Mladí hokejisté hráli s brněnskými týmy a trénovali s olympijským vítězem z Nagana

27. října 2020, sport, přečteno: 1904×

V sobotu 11. října se mladí Rytíři představili v Brně, kde sehráli dvě utkání proti stejně starým hráčům z Brna (HCM Warriors). Utkání byla bojovná a vyrovnaná. Po ukončení utkání si děti vyzkoušely samostatné nájezdy. Trenéři i děti se těší na další utkání. Soupeři mladých Rytířů jsou Kometa Brno, Technika Brno, Warriors Brno, Orli Znojmo, Vyškov, Boskovice, Hodonín a Břeclav. Trenéři: 3 třídy Pavel Tesař, Aleš Plhoň.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hodnocení utkání Blansko st. žáci – Kometa Brno od trenérů Košíčka a Vally: „Byť pro děti HC Blansko byl konečný výsledek nepříznivý, tak hráči a hráčky s vědomím pravděpodobně delší hokejové pauzy odehráli utkání s velkou dávkou bojovnosti a úsilí jim už dlouho vlastní. Ono, pro tak malý klub a děti, které se hokejem a sportem především ‚jen’ baví, je možnost sehrát zápas s klubem tak věhlasného jména s tak obrovskou hráčskou konkurencí s nemalými ambicemi čest a hlavně zážitek. A věříme, že si ho všichni zúčastnění užili. Doufáme, že nám opatření vlády brzy umožní ve sportu s dětmi pokračovat.“

Mladí hokejisté sehráli utkání s brněnskými týmy. FOTO archiv klubu

V úterý 6. října 2020 zavítal na blanenský stadion mistr světa a olympijský vítěz z Nagana David Moravec. David se nejprve věnoval trenérům. Společně si vyzkoušeli techniku hole a herní cvičení. Následoval trénink s mladšími a staršími žáky, kde se mladí Rytíři učili nové dovednosti.

Blanenští hokejisté trénovali s Davidem Moravcem. FOTO archiv klubu

„Všichni, trenéři i děti, jsme si to moc užili. Davide, díky a těšíme se na brzkou návštěvu u Rytířů v Blansku,“ pochvaloval si hlavní trenér Rytířů Aleš Plhoň.

Blanenské hokejové kluby Rytíři Blansko – děti, Dynamiters – muži a Cherokees – ženy se zapojily do projektu Pomáháme s ... Pro zájemce jejich členové a členky připravili sedmidenní výzvu nazvanou Pojďte se hýbat s námi!.

„Každý den se na stránkách objeví sportovní výzva. Požádáme vás o natočení krátkého videa, jeho označení pomocí #pomahameblansku a vložení na naše facebookové stránky do diskuze v události. Pokud splníte všechny výzvy, máte šanci vyhrát jednu ze tří věcných cen od blanenských hokejistů a hokejistek," uvedli pořadatelé. Podrobnosti o projektu zjistíte v tomto odkazu.

TS

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení