Podívejte se na nový klip vítězky SuperStar Barbory Piešové

Zpěvačka Barbora Piešová, vítězka letošního ročníku pěvecké soutěže SuperStar, zveřejnila těsně před vydáním svého debutového alba Som flegmatik, ale optimista klip k druhému singlu Vesmír.

Videoklip natáčela v průběhu tří dní na deseti různých místech, památkách a přírodních pozoruhodnostech Slovenska. „Dala som na Instagram anketu a ľudia nám poradili, kam sa máme ísť pozrieť, aby sme vo videu ukázali miesta, o ktorých možno mnohí ani nevedia, že sa nachádzajú práve v našej krajine. Verím, že sme vybrali tie správne tipy. Momentálne sme kvôli situácii mnohí uväznení doma a možno je teraz ten správny čas, aby sme objavili krásu nášho okolia,“ ozřejmuje Barbora Piešová výběr lokalit zachycených v klipu a nechává na divácích, zda je poznají.

Při přípravě videa zpěvačka spolupracovala s  fotografkou Monikou Richterovou a kamery a střih měli na starosti kamarádi z Emery Records. V klipu se objevila i Barbořina sestra Lenka, která se na cestách starala o dobrou náladu.

Debutové album Som flegmatik, ale optimista nahrála Barbora Piešová během léta s partou hudebníků a spoluautorů ze sereďského studia Randal Group Production – Zoli Tóthem, Ľubomírem Mazákem a Jimi Cimbalou. „Barbora je veľmi talentovaná a pracovitá. Počas nahrávania sa veľa vecí menilo a práve ona bola často iniciátorkou týchto zmien. Zároveň však pohotovo reagovala na všetky rady, podnety, ktoré sa týkali zmien textov, frázovania alebo samotného spevu. Bola radosť s ňou spolupracovať,“ komentuje nahrávání Zoli Tóth.

Na většině skladeb se mladá zpěvačka spolupodílela autorsky, a to jak po stránce hudební, tak i textové. Na svoje debutové album zařadila vedle prvního singlu Dážď a dalších novinek i coververzi písně Richarda Müllera Milovanie v daždi, kterou nazpívala s Mariánem Čekovským. Připojila také žánrově pestré featuringy se zpěvákem Michalem Šafratou a hip-hopery ze skupiny Moja Reč. Album uzavírá bonus v podobě anglicky zpívané skladby, jejíž text pro Barboru napsal Ivan Bič. Album Som flegmatik, ale optimista vyjde v pátek 30. října.

Kdo je Barbora Piešová?

Dvacetiletá slovenská zpěvačka Barbora Piešová se do povědomí publika dostala jako vítězka letošního ročníku pěvecké soutěže SuperStar. Zpěvu se začala věnovat jako devítiletá a už jako dítě sbírala různá ocenení na pěveckých soutěžích. Kromě toho se věnovala i hře na kytaru a na klavír.

 

Foto Warner Music / Ivona Orešková, Monika Richterová