Bundesliga - souhrn 5. kola

23.10.2020, 22:28, aktualizováno 26.10.2020, 22:23
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)
RB Lipsko si poradilo s Herthou BSC a drží se na čele tabulky o bod před Bayernem Mnichov a Borussií Dortmund. Zatímco úřadující německý šampion rozstřílel Frankfurt, vestfálský celek v derby vyzrál na Schalke. Gladbach otočil duel na půdě Mainzu, Leverkusen si poradil s Augsburgem...

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 3:1

26.10.2020 20:30

Góly: 16. Lucas Alario (pen.), 74. Lucas Alario, 90+4. Moussa Diaby - 51. Daniel Caligiuri

Leverkusen vyhrál v dohrávce 5. kola bundesligy 3:1 nad Augsburgem. Dva góly domácích vstřelil Alario, jeden přidal Diaby.

Favoritem zápasu byli domácí, kteří se ve 12. minutě dostali do první šance. Baileyho střelu z dálky však vychytal připravený Gikiewicz. V 15. minutě zahrál rukou ve vlastním pokutovém území hostující Framberger a sudí Storks nařídil pokutový kop, který proměnil Alario a poslal tak Leverkusen do vedení.

Ve 45. minutě mohl jít Leverkusen do dvougólového vedení, Alario však na hranici pokutového území Augsburgu podklouzl a v klíčový okamžik tedy nevystřelil. Do druhé půle hráči Augsburgu naskočili jako znovuzrození a to se výsledkově potvrdilo již v 52. minutě.

Z levé strany došel s míčem ke středu Vargas, který ukázkově přihrál Caligiurimu, který střelou k bližší tyči nechal brankáře Leverkusenu Hrádeckého bez šance. A v 63. minutě mohl jít Augsburg do vedení. Niederlechner však v rozhodující okamžik zaváhal a místo přelobování vystoupeného brankáře Hrádeckého volil přihrávku na Vargase, který už se však k míči kvůli nahuštěné obraně Leverkusenu nedostal.

V 66. minutě měl Leverkusen dvě velké šance, gólově se však nedokázal prosadit Diaby, ani z následné dorážky Bailey. Hráči Leverkusenu však nechtěli dělbu bodů připustit. V 74. minutě zápas rozhodl Alario, který usměrnil míč hlavou mezi tři tyče po centru Amiriho. V nastaveném čase druhého poločasu přišla ještě kosmetická úprava skóre. Domácí Diaby se v 93. minutě zápasu prosadil po přihrávce od Leona Baileyho.

Sudí Storks bezprostředně po vstřelené brance Leverkusenu zápas ukončil a všechny tři body tak zaslouženě zůstaly v Leverkusenu. Hráčem zápasu je bezpochyby Lucas Alario, který se prezentoval dvěma vstřelenými góly.

Leverkusen se v tabulce bundesligy posunul na čtvrtou příčku s devíti body, Augsburg zůstává se sedmi body desátý. Leverkusen čeká další mistrovský zápas už ve čtvrtek, kdy se v rámci druhého kola základních skupin Evropské ligy představí na půdě Slavie Praha.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

25.10.2020 18:00

Góly: 5. Maximilian Eggestein - 22. Dennis Geiger

Brémy v neděli večer přivítaly na vlastním hřišti jihoněmecký Hoffenheim. Navzdory brzkému úvodnímu gólu Werder tři body nebral, ještě do konce první půle totiž vyrovnal na konečných 1:1 Geiger.

A jeden bod do tabulky znamená pro Werder umístění s osmi body na šesté příčce, která by na konci sezóny zajišťovala postup do předkola Evropské ligy. O moc hůř na tom není ani Hoffenheim, který má pouze o bod méně.

Hosté z Hoffenheimu byli podle předzápasových kurzů mírným favoritem zápasu, svou roli však především zpočátku zápasu vůbec nepotvrdili. Už v 5. minutě se totiž po centru Gebre Selassieho z pravé strany dostal v pokutovém území hostů k míči Maximilian Eggestein, který pohotovou střelou z první poslal domácí Werder do vedení.

Odpověď Hoffenheimu však netrvala dlouho. Ve 22. minutě posunul míč Rudy na Dennise Geigera, který zakončil přímo do pravého horního rohu a brémský gólman Pavlenka byl bez šance. Ještě do konce prvního poločasu však mohly padnout další dva góly. Ve 40. minutě zahrával Werder volný přímý kop ze slibné pozice, ke kterému se postavil Bittencourt, jehož střela skončila pouze těsně vedle a v nastavení první půle pak Geigerovu střelu z ostrého úhlu vyrazil na rohový kop Pavlenka.

Ve druhém poločase jsme byli svědky pouze jedné velké šance, a to když mohl vítězný gól přibližně deset minut před koncem vstřelit hostující Skov. V 80. minutě totiž totiž rozehrával přímý volný kop z pravé strany hřiště, po kterém míč skončil na břevně Pavlenkovy brány. Zápas tedy skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Arminia Bielefeld 2:1

25.10.2020 15:30

Góly: 19. Wout Weghorst, 20. Maximilian Arnold - 80. Sven Schipplock

"Vlci" z Wolfsburgu potvrdili úlohu favoritů proti nováčkovi z Bielefeldu a hlavně díky skvělým momentům v rozmezí 19. - 20. minuty zvítězili nejtěsnějším poměrem 2:1. Arminia dokázala zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem snížit, jenomže ve zbývajícím průběhu se už na kýžené vyrovnání nezmohla. VfL se v tabulce Bundesligy nachází na desáté pozici se sedmi body, hostům patří čtrnáctá příčka se čtyřmi body.

Úvodní nadějnější možnost se zrodila po dvanácti minutách hry, kdy na hranici ofsajdu převzal kolmici Steffen a po samostatném úniku se svou střílenou přihrávkou snažil najít někoho ze svých spoluhráčů, ovšem míč skončil výrazně vedle protější tyče. Domácí se přeci jen radovali z vedení o sedm minut později. Wouter Weghorst obdržel balón zády k brance od Maximiliana Arnolda a po elegantní otočce zamířil z deseti metrů doprostřed branky.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Do černého tentokráte mířil sám Arnold, který po rozpačité rozehrávce protivníka obdržel nabídku od Mehmediho do volného prostoru a po zemi zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci mimo dosah bezmocného gólmana Ortegy. Tři minuty před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout Philipp, ale jeho dělovka ze střední distance proletěla o metr vedle levé tyče.

V 57. minutě se dvěma úžasnými zákroky blýskl Otega, když si nejprve brilantně poradil s hlavičkou zblízka a krátce nato famózně vychytal i Steffena. Dvacet minut před koncem se hostující strážce branky dopustil obrovské hrubky a míč po centru z pravé strany mu vypadl z náručí, včasným odkopem před brankovou čarou ho musel zachraňovat až střídající Behrendt. Po následném rohovém kopu byl mnohem blíže ke skórování Lacroix.

Ten krkolomně poslal odražený balón na branku a k jeho smůle orazítkoval bližší spojnici. Hosté v 80. minutě z ničeho nic vykřesali naději na bodový zisk, po skvostné nahrávce Doana zakroutil balón do levého spodního růžku zcela zapomenutý Sven Schipplock. Za další tři minuty chtěl srovnat Prietl, jenž napálil před sebou stojícího Klose a míč trefil protější tyč. V samém závěru nepřidal svůj druhý gól v utkání Weghorst, jelikož z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil břevno.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Schalke 04 3:0

24.10.2020 18:30

Góly: 55. Manuel Akanji, 61. Erling Haaland, 78. Mats Hummels

Nakonec nebylo daleko od té skutečnosti, aby historicky 157. soutěžní Revierderby dopadlo výsledkově shodně jako loni v jarní části sezóny, kdy se restartovala po pandemii koronaviru Bundesliga. Dortmund tentokráte Schalke vsítil "jenom" tři branky oproti čtyřem, které zaznamenal v půlce května, a upevnil si jakožto favorit tohoto souboje třetí místo v tabulce.

Hosté potvrdili, že jsou i nadále v hluboké krizi, a svou sérii bez vítězství protáhli od sedmnáctého ledna už na dvacet jedna ligových utkání v řadě. Tentokráte vzdorovali Borussii alespoň první poločas, to se jim podařilo udržet čisté konto. Jenže po přestávce se postupně trefili Manuel Akanji, Erling Haaland a Mats Hummels, kteří rozhodli o domácí výhře.

