26. října 2020 • 17:16

Kanga překonal COVID. Může naskočit za Zvezdu proti Liberci v Evropské lize

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za fotbalisty Crvené zvezdy Bělehrad bude moci ve čtvrtečním utkání 2. kola základní skupiny Evropské ligy proti Liberci nastoupit i uzdravený záložník Guélor Kanga. Třicetiletý bývalý hráč pražské Sparty se vyléčil z nákazy koronavirem a po negativním kontrolním testu se dnes vrátil do tréninku s týmem.



Kanga kvůli nemoci COVID-19 vynechal tři zápasy včetně nedělního duelu srbské ligy, v němž Crvena zvezda doma překvapivě jen remizovala bez branek s Javorem Ivanjica. Gabonský záložník, který v létě opustil Spartu, scházel i při čtvrteční prohře 0:2 na hřišti Hoffenheimu v úvodním utkání skupiny Evropské ligy a v předchozím městském derby s Partizanem.

Podle klubového webu má trenér Crvené zvezdy Dejan Stankovič po návratu Kangy do tréninku k dispozici proti Liberci kompletní tým. Mužstvo ještě čekají tradiční povinné odběry nařízené před každým pohárovým zápasem UEFA. Bělehradský klub mimo to podstupuje testy na COVID-19 každých sedm dní.

Už v neděli se v ligovém duelu zapojil zpět do hry jiný záložník Mirko Ivanič, který měl rovněž koronavirus. V 59. minutě neproměnil penaltu. „Na zápas s Libercem budu určitě lépe připraven. To, že jsem neproměnil penaltu, mě ještě víc motivuje. Jsem si jistý, že se z nepovedeného zápasu poučíme a podáme proti Slovanu mnohem lepší výkon,“ řekl Ivanič.

„Kangu a jeho spoluhráče můžeme překvapit fyzickým fondem a přeběhat je. Oni budou fotbaloví, jenže běhavost by na ně mohla platit. Totéž sedí na Kangu. On má na hřišti neskutečné vidění a cit pro přihrávku, umí si i skvěle pokrýt balon. Ale když to přiostříme, dá se vykolejit,“ uvedl v rozhovoru pro iSport Premium liberecký záložník Jakub Pešek. 

Góly

Domácí: 7. Ben Nabouhane, 22. Ben Nabouhane, 50. Gajić, 67. Katai, 70. Falcinelli

Hosté: 41. Matoušek

Sestavy

Domácí: Borjan (C) – Gajić, N. Milunović, Degenek, Rodić (75. Gobeljić) – Nikolić, S. Sanogo – Katai (88. Vukanović), Ivanić (83. Gavrić), Ben Nabouhane (83. Petrović) – Falcinelli (88. Pankov).

Hosté: Nguyen – Mikula (C), Chaluš, Mo. Tijani, Sadílek – Koscelník, Hromada (85. Šulc), Mara (90+1. Barac), Mosquera (90+1. Fukala) – Matoušek (75. Beran), Júsuf Hilál (75. Rabušic).

Náhradníci

Domácí: Ćopić, Popović, Eraković, Gavrić, Gobeljić, Krstović, Pankov, Petrović, Spiridonovic, Simić, Vukanović, Boakye

Hosté: Hasalík, Fukala, Barac, Cancola, Šulc, Beran, Csáno, Rabušic

Karty

Domácí: S. Sanogo

Rozhodčí

Verissimo – Campos, Nuno De Sá Martins (všichni Portugalsko)

Stadion

Skupina L

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud