Nicméně se spekuluje, že bychom se mohli dočkat seriálu z hvězdné akademie, kde by prostor dostali náctiletí herci, kteří ztvární postavy, jež chtějí vyrazit na dobrodružství do nekonečného vesmíru. Dále se spekuluje, že by mohla vzniknout minisérie o Khanovi či dalších důležitých postavách ze světa Star Treku.

(Alex Kurtzman má velké plány do budoucna, aktuálně se jako hlavní tvůrce stará o všechny Star Trek seriály. Foto: CBS All Access)

Zdroj: ComicBook.com

Diskuze /30

ori

Čiže ten seriál o sekcii 31 by sa mal zrejme odohrávať v dobe medzi príchodom Džordžou do nášho vesmíru a jej odchodom do budúcnosti?

webmaster
25.10.2020 | 16:47:19
mikroslavek

Prosím Oddíl 31, ne Sekce 31, viz http://www.warp.cz/enc/main.php?…

25.10.2020 | 18:57:26
Radious

Sekce 31 nedává aktuálně moc smysl – postava je v budoucnosti, kde žádná sekce nexistuje. A prostor, kdy v sekci byla během 2.řady Discovery je příliš malý na vlastní seriál. Myslím, že toto bylo nebo bude zrušený projekt.

#4 budko
25.10.2020 | 20:00:43
budko

#3 Radious: Prečo, celkom si viem predstaviť, že sa do budúcnosti mohla prešmyknúť aj nejaká maskovaná loď oddielu 31 …

25.10.2020 | 22:37:13
Negan_Grimes

Mňa by potešil aj nejaký hraný seriál z ďalekej budúcnosti, napr. z 26 či 27. storočia. TOS svet alebo tretia séria Discovery sú fajn, ale skvelý by bol aj seriál z budúcnosti, kde ešte Federácia existuje.

#26 igwar
26.10.2020 | 0:38:26
Londo

I v budoucnosti bude Federace potřebovat služby Oddílu 31.

26.10.2020 | 6:34:10
Hubik

Tvrdit, že Lower Decks je „První animovaný seriál ze světa Star Treku“, je hodně odvážné, vzhledem k tomu, že Star Trek: The Animated Series se vysílala už 1973 :-)

#8 tom99
26.10.2020 | 10:50:26
tom99

#7 Hubik: Myšleno na té stanici, ale souhlasím s tebou, že ta věta takto nevyzněla. Díky :-)

webmaster
26.10.2020 | 12:40:28
Cocafull

Otázka: Nikdy jsem Start Trek nesledoval, ikdyž miluji scifi, jsem si jistý, že se mi to bude líbit. No a má otázka zní – jak začít? Nechce se mi sledovat 50 let starý seriál, pak jsou tam nějaké filmy, no mám v tom chaos, díky :)

#11 tom99 #12 ori #13 Matěj from Czechia #14 pavel.hangman #16 Moor8 #21 mathush #28 ada1987
26.10.2020 | 13:39:06
Lex Luthor

Super těším se

26.10.2020 | 14:05:18
tom99

#9 Cocafull: Pokud nechceš koukat na starší seriály, tak tolik možností nemáš. Určitě zkus právě první řadu Discovery, která je výtečná. Uvidíš, co řekneš dál. Pokud bys chtěl radši novější filmy, vyzkoušej Star Treky od J. J. Abramse :-)

webmaster
26.10.2020 | 15:40:06
ori

#9 Cocafull: Dá sa to, ja som začal s Enterprise lebo sa to ku mne dostalo na flashke, potom som dal tuto Discovery a potom Picarda, a ten ma zaujal tak som kukol Novú generáciu (ktorú som si trochu pamätal z detstva), potom DS9, a teraz Voyager. Vynechal som ten pôvodný seriál lebo to na mnňa bolo moc staré a tiež animované série. Keď prekonáš prvých pár sérií Novej generácie tak už je to fajn.

webmaster
26.10.2020 | 17:58:37
Matěj from Czechia

#9 Cocafull: Za mě raději Star Trek z roku 1966 než ti nové sra*ky vydávané od roku 2009. Nejdřív bych začal Enterprise (2001–2005) potom pokračovat seriály z druhé půlky devadesátek Voyager a DS9. Nakonec zhlédnout TNG z konče osmdesátek a začátku devadesátek. Uznávám že originální Star Trek z šedesátek je výhradně pro fanatiky jako jsem já.

26.10.2020 | 19:44:11
pavel.hangman

#9 Cocafull: Dovolím si přihodit i svůj pohled…

  1. Chceš-li pořádnej Star Trek, proč nezačít rovnou tím nejlepším, co je k mání? První kontakt (1996) se točí mj. kolem vynálezu warp pohonu, kterým to vlastně všechno začalo. Slavná posádka z TNG v čele s Picardem, k tomu borgové a cestování časem. Není co řešit.
  2. Událostem z Prvního kontaktu je chronologicky nejblíž seriál Enterprise (2001), dle mého názoru neprávem nedoceněný. Na TV produkci má už kvalitní efekty i opravdu skvělý český dabing. Děj se v prvních dvou řadách spíš rozbíhá, dobrých epizod je tam ale pořád dost a jako antidepresivum po příchodu z práce to funguje na jedničku. A když vydržíš, odměnou ti bude top 3. a 4. řada. (y)

Pár tipů na závěr:

TNG (1987–1994), DS9 (1993–1999) a VOY (1995–2001) jsou dnes už absolutní klasika, ale připrav se na maratóny o sedmi sériích. A jestli máš rád komedie, Cesta domů z roku 1986 strčí v tomhle směru všechny novější „JJ Treky“ hravě do kapsy.

#15 ori
26.10.2020 | 19:50:17
ori

#14 pavel.hangman: Súhlasím, pre mňa je Enterprise najlepší Star Trek seriál.

webmaster
26.10.2020 | 20:24:11
Moor8

#9 Cocafull: Doporučuji zlatou trojku, tedy Novou generaci, DS9 a Voyager. Sice jsou už taky 20 let staré, ale je to zlatá éra Star treku.

27.10.2020 | 11:54:34
fidols

Já bych rád viděl seroš o vzniku až po pád borgů (VOY) pokud to byl skutečny pád :D :)

#18 Moor8
27.10.2020 | 18:06:36
Moor8

#17 fidols: Pád to rozhodně nebyl. Zničili jim jeden transwarp tunel a sejmuli královnu. Borgové sice dostali notně nařezáno, ale rozhodně je to nezničilo.

#19 fidols
27.10.2020 | 20:40:35
fidols

#18 Moor8: Ano zničily transwarp tunel, ale to je jen zařízení, vždyť zničily i Nexus s královnou co je řídila. A podle seroše Picard byly borgové neaktivní, Jen 7z9 je aktivovala. Aspoň mi to tak přišlo, že po zničení Nexusu byly všichni deaktivováni.

#20 Moor8
27.10.2020 | 20:48:26
Moor8

#19 fidols: Tak královna byla zničena i během prvního kontaktu a přesto to Borgové přežili. Z událostí ve Voyageru není patrné, jak zásadní dopad by to mělo. Podle mě i po zničení Nexusu zůstali propojeni, jelikož jsme už dříve viděli Borgy, kteří byli sice odpojeni od společenstva, ale vytvořili si lokální síť. Co se týče krychle v Picardovi, tak to jsem pochopil tak, že to byla jedna poškozená krychle, na což jsme už taky dříve narazili a tedy bych jejich situaci nevztahoval na stav celého společenstva. Ale opět nemáme žádné konkrétní informace.

#22 fidols #23 ReisRyos
28.10.2020 | 11:49:38
mathush

#9 Cocafull: Já na to jdu chronologicky. Enterprise, pak Klec z TOS, Discovery, pak zbytek TOSu. Potom TAS, po něm prvních 6 filmů, pak TNG. Do 6. série TNG přimíchávám DS9, od 3. série DS9 přidám VOY a mezi dílama ostatní filmy. Generations zhruba v půlce 3. řady DS9, první kontakt v průběhu 4. řady DS9, kdy příjde Worf na stanici a Sisko dostane klíčky od Defiantu. Film vzpoura tedy zapadá až po skončení celé DS9 a Nemesis až po skončení VOY. Potom mi tam zapadá Lower decks. Nakonec seriál Picard a třetí řada Discovery.

