Michal Lázňovský: Případ Martina Guerra

25. říjen 2020

Příběh o záměně identity inspirovaný procesem, který vešel do dějin evropské justice. V hlavních rolích Viktor Preiss a Michal Pavlata.

Účinkují: Viktor Preiss, Michal Pavlata, Kryštof Hádek, Jana Stryková, David Novotný, Jan Vlasák, Jana Drbohlavová, Jan Szymik, Johana Sládková, Tobiáš Vacek, Bruno Aguas, Josef Kaňka, Oliver Procházka, Prokop Novák, Josef Tuček a Lukáš Kostka
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Zvuk: Milan Křivoklavý
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2012
Produkce: Jana Knappová

Případ dvojnictví, který se stal v malé vesnici v jihozápadní Francii v 16. století vešel do dějin evropské justice. Přesto, že zůstal zachován v soudních protokolech, vzbuzuje dodnes mnoho otázek. Jeho dramatické zpracování přináší rozhlasový seriál Michala Lázňovského plný záhad a napětí, který je také věrným obrázkem tehdejší doby. V hvězdném hereckém obsazení.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.