<

Hughes, Kakko či Lafreniere. Které hvězdy se můžou ukázat na MS juniorů?

Foto: nhl.com

27. října 2020, 10:05

Jakub Hromada

Letošní juniorský šampionát bude jiný. Jelikož se jako vždy bude konat od vánočních svátků až přes Nový rok, znamená to, že předběhne NHL a hráči z ní tak budou teoreticky pro tento turnaj volní. Ovšem záleží na jednotlivých organizacích, zda mladíky uvolní. Řeč je hlavně o těch nejlepších, kteří jsou nebo budou stabilními články základních sestav.

Jack Hughes, USA
Jednička draftu 2019 neprožila ideální vstup do NHL, ale o tom se psalo již několikrát. Čeká ji rok plný očekávání a návrat do juniorských let by jí mohl dodat ztracené sebevědomí. Hughes by ho získal hlavně ze souhry s Colem Caufieldem, kterého dotoval přihrávkami a sbíral nespočet asistencí.

Kaapo Kakko, Finsko
Podobně jako Hughes, ani Kakko v prvním roce v zámoří nezazářil. Nicméně příchod Alexise Lafreniera do Rangers trochu uvolní z obrovského tlaku na jeho výkony. Za normálních okolností by jeho účast na juniorském mistroství byla zcela vyloučena, i nyní je spíše nepravděpodobná, stejně jako u Hughese, jelikož ani jeden z týmů nebude chtít pokoušet riziko zranění.

Kirby Dach, Kanada
Do třetice všeho dobrého. Kirby Dach je dalším hráčem, který celou sezonu strávil v NHL v dresu Chicaga a celý ročník držel krok se dvěma výše draftovanými. Jeho výkony šly nahoru především v play off, kde fanoušci Blackhawks zaplavili sítě se svými pozitivními ohlasy. Nečekalo se, že by Dach mohl naskočit rovnou do NHL, a už vůbec se nečekalo, že takhle.

Nicholas Robertson, USA
Robertson zažil skvělou sezonu. Válel v ontarijské juniorce, blýskl se na šampionátu v Ostravě a Třinci, a nakonec se dostal i do bubliny. V ní odehrál za Toronto čtyři zápasy a vstřelil svůj premiérový gól. I u něj se předpokládá, že začne ročník v NHL, a nad jeho druhým startem na mistrovství dvacítek tak visí otazník.

Alexis Lafreniere, Kanada
Lafreniere by byl zřejmě největší hvězdou, která by se na turnaji představila. I zde je potřeba použít podmiňovací způsob, protože i on se stane ihned součástí sestavy Rangers. Dvakrát v řadě získal ocenění pro nejlepšího hráče v kanadských juniorkách a podobná prezentace od něj bude vyžadována i zde.

Jaroslav Askarov, Rusko
Ruský hokej dlouho čekal na takovýto brankářský příslib do budoucna, jaký objevil v Askarovovi. Loni se mu šampionát nepovedl a letos má co zlepšovat. V KHL začal skvěle, v Petrohradu využil zranění a koronaviru, dostal šanci v brankovišti ve třech zápasech a pochytal 97,4 % střel. Rodák z Omsku bude nejvěhlasnějším gólmanem turnaje, konkurovat mu v tomto ohledu může snad jen Spencer Knight.

Quinton Byfield, Kanada
Ani na Byfielda by se nemělo zapomínat. Dvojka letošního draftu se již loni objevila v Ostravě, bodovala pouze jednou, ale její role v týmu byla značně omezená. Teď bude mít pozici úplně jinou a bude patřit mezi lídry.

Tim Stützle, Německo
Když dvojka, tak taky trojka. Tim Stützle v Ostravě velmi povyrostl v očích expertů a mezinárodní scény se tak opět nebude stačit nabažit. Tentokrát ale bude chtít svůj tým dotáhnout do čtvrtfinále, které Němcům loni o chlup uteklo.

Lucas Raymond, Švédsko
I Švédové mají svou hvězdu, lépe řečeno hned několik. Tou největší ale bude Lucas Raymond, jenž se konečně dočkal povýšení v rámci hierarchie ve Frölundě a dostává patřičný prostor. Začátek sezony se mu sice nezdařil tak jako příprava, ovšem na šampionátu se od něj budou očekávat špičkové výkony.

Anton Lundell, Finsko
Bylo zajímavé sledovat, kam až spadne Anton Lundell na draftu. Nakonec ho vzala z dvanácté pozice Florida a neprohloupila. Lundell má za sebou čtyřgólový večer a sedm branek v sedmi zápasech Liigy. Podceňovaný hráč bude mít další šanci vyniknout.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz