Krizový štáb: Chomutovská nemocnice je druhou nejvytíženější v kraji, s covidem bojují už na čtyřech odděleních
Foto zdroj: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Dnes opět zasedal Krizový štáb města Chomutov, aby koordinoval informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí v našem městě a blízkém okolí.

Jednání se účastnili zástupci vedení města i magistrátu a příslušní úředníci krizového řízení, zástupci Krajské hygienické stanice, Nemocnice Chomutov, Policie České republiky, Městské policie Chomutov a Hasičského záchranného sboru. Jako hosté pak vedoucí Odboru školství, zástupkyně Mateřské školy Chomutov a vedoucí Odboru vnějších vztahů.

V okrese Chomutov je za posledních 24 hodin celkem 145 nově pozitivně testovaných pacientů, což je nejvyšší denní nárůst v celém Ústeckém kraji. V chomutovské nemocnici je aktuálně hospitalizováno 97 pacientů, dalších 10 na jednotce intenzivní péče. Momentálně je místní nemocnice druhou nejvytíženější nemocnicí v kraji. Pro boj s Covid-19 nákazou byla vyčleněna už čtyři oddělení. V chomutovské nemocnici dochází k reorganizací zdravotní péče a jednotlivých výkonů, přesto zůstává veškerá akutní péče zachována v plném rozsahu.

Krizový štáb doporučil, aby se v celém ORP Chomutov nepořádaly žádné akce typu Farmářských trhů, Bleších trhů apod. Krizový štáb dále doporučil, aby obyvatelé respektovali vládní nařízení o maximálním počtu 6 osob ve veřejném prostoru při slavnostních akcích v souvislosti se státním svátkem 28. října.

„Město Chomutov nebude pořádat hromadný ceremoniál k oslavě Dne vzniku samostatného československého státu. Představitelé města položí kytice a věnce v Parku T. G. Masaryka samostatně,“ řekl primátor statutárního města Chomutova JUDr. Marek Hrabáč a dodal, že veřejnost tak může učinit za dodržení nařízených epidemiologických opatření. Krizový štáb doporučil, aby bylo přesunuto plánované jednání Zastupitelstva města Chomutov z 10. listopadu na 24. listopad.

„Zejména jménem zdravotníků a lékařů chomutovské nemocnice vás naléhavě žádám o maximální možné dodržování epidemiologických opatření, která jsou aktuálně stanovena vládou,“ připojil na závěr prosbu MUDr. Michal Zeman, který v Krizovém štábu zastupuje chomutovskou nemocnici.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru