Osmá řada bylinkové show Herbář se vrací: Tentokrát ze zahrady přímo na talíř

Osmá řada bylinkové show Herbář se vrací: Tentokrát ze zahrady přímo na talíř
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na obrazovky České televize se vrací premiérové pokračování bylinkového pořadu s herečkou Kateřinou Winterovou, která nás tentokrát provede zeleninovou a bylinkovou zahradou, ovocnými sady a divokou přírodou.

Oblíbený pořad o vaření z kvalitních surovin, domácích výpěstků a starých odrůd nás bude provázet celým podzimem až do Vánoc. Nahlédneme nejen do Kateřininy zahrady, kde nás vždy čeká mnoho nejrůznějších druhů zeleniny, ale podíváme se také do zahrad a statků po celých Čechách a na Moravě.  

Navštívíme české pěstitele, chovatele a výrobce kvalitních potravin. Naučíme se pěstovat luční květiny, poznávat divoké byliny a vypěstovat si základní i staré odrůdy zelenin. Dozvíme se řadu nových receptů, které nám Kateřina připraví společně se svými hosty Markétou Pavleje a Julianou Fischerovou. Čekají na nás jak ta tradiční, tak moderní – sladká i slaná jídla. 

„Co si sami vypěstujeme, je nejlepší. Zahrada je vášeň a radost na celý život. A nejsem sama, která to už ví. Když vaříme z vlastnoručně vypěstovaných plodin, máme velkou šanci trumfnout i luxusní restaurace,” říká o nové řadě Kateřina Winterová.

Tento rok Herbář přichází s novinkou zařazení charitativního dílu, ve kterém mohou diváci podpořit organizace pomáhající lidem s Alzheimerovou nemocí.

Herbář se stal tradičním podzimním pořadem ČT. Vznikl v roce 2013 na základě inspirace dnes již zesnulým bylinářem Pavlem Váňou. Prvních pět řad moderovala spolu s Kateřinou taky Linda Rybová. Každý rok s novou řadou vycházela nová kniha Vaříme podle Herbáře, poslední dva roky jsou to publikace Kateřiny Winterové – Jíst a žít a Světová kuchyně plná bylin a koření. 

Herbář můžete sledovat každou neděli v 17:55 na ČT1.