Windows 10 | Antivirus | Windows Defender

Microsoft Defender je jeden z nejlepších antivirových programů, tvrdí výsledky AV-TESTu

Dávno jsou pryč doby, kdy bylo antivirové řešení od Microsoftu, známé pod původním názvem Security Essentials, spíše k smíchu nebo k pláči. V uplynulých letech se Defender zlepšil v mnoha směrech, což potvrzuje nejen spokojenost ze strany uživatelů, ale i výsledky celé řady testů.

Potvrzují to i poslední výsledky publikované německou nezávislou organizací AV-TEST, která podle různých kritérií posuzuje a hodnotí antivirové a bezpečnostní programy pro operační systémy Windows. MacOS a Android. V srpnovém vydání zabodoval Microsoft Defender Antivirus, který dokázal identifikovat 100 % všech škodlivých aplikací.

Defender na vrcholu slávy

AV-TEST průběžně hodnotil 22 bezpečnostních produktů pro domácí uživatele, které testoval v jejich výchozím nastavení, přičemž vždy používal nejnovější veřejně dostupnou verzi. Testování je zaměřeno na realistické testovací scénáře, ve kterém jsou produkty postaveny proti hrozbám z reálného světa.

Podle zveřejněné zprávy je Defender nejlepším antivirovým nástrojem pro počítače se systémem Windows 10. Bezplatný antivirový software od Microsoftu obsadil první místo v tomto žebříčku podruhé za sebou.

Test hodnotí produkty ve třech klíčových oblastech: výkon, ochrana a použitelnost. Defenderu se podařilo získat maximální hodnocení (tj. 6 bodů ze šesti možných) ve všech třech kategoriích. Zpráva vychází ze vzorků shromážděných v průběhu července a srpna.

Další premianti

Maximálního skóre ve všech třech oblastech dosáhlo ještě sedm dalších programů – jmenovitě: AhnLab V3 Internet Security, Avira Antivirus Pro 15.0, F-Secure SAFE 17, Gdata Internet Security 25.5, Kaspersky Internet Security 20.0, McAfee Total Protection 23.0 a Norton 360 22.20.

Defender je bezplatný antivirový nástroj dodávaný se systémem Windows 10, což znamená, že za něj není nutné platit zvlášť. Placené antivirové nástroje třetích stran nabízejí další funkce, jako je například integrovaný firewall, ochrana identity a další, jež v antiviru od Microsoftu v současné době chybí.

Defender je pravidelně aktualizován o nové definice škodlivých aplikací. Poslední aktualizace funkcí přinesla například ochranu proti potenciálně nežádoucím programům (PUA). Výsledky AV-TESTu jsou dalším důkazem toho, že integrovaný antivirový systém Windows 10 dokáže udržet na uzdě i nejnovější hrozby.

Mohlo by vás zajímat video: nejlepší antiviry zdarma:

Diskuze (30) Další článek: Ochráncům autorských práv se nelíbí stahování videí z YouTubu, zasáhli proti oblíbenému nástroji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,