Svěřenci trenéra Manuela Bauma, který teprve nedávno nahradil neúspěšného Davida Wagnera, mají v podstatě jediné štěstí, že hůře než oni jsou na tom v tomto ročníku fotbalisté Mohuče, kteří i v pátém kole prohráli, zatímco Die Königsblauen naposledy bodovali na hřišti Unionu. I tak však předposlední příčka průběžného pořadí vůbec nekoresponduje s jejich cíly.

Mužstvo kouče Luciena Favreho se nemohlo na Signal Iduna Parku spolehnout na obvyklou bouřlivou atmosféru, která by si derby bezpochyby zasloužila oživit. Na tribuny se totiž mohla díky opatřením kvůli zabránění šíření nákazy nemoci COVID-19 vměstnat jen třístovka fanoušků. A asi i proto nepůsobilo v první půli očekávaným dominantním dojmem.

Přesto si před změnou stran vytvořilo pár dobrých příležitostí, celkově rozhodně předvedlo optimálnější výkon než před pár dny při vstupu do Ligy mistrů proti Laziu. Třeba ve 31. minutě hodlal pohnout skórem kupředu Dahoud, nicméně svým pokusem orazítkoval jen brankovou konstrukci. A ve 37. minutě hlavičkoval ze slušné pozice mimo bránu Reyna.

Až v 55. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto střetnutí. Svou levačkou z pokutového území vypálil ostře Raphaël Guerreiro, a protože brankář Rönnow u své bližší tyčky nedokázal míč dostatečně zkrotit, propracoval se k dorážce pohotový Akanji, který už zamířil do brankové sítě. V 61. minutě poté Die Schwarzgelben své vedení ještě pojistili.

Haaland ve středu pole nic neuspěchal, zkušeně podržel balón, předal ho Sanchovi, který svého spoluhráče pár vteřin na to uvolnil kolmicí do vápna, a norský forvard pak před Rönnowem nezaváhal v koncovce. Třetí gól si připsal na své konto stoper Hummels, jenž hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Raphaëla Guerreira střelou do šibenice.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 5:0

24.10.2020 15:30

Góly: 10. Robert Lewandowski, 26. Robert Lewandowski, 60. Robert Lewandowski, 72. Leroy Sané, 90. Jamal Musiala

Obhájce ligového prvenství neponechal nic náhodě a nebohému soupeři nadělil nepopulárního "bůra". Orli po celých devadesát minut tahali za kratší konec a Adi Hütter může být rád, že se se svým týmem nevrací do Frankfurtu s ještě větším debaklem.

Přitom zápas pro domácí nezačal dobře. Už v 1. minutě se zranil bez cizího zavinění Alphonso Davies, kterého vystřídal francouzský mistr světa Lucas Hernández. Od jeho příchodu na hrací plochu neuplynulo ani deset minut a mohl slavit úvodní trefu. Běžela 10. minuta, když Kingsley Coman zakombinoval s Thomasem Müllerem, aby předložil balon na hranici šestnáctky Lewandowskimu, jenž volil razantní zakončení levačkou do pravého dolního rohu - 1:0.

Veškeré útočné snahy o odpověď byly v podání hostujícího celku marné. A tak se stalo, že v šestadvacáté minutě udeřil polský reprezentant znovu. Joshua Kimmich mu naservíroval od rohového praporku balon přesně na hlavu. Ilsanker nevyskočil tak vysoko, takže se Kevin Trapp mohl jenom ohlédnout - 2:0.

Ve zbytku úvodního dějství Bayern polevil v tempu, ale přesto neměl Manuel Neuer co na práci. Ve třiapadesáté minutě to zkusil Lucas Hernández, nicméně mířil pouze do brankářových rukavic. V 60. minutě převzal Lewandowski mezi obránci na hranici ofsajdu přihrávku od Douglase Costy, načež pravačkou mířil opět do dolního rohu brány - 3:0.

Touto trefou se zasloužil o nový bundesligový rekord, neboť ještě nikdo v historii německé nejvyšší soutěže nenasbíral během úvodních pěti kol deset branek! A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Roberta kouč Flick osm minut poté nestáhnul ze hřiště. Přeci jen v týdnu čeká mnichovský velkoklub další souboj v rámci Ligy mistrů, kde bude soupeřem Lokomotiv Moskva.

V 73. minutě nechal Leroy Sané zavzpomínat na Arjena Robbena, když si seběhnul z pravého křídla do středu hřiště, aby nádhernou ranou na vzdálenější tyč zvýšil už na 4:0. Poslední zářez si bavorský gigant schoval na poslední minutu řádné hrací doby. Jamal Musiala přišel na trávník necelou minutu po čtvrtém gólu.

Po přihrávce do šestnáctky se v blízkosti malého čtverce vyskytovali hned čtyři domácí fotbalisté. Nakonec to byl až ten poslední, tedy sedmnáctiletý mladíček Musiala, který prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 5:0. Frankfurt se pokusí v příštím kole odčinit nepříznivý výsledek i předvedenou hru v utkání v Commerzbank-Areně proti Werderu Brémy. Na FCB čeká v 6. bundesligovém kole 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Hertha BSC 2:1

24.10.2020 15:30

Góly: 11. Dayot Upamecano, 77. Marcel Sabitzer (pen.) - 8. Jhon Córdoba

Nutno podotknout, že ledacos domácím usnadnil Deyovaisio Zeefuik, který vyfasoval v rozmezí tří minut dvě žluté karty. Početní výhodu se však podařilo zužitkovat až necelých třicet minut poté, když nařízenou penaltu proměnil Marcel Sabitzer.

Hosté začali v Red Bull Areně pěkně zostra a už v úvodní minutě se ke střele odhodlal Dodi Lukebakio. Následně přinutil Schwolowa k vynikajícímu zákroku v Sasku hostující Justin Kluivert. Jenže potom právě Lukebakio posunul na Jhona Córdobu, jenž sám před Gulácsim zakončoval z první - 0:1. Nečekané vedení vydrželo Staré dámě pouhé tři minuty.

Po rozehrávce přímého kopu nejprve zvonilo za Schwolowem břevno. Od něj se kulatý předmět odrazil zpátky do hřiště, kde se ho ujal Dayot Upamecano. Nejdříve napálil svého spoluhráče, avšak potom čistě odzbrojil Omara Aldereteho a nekompromisní ranou z pravé strany zavěsil přímo pod břevno - 1:1.

Následující minuty patřili domácím a Forsberg si Nkunkem si vypracovali dobré příležitosti na to, aby překlopili misky vah opět na stranu RB Lipsko. Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky patřil Péteru Gulácsimu, který si pohlídal pokus Lucase Tousarta. O poločasové pauze stáhnul Bruno Labbadia z hrací plochy Petera Pekaríka a na jeho místo přišel Zeefuik.

To se ukázalo jako fatální omyl. Ne proto, že by slovenský hráč předváděl nějaký zvláště povedený výkon, ale proto, že jeho holandský kolega ztropil v rychlém sledu dva zbytečné fauly na Nkunkua a po pěti minutách pobytu na hřišti se pakoval zpět do šatny. Nastala tedy dlouhá převaha Nagelsmannova výběru, zatímco celek z Berlína se odhodlal k ubránění remízového stavu.

Ten svítil na ukazateli skóre až do sedmasedmdesáté minuty. Pak se kolumbijský útočník Córdoba odhodlal k plnění obranných povinností, z čehož vzniknul faul na Williho Orbana v pokutovém území. Sabitzer mířil z puntíku napravo, kdežto Alexander Schwolow skákal na opačnou stranu - 2:1. Do závěrečného hvizdu už hráli pouze Rudí býci.

V 83. minutě přinutil Dani Olmo hostující jedničku k vynikajícímu zákroku. A následně mířil Yussuf Poulsen do vnější strany tyče. V nastaveném čase ještě uviděl červenou kartu Jessic Ngankam, avšak rozhodčí Tobias Stieler svoje rozhodnutí přehodnotil a mladému záložníkovi udělil pouze žlutou. Lipsko tedy zůstane na čele tabulky a za týden se v těžkém duelu střetne s Borussií Mönchengladbach. Hertha přivítá na Olympijském stadionu VfL Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Union Berlín - SC Freiburg 1:1

24.10.2020 15:30

Góly: 36. Robert Andrich - 34. Vincenzo Grifo

Stalo se tak po necelých osmnácti rokách. Od té doby na sebe narazily šestkrát a pokaždé se někdo radoval z výhry. Remíza za současné situace nic neřeší, oba kluby v podstatě zůstávají ve středu tabulky.

Oba dva góly padly v rozmezí nějakých 120 sekund. Než na ně došlo, udála se během odpoledne na Stade An der Alten Försterei řada dalších pozoruhodných věcí. Ještě během úvodní desetiminutovky dvakrát připravil Sherldo Becker míč pro Joela Pohjanpala, který bohužel taky dvakrát neuspěl. Následně vyzkoušel Max Kruse pozornost Floriana Müllera.

Další spolupráce dvou ofenzivních borců v dresu Unionu přinesla jen pokus nad branku. Následně svoje výborné příležitosti zahodili Becker, Marcus Ingvartsen a Robert Andrich. Ve 34. minutě měl Christian Günter před sebou moře prostoru ke střele zpoza šestnáctky. Nakonec však volil přihrávku po své levé ruce, kde číhal Vincenzo Grifo.

Ač zdaleka nestál v optimální pozici, podařil se mu výborný volej, kdy se balon po střele pravačkou od tyče odrazil na místo určení - 0:1. Jenže ihned po rozehrávce bylo zase srovnáno. Andrich pálil z nějakých dvaadvaceti metrů a míči na cestě k levé tyči pomohl nešťastnou tečí Dominique Heintz - 1:1. Tolik přinesl první poločas.

V tom druhém se nejprve dostali do šance Ingvartsen s Beckere, jenže ani jeden z nich nezajistil svému celku vedení. Po hodině hry se z dálky osmělil Lucas Höler, leč ani z tohoto mráčku nezapršelo. Urs Fischer se v 71. minutě rozhodnul poslat na trávník hned tři svoje svěřence. Nikdo z nich se ale střelecky neprosadil.

Do konce utkání byly k vidění ještě tři dobré příležitosti. Kruseho rána by možná byla úspěšná, kdyby ji včas nezblokoval Günter. Christopher Trimmel se pak po kontaktu s Höflerem marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Pak se o slovo hned dvakrát přihlásil domácí Marvin Friedrich. Nejprve svou ránu z nějakých pětadvaceti metrů nasměroval těsně nad břevno. A v poslední minutě to zkusil hlavou, která se však mezi tři tyče také nevešla.

Nakonec vcelku spravedlivá remíza znamená, že oba protivníci budou mít na kontě shodný počet šesti bodů. Streichův tým čeká za týden na Schwarzwald Stadionu bitva s Bayerem Leverkusen. A co se die Eisernen týče, ti se budou o další body ucházet ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně, kde nastupuje k domácím zápasům TSG Hoffenheim.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 2:3

24.10.2020 15:30

Góly: 23. Jean-Philippe Mateta, 36. Jean-Philippe Mateta - 15. Lars Stindl, 75. Jonas Hofmann (pen.), 83. Matthias Ginter

Domácí se v Opel Areně chtěli porvat o první letošní body. Ještě osm minut před vypršením řádné hrací doby to vypadalo, že na ně dosáhnou. Jenže pak Matthias Ginter rozhodnul o tom, že si Hříbata připíšou na konto druhou výhru v sezoně.

Oba týmy začali hodně ofenzivně a první pokus mezi tři tyče vyprodukoval Breel Embolo. Robin Zentner vytáhnul výborný zákrok. Další akce v podání hostujícího výběru už skončila gólem. Znovu u toho byl švýcarský reprezentant Embolo, který Lainerův centr sklepnul hlavou k nohám Larse Stindla, jenže se z hranice malého čtverce nemýlil - 0:1.

Odpovědět mohl za čtyři minuty Jean-Paul Beötius, který se ocitnul ve výborné pozici, ale s jeho nepovedeným zakončením si Yann Sommer poradil. Další akce přinesla vyrovnání. Danny Latza si všimnul naběhnutého Quaisona, který se výborně obtočil kolem Tonyho Jantschkeho a zamířil pouze do tyče. U dorážky byl nejdříve ze všech Jean-Philippe Mateta a s trochou štěstí (protože balon mu úplně nesednul) se mu podařilo skórovat - 1:1.

To ještě z prvního dějství nebylo všechno. Rocco Reitz našel po půl hodině hry Patricka Herrmanna, jenž orazítkoval břevno. Ve 36. minutě převzal Mateta ve vápně centr z pravé strany od Öztunaliho. Ač kolem něj stáli čtyři protihráči, rychle se otočil a po zemi překonal Sommera, který se následně mohl kvůli tomu nedůrazu vlastní obranné řady uvztekat - 2:1.

V závěru poločasu se ještě zapotil Zentner, nicméně vyrovnávacímu gólu se mu prozatím podařilo zabránit. V 51. minutě domácí jednička vychytala Herrmanna, a pak měli i trochu štěstí, že za ni při Wendtově dorážce zaskočil Moussa Niakhaté. Následně se před Sommerem ocitnul Levin Öztunali, ale stav zůstal stejný jako před začátkem druhé půle.

Marco Rose pak poslal do hry nové tváře a Borussia začala soupeři zatápět. Za svou aktivitu a odhodlanost byla oceněna v 75. minutě, kdy Niakhaté opět zastavil nebezpečnou střelu z bezprostřední blízkosti. Jenže tentokrát to bylo rukou, což Marcus Thuram, který se v šanci ocitnul, ihned dával rozhodčímu hlasitě najevo.

Jonas Hofmann si při penaltové exekuci počkal na gólmanův pohyb, a pak v poklidu zacílil po zemi po své pravé ruce - 2:2. Ihned spěchal do středového kruhu, protože se svými spoluhráči vycítil, že patnáct minut je dost času na to, aby místo jednoho bodu odjížděli domů se třemi. Rozhodující trefa přišla na pořad odpoledne ve třiaosmdesáté minutě.

Matthias Ginter se rozeběhnul proti Hofmannovu centru od rohového praporku a zády k brance trefil výhru přesně umístěnou hlavičkou na zadní (pravou) tyč - 2:3. Die Nullfünfer tak připisují pátou porážku ze stejného počtu duelů a budou doufat, že se jim lépe povede za týden na stadionu v Augsburgu. Gladbach přivítá v Borussia-Parku v ostře sledovaném klání vedoucí RB Lipsko.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 1:1

23.10.2020 20:30

Góly: 1. Orel Mangala - 23. Sebastian Andersson (pen.)

Stuttgart remizoval v předehrávce 5. bundesligového kola 1:1 s Kölnem. Tým z jihu Německa vyhrál v letošní sezóně oba venkovní zápasy, na domácí výhru však paradoxně čeká.

Remíza je určitě přijatelnějším výsledkem pro Köln, pro který se jedná o teprve druhý bod v tomto soutěžním ročníku Bundesligy. Stuttgart má naopak osm bodů a před dohráním zbytku zápasů 5. kola se nachází na 4. příčce.

V zápase s Kölnem se Stuttgart dostal do vedení již v 1. minutě, když se po výměně přihrávek před pokutovým územím Kölnu dostal k míči Mangala, který vystřelil přímo do pravého horního rohu brány. Brankář Horn byl bez šance.

A hned ve 3. minutě mohl Stuttgart skórovat znovu! Domácí zahrávali přímý volný kop ze slibné pozice a k míči se postavil Didavi, jehož technická střela orazítkovala břevno Hornovy brány. Po divokém úvodu se zápas trochu uklidnil, tento stav však neměl dlouhého trvání.

Ve 22. minutě totiž fauloval Kempf ve vlastním pokutovém území hostujícího Anderssona a sudí Winkmann nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil sám faulovaný Andersson. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Ve druhém poločase už jsme viděli pouze jednu velkou šanci, když v 78. minutě domácí González obdržel přesnou přihrávku do pokutového území Kölnu a následná střela mířila do levé tyče. Hráči Stuttgartu tedy berou trochu smolný bod - v zápase dvakrát trefili brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko541012:313
2.Bayern Mnichov540122:812
3.Borussia Dortmund540111:212
4.Bayer Leverkusen52306:39
5.VfB Stuttgart522110:68
6.Borussia Mönchengladbach52218:88
7.Werder Brémy52217:78
8.Eintracht Frankfurt52217:98
9.TSG Hoffenheim52129:77
10.VfL Wolfsburg51404:37
11.FC Augsburg52126:67
12.Union Berlín51318:66
13.SC Freiburg51316:96
14.Arminia Bielefeld51134:84
15.Hertha BSC51049:123
16.1. FC Köln50235:92
17.Schalke 0450142:191
18.1. FSV Mainz 0550054:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
AjaxFans

