Hlavní obsah

David Koller vydal klip o pandemii, text napsal Topol

Novinky, Stanislav Dvořák

David Koller se opět zaměřil na sólovou práci. Do světa pustil singl a videoklip Planeta bez paměti. Text, který reaguje na pandemii, napsal spisovatel Jáchym Topol, melodii Karel Štulo.

David Koller: Planeta bez paměti

 
Článek

Videoklipu se ujal režisér Vít Hradil, který natáčel od brzkých ranních hodin v Brdech, a hlavní role Hanka Dvorská, profesionální česká kaskadérka.

„David měl v tom, co chce v klipu mít, jasno už od samého začátku. Hanka Dvorská a její útěk. Přes to nejel vlak. Pro mě to byla výzva a frustrace v jednom,

protože motiv běhu – útěku je podle mě otřepaný a vytěžený. Ale mít Hanku Dvorskou, která je plná pozitivní energie, a chtít po ní zahrát drama nebo zoufalství, teda vlastně opak toho, co ztělesňuje, byla fakt radost. Byla skvělá,“ řekl o natáčení režisér Hradil.

Foto: koller

David Koller

„Nejvíc mě bavilo to, že i přes svou zdánlivou jednoduchost má tato píseň širší rozměr. Není jen pouhou reakcí na současnou situaci. Dá se aplikovat de facto na cokoli. Celé to může být pojato jako metafora na situaci tady a teď, nebo jinde a jindy? A nemusí to dokonce být jen o nás lidech, ale třeba o přírodě samotné a o tom, jak jsme v ní vlastně malí. Při natáčení jsem chtěl, aby měli stejný prostor Hanka i David s kapelou. Jakou kdo zastává roli, je na divákově fantazii. Svou pevnou a neměnnou roli hraje příroda, ve které se vše odehrává, nakonec i to lidské gesto,“ dodal.

Planeta bez paměti navazuje na skladbu My se vám ozveme, která odstartovala Kollerův QR projekt.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám