Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronaldo proti Messimu. Nebo ne? Hvězda Juventusu kvůli koronaviru možná nestihne duel s Barcelonou

Zklamaný Cristiano Ronaldo. foto: Reuters

Turín - Hit druhé porce zápasů základních skupin Ligy mistrů je jasný: středeční duel mezi Juventusem Turín a Barcelonou. Fotbalový svět se těší na souboj superkanonýrů Cristiana Ronalda s Lionelem Messim, kteří se znovu mají utkat po roce a půl a poprvé od Ronaldova odchodu z Realu Madrid. Dost možná na něj však nedojde, Portugalcův start je totiž ohrožen.
  9:13

Útočník turínského celku byl ve čtvrtek podruhé pozitivně testován na koronavirus, a tak přestože je podle vedení „Staré dámy“ v pořádku a bez příznaků, musí setrvávat dál v izolaci.

Ronaldo si během „domácího vězení“ mimo jiné oholil svůj jindy velmi pěstěný účes, a že věří v brzký návrat, dokládá i videem z domácího tréninku, které zveřejnil na sociálních sítích.

Svého letitého konkurenta v přetahované o nejlepšího fotbalistu světa podpořil také Messi. „Doufám, že se Cristiano brzy zotaví z covidu. Naše duely byly a jsou speciální a tak to zůstane navždy. Myslím, že si to lidé užívají, nejen fanoušci Barcelony a Realu. Snad bude skvělá show pokračovat i ve středu,“ vzkázal mu.

Za Ronaldův start orodují představitelé Juventusu také u UEFA s tím, že podle lékařské zprávy jejich střelec již nepředstavuje nebezpečí nákazy. Podle všeho ale rozhodne až výsledek testu, který pětatřicetiletá hvězda podstoupí den před utkáním.

Lionel Messi se musel po šesti letech rozloučit s parťákem Luisem Suárezem.
Jak se bude pod novým trenérem dařit Lionelu Messimu?

Ronaldo zároveň čelí vyšetřování kvůli údajnému porušení opatření zavedených proti šíření koronaviru. Když u něj před dvěma týdny nákazu našli, Ronaldo se vrátil z reprezentačního srazu zpět do Itálie. Přitom už k cestě za národním týmem neměl povolení. „Na cestě z Itálie nerespektoval protokol a vyšetřování státního zastupitelství to prokáže. Virus nás naučil, že nikdo není výjimečný,“ uvedl italský ministr sportu Vincenzo Spadafora. kub

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!