Zeefuik toho za pět minut stihl "hodně"

Reagovat
Smreky

Šikovný to chalan

Reagovat
Kadlitko

Hráč utkání

Reagovat
Smreky

Lewandovski je kráľ

V lige 5 zapasov 10 gólov

Reagovat
stas87

To bol dost nepovedeny zapas od Stielera. V prvej minute hrac domacich drzi Lukebakia a aj mu trochu zasiahol lytko, no Lukebakio stihol zakoncit vedla. Taky Costa alebo Suarez by z toho krikom penaltu zrejme spravili..Lukebakio sa ani nerozculil. No a potom Zeefuik a jeho karty. Prisiel v 46. minute a tak nemal ani cas na seba uputat pozornot Stielera faulom ci rozporovanim jeho verdiktov...a hned ju dostal. To bolo dost necitlive, za ten zakrok mu mohol len dohovorit, u druhej zltej niet pochyb. Tam bol pomalsi a klasicky supera postrcil, ten tomu dost pridal ale zlta naprosto ok. No a potom ceresnicka na torte v podobe Ngankama a jeho vylucenia...vyzeralo to skaredo, ale Angelino sa dvihol a pokracoval dalej. Nastastie VAR opravil verdikt a namiesto cervenej sa Ngankam vratil do hry so zltou...a posledna vec. Na polke Henrichs zajede do Cunhu, jasne zlry zakrok ale bez karty, takze ak budu citit krivdu berlincania, tak sa to sa pochopit. Ale zasa...Cunha mi pripomina Neymara, dobry herec, uz len cakam kedy zacne filmovat penalty. Ked ho Henrichs trafil ,tak tam reval ako keby mu odrezali nohy, saso pocmarany.

Reagovat
JozkokozleJ

On aj vyzera trosku ako Neymar (akoby chodili k rovnakej kozmeticke ). Hej, mas pravdu. Malokedy sa stazujem na rozhodcu, ale dnes to bol dost zly vykon od Stielera, a to prave v neprospech Herthy. A nielen tebou spominame,ale aj dalsie nie tak viditelne veci.

Pri tej nepenalte na Lukebakia si neviem predstavit, ze ak by sa rozhodca pozrel na video, ze by neodpiskal penaltu.

Zeefuik ma silu jak kon, no Nkunku po tom jeho pristrceni letel tiez akoby ho vystrelili. Skoda jeho vylucenia, lebo dnes som Herthe veril na 3b. Ak nemusia tvorit a utocny trojlistok moze vyuzit volny priestor pri kontrach, tak to je presne to, co sucasnej Herthe vyhovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte mu zlatej míč.. nedělejte kreteny ..

Reagovat
db18

Reagovat
herbage

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Reagovat
irik

Reagovat
Heresy

Reagovat
godwood

Reagovat
bobis21

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Müllered

Reagovat
naheCZ

Reagovat
martin1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

Reagovat
krisa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
Witcher

Škoda že nepřestoupil do kvalitní ligy asi mu stačí sestřelovat Dysburgy a Padeborny

Reagovat
20fredy20

Neviem o to ze Duisburg a Paderborn by mali viac timov, inak si myslim ze nema problem zostrelit hocikoho a v LM to dokazuje.

Reagovat
andrew96

Zrovna Duisburgu ještě žádný gól nedal.

Reagovat
Rudnevs

Ani proti Duisburgu v sutaznom zapase nikdy nehral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak hlavne, ze v LM ma stejny prumer golu na zapas jako Ronaldo

Reagovat
Witcher

Reagovat
smazaný uživatel

a Dortmundy a Lipska

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Werkrider

Som rád, že sa Alario chytil. Striedal ale a skončil s ľadovým obkladom na kolene. Ak nebude proti Slávii k mání, tak sme v prdeli, pretože ďalšieho útočníka nemáme. Teraz by sa Pohjanpalo hodil.

Reagovat
db18

Na Slavii by měl na hrotu platit i Bellarabi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele