Rozhlasová stanice Rock Antenne omezí kvůli celoplošnému startu v DAB+ původní vysílání v některých částech Německa

26. říjen 2020

Vysílání Rock Antenne bude ukončeno v severním a jižním Hesensku, Bádensku-Württembersku a Berlíně-Braniborsku, pokračovat bude naopak v Bavorsku a Hamburku. Pro tyto oblasti vytváří tematická stanice z rodiny Antenne Bayern regionální program.

Rozhlasová stanice Rock Antenne omezí původní vysílání v některých německých spolkových zemích prostřednictvím digitálního vysílání DAB+ a bude se na této platformě soustředit výhradně na celoplošnou distribuci. Informaci přinesl portál Teltarif.de. Posluchači ve spolkových zemích, kterých se tato skutečnost týká, už si mohli všimnout, že programová pozice byla přejmenována na „Alt Rockantenne“. Stanice je od pondělí 5. října součástí nové celoplošné sítě Antenne DE, která je ve většině koutů Německa dostupná na kanálu 5D.

Odpojení Rock Antenne v regionálních sítích se týká konkrétně multiplexů v severním a jižním Hesensku, Bádensku-Württembersku a Berlíně-Braniborsku. Volná programová pozice již byla nabídnuta jiným vysílatelům a o výsledcích jednání budou provozovatelé síti informovat. Vysílání Rock Antenne bude nadále pokračovat ve spolkových zemích Bavorsko a Hamburk. O signál stanice tak nepřijdou ani posluchači v Čechách, kteří jsou v dosahu některého z regionálních multiplexů. Důvodem je zachování odpojovaného programu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související