Bára Zmeková reprezentovala českou hudební scénu na WOMEXu

Písničkářka a skladatelka Bára Zmeková má navzdory situaci úspěšný rok. Získala dvě nominace na Ceny Anděl v hlavních kategoriích Zpěvačka roku a Objev roku. Loni vydané album Lunaves, které letos vyšlo i na vinylu, sklidilo úspěch a přineslo jí první příčky rádiových hitparád nebo ocenění na Czech Music Crossroads. Nyní reprezentovala českou hudební scénu na mezinárodním festivalu WOMEX, který letos proběhl online.

V neděli skončil 26. ročník největšího hudebního veletrhu world-music WOMEX (Worldwide Music Expo), na který se hlásí tisícovky hudebníků z celého světa. Odborná porota pro letošní ročník vybrala mezi čtyřicet pět vystupujících českou skladatelku a zpěvačku Báru Zmekovou. která oslovila porotu svým posledním albem Lunaves a výhrou na showcase festivalu Czech Music Crossroads, který předchází festivalu Colours of Ostrava.

Bára Zmeková se prezentovala svými písněmi v rámci druhého dne přehlídky spolu s kapelami např. z Ugandy, Jižní Koreji, Islandu, Mexika nebo JAR. „Možnost představit vlastní tvorbu tak obrovskému množství hudebních profesionálů je naprosto speciální a já si ji hluboce vážím. Radost je pro mě osobně dvojí, protože považuji za výjimečný fakt, že si mezinárodní porota vybrala hudbu, jejíž texty jsou zcela zpívané v češtině,“ dodává Bára Zmeková.

Z důvodu pandemie se hudebníci prezentovali speciálním patnáctiminutovým záznamem svého vystoupení, které Bára Zmeková natočila v Paláci Akropolis. O vizuální podobu videa se zasloužili fanoušci, kteří přinesli na natáčení věci, které během pandemie nebudou potřebovat a museli je tzv. pověsit na hřebík.

 

Více infa: http://barazmekova.cz/

 

Facebook: https://www.facebook.com/barazmekova/

 

Podívejte se na klip k písni Svatojánská zde:

 https://youtu.be/fVyiBQl_ovY

 

Foto: Tranzistor / Lukáš Kadeřábek