29.10.2020 | 6:57:38
fidols

#20 Moor8: Nechci se v tom moc pitvat, protože to by bylo zde nadlouho a každý má svůj názor. Jen si myslím, že by to mohlo bejt fajn seroš.

29.10.2020 | 17:00:14
ReisRyos

#20 Moor8: Tak v knižních románech, které teď nejsou kánon, to bylo vysvětleno dobře. Jako odplatu Borgové zahájili vyhlazovací válku s federací. Tentokrát žádné asimilovat, ale vyhladit. V trilogii Volání osudu je pak vysvětlení, jak Borgové vznikly a na závěr je tu i pád a konec Borgů.

#24 Moor8
29.10.2020 | 20:19:17
Moor8

#23 ReisRyos: Knihy jsem nečetl, ale už takhle to zní jako blbost. To na Borgy nesedí.

30.10.2020 | 12:02:17
pavel.hangman

Tohle ovšem bude pecka. Star Trek od fanoušků pro fanoušky. Těším se snad ještě víc než na Strange New Worlds. Škoda, že se toho nedožil Richard Hatch.

2.11.2020 | 0:35:27
igwar

#5 Negan_Grimes: Taký seriál už je. Enterprise s kapitánom Archerom. A de facto končí založením federácie. Ide vlastne o prvú Enterprise a prvú pozemnskú loď v bežnej prevádzke. Otec Archera je blízky spolupracovník Zeframa Cochrana, ktorý v rámci univerza ST vynašiel warpový pohon. Tým moc možností pre ďalší seriál z časov pred federáciou neostáva. V prequeli by nemohli byť versmírne lode a v sequeli zase neprítomnosť federácie.

#27 Lukas83
5.11.2020 | 12:38:59
Lukas83

#26 igwar: Jestli ho chapu dobre, tak on ysli neco co chromologicky zapada mezi Picarda a 3. radu Discovery (Opacny konec casove linky). JInak Enterprise s kapitanem Archerem nebyla prvni lod v beznem provozu, ale prvni lod schopna warp 5. Byly v provozu i starsi lode, ale byli pomalejsi.

10.11.2020 | 21:02:54
ada1987

#9 Cocafull: len pekne zacni od TOS. ak zacnes od ST filmu z r. 2009, môzes mat v tom chaos. tiez odporucam pozriet si ST. Enterprise.

30.1.2021 | 22:02:04
SantVlof

U Star Trek: PIC. se točí zatím „údajně“ i třetí řada. Chtělo by to trošku aktualizovat.

16.5.2021 | 13:08:46
Orchoose

Hlvane at nepousti k nicemu tu kravu co dela Discovery

30.12.2021 | 22:28:32
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E04: Face the Strange

cz100%
DOKONČENO

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady seriálu Star Trek: Discovery budeme pravidelně aktualizovat sekci postav. Proto se nezapomeňte podívat na aktuální profily a ohodnotit všechny charaktery:

Reklama

Nejlepší postavy

Zajímavosti

Přehled Star Trek seriálů, kterých se v průběhu času určitě dočkáme

Přehled Star Trek seriálů, kterých se v průběhu času určitě dočkáme

Star Trek seriálů v čase přibývá a bude jich ještě mnohem více. Mnohdy se v tom dá lehce ztratit, proto vám přinášíme souhrnný článek, kde si přehledně shrneme, jaké seriály aktuálně běží, jaké se natáčejí a jaké se chystají. Jaký Star Trek seriál sledujete a hodláte sledovat?

Novinky

Star Trek 4 žije, Abramsova parta se vrátí se zbrusu novým filmem

Star Trek 4 žije, Abramsova parta se vrátí se zbrusu novým filmem

Nemožné se stalo skutečností. Star Trek 4 byl již v přípravách, nicméně od projektu odstoupil Chris Pine a Chris Hemsworth, jelikož výplata za další film nebyla podle jejich představ. Starý tým se ovšem vrací a kamery by se mohly roztočit ještě letos. To je ale zpráva, co říkáte?

Narozeniny herců

Galerie

Galerie

Filtr seriálů








Reklama