Operátor EmiTel oficiálně potvrdil spuštění deseti nových vysílačů Polského rozhlasu

26. říjen 2020

Několik vysílačů od našich severních sousedů je možné přijímat v Čechách i na Moravě. Součástí programové nabídky jsou celoplošné i digitální stanice včetně nového okruhu pro řidiče.

Telekomunikační společnost EmiTel ve čtvrtek 22. října oficiálně potvrdila, že v uplynulých týdnech uvedla do provozu deset nových DAB+ vysílačů pro Polský rozhlas. Do konce letošního roku tak bude signálem této technologie pokryto 67 % tamní populace, tedy přibližně 25 milionů obyvatel. Kromě vysílačů Częstochowa, Wiśla, Tarnow, Szczawnica, Kalisz, Przemyśl, Gorzow a Legnica je také plánováno rozšíření do oblastí Skierniewice, Radom, Płock, Siedlce a Ostrow Mazowiecki.

„Jsme hrdí na to, že i přes obtížnou situaci související s pandemií koronavir se nám podařilo včas dokončit další fázi rozšíření pokrytí DAB+ pro Polský rozhlas. Digitální rádio znamená možnost vysílání více kanálů, lepší kvalitu zvuku a další funkce, jako je doplňková grafika (slideshow, pozn, red.) nebo text, které lze zobrazit na přijímači DAB+ v automobilu nebo domácnosti,“ uvedl při této příležitosti Maciej Staszak, viceprezident správní rady společnosti Emitel, která chod multiplexu technicky zajišťuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související