Nechodíte k volbám? Stačí, když Pirátka, kterou místní odmítají volit, zašaškuje Romům. Ti se sejdou v plném počtu a volební podvod je hotov. Pirátka Šípová před lety napsala, že souhlasí s kvótami a na migranty se těší. PL řekla, že dnes je proti kvótám a odmítá, že by někoho zastrašovala.

 

A pak se objeví poděkování, že... Dohledejte a domyslete si sami

Lačhe jekhetane manuša, savore so bešen amenca andro jekh gav, birinďam sa te kerel!

Paľikerav hoj mange diňan paťaben. Kamavas bi te ačhol pašes tumende. Somas igen paťivali hoj varekas tumen šaj prindžardžom, the pačav hoj o Del amen dela kaj pes amen mek dikhaha.

O Roma the aver manuša hine jekhetane. Hin mište hoj kamen te džanel so pes maškaro manuša kerel. Som pririchtimen tumen andro koda likerel. Mek jekhvar tumenge paľikerav.

Tumari Adela Šípová

Milí příznivci, vážení sousedé, dokázali jsem to!

Děkuji vám za vaše hlasy. Budu se snažit zůstat vám nablízku i nadále. Bylo mi nesmírnou ctí se s některými z vás potkat a doufám, že takovou příležitost budeme mít i v budoucnosti.

Romové jsou tak jako i ostatní menšiny důležitou součástí naší společnosti. Je dobře, když se zapojujete do veřejného dění. Jsem připravena vás v tom i nadále podporovat. Ještě jednou vám děkuji.

Vaše Adéla Šípová

Adéla Šípová - senátorka za obvod Kladno
Vítači, kteří nejsou vítači, nebo jenom trochu vítači
Proč se Piráti nevysloví jasně, zda migranty vítají, nebo ne a zbaběle lavírují. Oni vítači nejsou, ale... Čtěte pozorně: Uprchlík musí mít zaručeno přijetí, ale nikoliv do konkrétního státu. Pro ujasnění uvádíme, že se toto stanovisko týká válečných uprchlíků, kteří se bojí o život a rodinu a politických uprchlíků, pronásledovaných pro své názory. Pokud to není výslovně uvedeno, netýká se ekonomických migrantů, kteří se o život bát nemusí, ale chtějí pouze lepší životní úroveň.
Ale sice pro kvóty nejsou a přitom: Nezbytnou součástí řešení by měl být společný rozpočet EU k pokrytí nákladů spojených s umístěním žadatelů o azyl, do kterého budou poměrnou částí přispívat všechny členské země, čímž lze do budoucna efektivně nahradit nesmyslný systém kvót. Takto budou uprchlíci (a veškeré náklady s nimi spojené) financováni spravedlivě všemi členskými zeměmi, ať už o azyl požádají kdekoli. (Neboli budeme těm, co nevítáme dávat na našem území peníze)
 
Takže Piráti nejsou vítači, že by si ty migranty brali domů k sobě, ale přivítají migranty a ty dají k nám, ostatním.
 
Jak se postará vítač, co není vítač o Romy, co nechodí do práce a veselí se celé dny?
 
To je fikané. Paľikerav hoj mange diňan paťaben. Jedině tak zvítězíme.
Mimochodem není Adéla Šípová rasistka, když segreguje voliče Romy, začímco Čechy Čechům je prý údajně rasistický pokřik? Kdo dělá z občanů hlupáky? Jo senát...
 
Zdroj: Facebook Adély Šípové a Pirátské strany