Prymulův údajný nástupce: Covid je horší chřipka a stačí, aby se omezilo šíření

26.10.2020 8:52

Náměstek brněnské fakultní nemocnice a tamní primář oddělení dětské hematologie Jan Blatný je jeden z kandidátů na ministra zdravotnictví po Romanu Prymulovi. Co si myslí o koronaviru? Nahlédněte.

Prymulův údajný nástupce: Covid je horší chřipka a stačí, aby se omezilo šíření
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V jednom ze zdravotních zařízení Prahy 13

Jan Blatný byl už v pátek na návštěvě na Úřadu vlády ČR. Pravděpodobně by se mohl stát nástupcem Romana Prymuly. Komentátor Reflexu Bohumil Pečinka v nedělní Partii CNN Prima News poznamenal, že Babiš před Blatným oslovil i jiné odborníky, asi 3 nebo 4, ale slyšel od nich jen odmítavé reakce.

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Jméno Jana Blatného není v Česku příliš známé. Už na začátku pandemie ale vystupoval na seminářích věnovaných koronaviru. Tehdy o této nemoci mluvil podle pondělní MF Dnes jako o těžší chřipce.

„Je to trošku horší chřipka a stačí na ni, aby se omezila, zásadně omezila pravděpodobnost šíření, ty nejzákladnější věci,“ uvedl Blatný například v jednom z internetových seminářů. Současně ale vyzýval k nošení roušek, dodržování rozestupů a k zachovávání hygienických opatření.

List však připouští, že s premiérem Babišem mohli mluvit i další případní kandidáti na ministra, jen unikli pozornosti novinářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…